Dalsi padelek Pioneeru na Aukru

Dotazy týkající se více druhů techniky
Bobo69
Vybavení

Dalsi padelek Pioneeru na Aukru

Příspěvek od Bobo69 »

http://aukro.cz/spickova-sluchatka-pion ... 91233.html cena pekna ale je to na tuty Fake..

stereoman

Re: Dalsi padelek Pioneeru na Aukru

Příspěvek od stereoman »

Kdyz to lidi kupuji, tak to obchodnici nabizeji :roll: . Nepredpokladam, ze by dnes nekdo veril, ze to je skutecne original ...

Bobo69
Vybavení

Příspěvek od Bobo69 »

No ...na Aukru je mrte padelku ale toto mne dostalo... http://aukro.cz/pioneer-efx-500-perform ... 17222.html zajem byl ale pozde..

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Nechci ti kazit radost, ale vetsina efektoru je stejne k nicemu a tento zvlast. Radeji bych sel do Kaoss padu. Proc jsou k nicemu? Casem totis zjistit, ze je jedno zda efektujes nebo ne, dulezite jsou hlavne dobre "desky" ...

Bobo69
Vybavení

Příspěvek od Bobo69 »

Za ty prachy...... :lol:

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Ty prachy jsou takovy, protoze vsichni ostatni vedi, ze to je k hovnu

Dj Broulik

Příspěvek od Dj Broulik »

EFX 500 má jednu velikou výhodu, a tou je isolator kterej EFX1000 nemá. Takže si tím šlověk může dobře namasterovat výstupní signál do zesiku..... Znáte to , někde v clubu je potřeba více basů, někde méně, nebo trošku stáhnout středy a tahle mašinka to dokonale umožnuje. Lepší než mít na samotným mixu celej večer lehce stažený středy . Navíc mi to poskytně docela rozumný echo :wink:
Pioneer DJM800 CDJ2000 EFX500 Sennheiser HD25

johnny

Příspěvek od johnny »

ja som tiez s efx 500 velmi spokojny, keby tak nebolo - isla by prec
2 pioneer cdj 350, pioneer djm 300, stanton t 80,pioneer efx 500

Bobo69
Vybavení

Příspěvek od Bobo69 »

stereoman píše:Nechci ti kazit radost, ale vetsina efektoru je stejne k nicemu a tento zvlast. Radeji bych sel do Kaoss padu. Proc jsou k nicemu? Casem totis zjistit, ze je jedno zda efektujes nebo ne, dulezite jsou hlavne dobre "desky" ...

Nic proti...ale popis mi prosim co doma pouzivas na hrani a co na akcich ..pokud nekde hrajes..ty ses tak strasne konzervatyvni a dle prispevku tak skusenej ze mne to az prekvapuje...do jake techniky si vrazil nejvic penez??, co sem si nasel tvoje prispevky tak odsuzujes snad vse co si kdo chce poridit....a pritom si mi psal ze jedes na Reloop kontrolerech....ja ti vubec nerozumim..a to te mam za rozumneho cloveka....Docela fest mi pripominas Radka Hulána... :lol: Kdyz sem ti psal poprve tak si mi sam vnucoval Reloop kontroler..jak to neni super....... a kdyz sem ti napsal ze mam Pioneera CDJ 350 tak si mi napsal ze ho mam prodat a jet na dvou kontrolerech...nevim jako .ale kontroler spis kazdej odsuzuje i kdyz ja jej koupil......

Bobo69
Vybavení

Příspěvek od Bobo69 »

Myslim si ze clovek co na to ma si muze koupit co chce....skus řic nejakemu slavnemu Dj at nehraje na necem co je zbytecnost...tak te posle do haj..u...Ze ty tady napises svuj nazor i tak pro nikoho nema žádnou váhu.....

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Ty zijes zrejme v jinem svete, ale ja ziji ve svete logickeho uvazovani, takze si dame lekci matematiky. Mel jsi 2 Pio a o jeden jsi prisel, vysledek mas jeden Pio. Na hrani potrebujes 2 (pokud mozno stejne) prehvace , existuji 3 logicke reseni:

1.) sehnat druhy Pio - rikal jsi, ze na to nemas
2.) zbyvajici Pio prodat a za utrzene penize poridit 2 stejne prehravace
3.) hrat z jednoho Pio + X (mozne hodnoty X=soft v compu, X=soft v compu+MIDI ...)

Z techto 3 reseni mi prisli nejlepsi prvni dve. U prvniho jsi rikal, ze nemas skvaru a u druheho, ze jsem se zblaznil a sam jsi si zvolil 3. reseni, ktere mi prijde nejmene vhodne. Pokud se ti me nazory nelibi, tak se me na ne neptej. Ja kazdemu rikam svuj nazor a ne to co chce dotycny slyset! Myslim, ze toto je v tvem pripade hlavni kamen urazu ..

Narozdil od mnohych jsem pri prechodu z DVS na MIDI nesel do konsole, ale sel jsem do single MIDI. Ja osobne hraji z konfigurace 2xContour, Ni Audio 10, TS2Pro, Sennheiser HD25 + kvalitni 4(3) kanalovy mixazni pult (doma Denon 1500, na akcich Denon, Pio, Vestax ...).

Pokud me pamet neklame, tak ze zacatku jsi rikal, ze contour je strasna sracka a kdyz ti prisel, tak jsi na to hledel, jak na snih v lete. Sam jsi rikal, ze jsi necekal, ze to v realu bude az tak dobry equipment.

CD vs single kontroler:
Princip hrani je stejny, jen single kontroler stoji Xkrat mene penez a nabizi vice funkci. Proto ho doporucuji. Ja se neukajim u videi s Arminem apod., ze hraji na nejnovejsi Pio. Ja se vzdy ridim rozdilem mezniho uzitku mezi jednotlivymi produkty a vzdy beru equipment, kde mezni uzitek nejvice prevysuje jeho cenu. Pio playery jsou super, ale podobneho equipmentu dosahnes i pri pouziti single midi za polovicni cenu.

Nevim, proc me povazujes za konzervativniho. V spouste ohledech je tomu spise naopak. Pokud je to zpusobeno tim, ze hanim levne znacky, tak mas pravdu. Spousta lidi si chce koupit levny equipment, ale mysli si, ze dostane kvalitu hi-end produktu. Napr. u gramofonu doporucuji prevazne Technics, protoze zde je konzervativnost na miste. Myslim si, ze jak se dnes ze vseho stava spotrebka, tak takto zacne s postupem casu uvazovat spousta lidi.

Co se tyce techniky, tak jsem vystridal nekolik gramofonu, hromadu mixaznich pultu a DVS,DJsoftu mi pod rukama prosla vetsina. Kdybych hned na zacatku nakoupil Tecka gramce a poradny mix, tak bych ve finale usetril nemalou castku. Proto se nyni drzim hesla je lepsi koupit 1 poradny drzak nez 10 jednorazovych veci. Samozrejme u novinek, to takto delat nelze.

Do jake techniky jsem vrazil nejvice penez? Pokud to vemu kusove, tak asi do prvniho DVS. Pred cca 10 lety me tato sranda stala pres 30 tisic a to jsem jeste musel koupit v zahranici.

Co se tyce toho efektoru, tak jsem mel kdysy kaos pad. Kdyz jsem pred 12 lety zil v UK, tak jsem tam dival po DJ technice, protoze tam ceny byly uplne nekde jinde nez u nas Jednou jsem se tam celkem nahodne seznamil s jednim postarsim borcem, co byl DJ a mel tam klub. Nechapal, proc furt studuji katalogy DJ techniky. Rikal mi, ze nadstandardni funkce gramofonu a mixpultu jsou uplne k hovnu. To same rikal o efektorech. Dulezite podle nej byli hlavne desky a to jak s nimi nalozis. V te dobe jsem byl mlady a blby a take jsem byl posrany az za usima z efektu, ale s casovym odstupem tomuto cloveku musim dat za pravdu. Efekty z tebe lepsiho DJe neudelaji. Az pokrocis ze sveho raneho stadia nekam dal, tak to treba pochopis ;).

K tomu slavnemu DJovi dodam jen to, ze az budes treba na urovni Zabieli, tak nereknu ani slovo. Ten na akci dostane techniku presne takovou jakou si rekne . Pro kolik jinych DJu zde na foru by to poradatel udelal? Efektor je samozrejme maly a muzes si ho vzit sebou. Problem je ten, ze pokud mixak na akci nebude mit SEND-RETURN, tak tam efektor proste nezapojis. Zapomen, ze ti nekdo dovoli vytahovat kabely z masteru!!!

U toho slavneho DJe to take neni tak jednoduche. Myslis, ze si muze treba jiz zmineny Zabiela koupit efektor od Korgu? Ja myslim, ze ne - by ho v Pio sezrali za ziva :))) ... (sam by to ani neudelal, prece si neodrizne prisun penez za propagaci Pio veci)

Bobo69
Vybavení

Příspěvek od Bobo69 »

Vyskousels tedy tolik pristroju a znacek a zakotvils u kontroleru Reloop?? hmmm..Ok nevadi..Kdyz si udelas ridicak hned si koupis BMW??? myslim ze ne....Az mi nekdo rekne..hele ses dobrej mas na to bez hrat do klubu tak klidne rok nebudu zrat jen abych mel neco lepsiho....i tak mi to ted staci..muj nazor..Mne jen prislo trosku out..ze tady hanis co muzes a sam hrajes na Reloopech..Je mooooc pekne ze mas skusenosti a hodne secteneho ale hanit nekomu jeho nakup ci vybaveni a sam hrat na podranych vecech ktere sam si mi doporucil mi prijde troku mimo..

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Proc sem porad pletes ten Reloop. Verim, ze kdyby na contouru bylo napsano Pio, tak si striknes do trenek ;). Kdyz si projdes forum, tak zjistis, ze znacku Reloop vubec neuznavam. Zkus se oprostit od znacek a zamer se spise na jednotlive produkty. Je to neco jako s Behringerem. Behringer je taky lowendova znacka, ale par veci se jim povedlo. Vsichni rikaji Behringer bleeeeeee, ale by jsi se divil kolik lidi masterovalo na jejich monitorech a pouzivali jejich midi kontroler BCR2000 ;)

Dale bych byl rad, kdyby jsi mi vysvetlil, co je na contourech podradneho? Toto si velmi rad poslechnu (urcite nejen ja). Na tom je mozna podradne to, ze jsem za obdobne funkci equipment nevydodil Xkrat vice penez. Jelikoz mam vlastni rozum a nenecham se jen tak lehce opit marketingem, tak toto je argument uplne k hovnu.

Napr. AH Xone1D,2D,3D,4D je take podradny equpment? Je zajimave, ze z xone (3D) hral treba Richie Hawtin, Christian Fischer apod. Pritom je to funkcne uplne stejne zarizeni jako Contour ;).

Bobo69
Vybavení

Příspěvek od Bobo69 »

Jako ANO ja s tebou souhlasim...ale sam si mi tvrdil ze Tento kontroler se povedl a to neni jen tvuj nazor....rika to hodne lidi..Kdyz jsem ti psal ze chci kontroler od Denonu tak co jsi mi napsal?? hmm?Psals ze je Reloop lepsi....proto jsem dal na tebe....

Na tom že je něco na kontrlolerech podřadného jsem nikdy nic neřekl..ani nemuzu kdyzs tim skušenost nemám.

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Bobo69 píše:Je mooooc pekne ze mas skusenosti a hodne secteneho ale hanit nekomu jeho nakup ci vybaveni a sam hrat na podranych vecech ktere sam si mi doporucil mi prijde troku mimo..
Tady jsem cetl, ze hraji z podradnych veci. Za to, ze Contoura udelali looseri z Reloopu fakt nemuzu :roll: . Otazkou je, proc s necim schopnym dodnes neprisli dalsi firmy. Nektere firmy nechteji ohrozit prodej svych CD playeru, tam to mozna i chapu. Treba u NI mi to prislo jako velka skoda. Kdyby misto X1 okopirovali Xone 1D, tak by na tom urcite vyvarili mnohem vice. Toto pochopili i v Behringeru, ktery ma uvest na trh svuj single midi (a nejen ten...). Skoda, ze s tim vzdy prijdou ty horsi znacky...

Odpovědět