Technics SL - 1200 MKII - už patří do železa??

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
Majky_mike

Re: Technics SL - 1200 MKII - už patří do železa??

Příspěvek od Majky_mike »

Stereoman +1

Zrovna jsem to chtěl napsat :-). Absolutně nechápu, jak to někoho může omezovat. Při hraní na DVS si to člověk může použít jak potřebuje.

No a při hraní z desek je zase 8% už opravdu hodně.... když člověk nemá žádné master tempo/key lock. Kromě toho ta předělávka na 16% není složitá a nejdete na netu spoustu návodů. Kamarád si to dokonce předělal tak, že si přidal (vyvrtal) další tlačítko na přepínání rozsahů 4/8/16%. A funguje mu to parádně.

Jinak samozřejmě mg5 je jasná volba, pokud člověk ty peníze má. Já mam staré 1200, RV tušim 1988. A jedou stále na jedničku.

b.bounce

Příspěvek od b.bounce »

Tojo ale M5G to je už cena někde trochu jindy jetý 1210 MkII za 20+- jety M5G tak kolem 35 to je uz slusnejch penez kdyz na to ma clovek vydelat na brigade :-)

yde

Příspěvek od yde »

Ahoj 5 let jsem používal Technics mk2 teď koupil jsem si z 2. ruky gramofony american audio 1.8 DTI (cena nového kolem 7000) koupil jsem to z 2. ruky 3 roky staré a dal jsem za oba 3000 hraju přez Serato takže můžu porovnávat jak je na tom rychlost kolísání motoru stejné jako na T takže + - 0,1 ale malinko když dám pitch +8 tak se necourá a -8 tak taky drží takže jako u T když změnim rozsah pitche tak to samé má 2 tlačítka start a funkci revers (kterou jsem použíl jednou a to omylem :D ale viděl jsem šílence co to používají mě je to na pytel mám to v Seratu :)) má odepínací kabely dost dobrá věc ale k záporům vypadá dost plastově a pokud mám být upřímný tak i je :) motor má tak o 10% slabší než technics ale plně dostačující na AA 3 roky starej dobrý parametry ne? poměr cena/výkon v porovnání s technics jasný vítěz :) ještě před půl rokem bych to nikdy nenapsal ale po této zkušenosti napíšu ano technics patří do starého železa :) ale pokud by někdo prodával za 3000 napište z nostalgie koupim ale hrát budu na AA :)
Rane Empath, Serato Scratch live SL3, gramce AA, MacBook pro, mix AKG nechce se mi hledat typ :D

yde

Příspěvek od yde »

Rane Empath, Serato Scratch live SL3, gramce AA, MacBook pro, mix AKG nechce se mi hledat typ :D

Lejzy
Vybavení

Příspěvek od Lejzy »

Tak to si teda cyp! :D Technics rozhodně nepatří do šrotu! :) Je to prostě legenda která je nesmrtelná a i když sou neska srovnatelný gramce dokonce i lepší tak téčka svojí pověstí co všechno dokázali a přežili pořád legendou zůstanou. Snad každej DJ ví jak vypadají a co dovedli. To je jako by si srovnával oktávku nebo pasata třeba s hyundaiem. Hyundai má sice dobrou výbavu v základní verzi ale oktávka je držák s kterym bez problemu dlouho pojezdíš. A když už bych téčka srovnával tak jedině se značkou vestax nebo stanton a ne s AA. Už jen ten kdo tuhle diskuzi založil by zasloužil fasing :D , do šrotu by je snad nikdo normální ani nedal. Já teda určitě ne a rozhodně bych je nikdy nevyměnil za AA. :) Technics si za ty roky prostě zaslouží ůctu nás všech. :) Tím ale rozhodně nechci pomluvit tvoje AA a přeju ti na nich hodně odehraných hodin. :)

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

ja pred kúpou svojich téčiek som rozmýšľal nad novými tt200 a použitými 1200. Nakoniec ma kamarát presvedčil,že ak plánujem hrať v clube,tak jednoznačne téčka,už len z toho dôvodu,že sú to clubový štandard. Na čo by som sa mal učiť/zvyknúť si na tt200,ak prídem do clubu a tam budú téčka,ktoré majú úplne inú silu motora. Nehovoriac o tom,že viem,že mi téčka vydržia doživotne,numarky by určite toľko nezniesli,to už mám téčka skoro 6 rokov. Jeden známy mal nejaké AA, a ten tanier by som mohol porovnať s gongom na boxových zápasoch,pri silnejšom sounde by určite krásne brali spätnú väzbu. :lol: Druhý známy mal vestaxi pdx 2000 a stále iba nadával na kolísanie otáčok a na kolísanie taniera. Potom ich predal a zohnal si téčka,od vtedy ani jedno krivé slovo som od neho nepočul. Minule mi ten kamarát,čo som od neho bral téčka,že jeho známy už asi 3x menil trafo na numark ttx,pretože mu zhorel,pri podržaní taniera. :D a tn podľa vyššie písaného článku sú "vlajková loď a špička medzi gramcami" :) to,že by zhorelo trafo na téčkach kvôli podržaniu tanhera,nehrozí. Dodám už iba toľko,sú to neskutočné držiaky,ten kto chce profi gramce aj do clubu,si nekúpi nič iné,na doma sú samozrejme lacnejšie alternatívy,ale tie by som ja osobne do clubu nebral.

Lejzy
Vybavení

Příspěvek od Lejzy »

přesně tak, souhlasim piatro. :)

marks

Příspěvek od marks »

Technics do šrotu rozhodně nepatří. Pořád je to klubový standard, který jen tak nezmizí, i když už se bohužel nevyrábí. "Starý" Téčka na tom jsou funkčně a se spolehlivostí líp než kdejakej současnej gramofon, na jakékoli úrovni. Měl jsem možnost hrát na spoustu druhů gramofonů a Tčka jasně vítězí - a kdyby nebyly Tčka, tak bych asi šel do Stantonu ST150...ale to až pokud mě moje Tčka zradí - a to si myslím, že se jen tak nestane..:)
NI TRAKTOR SCRATCH PRO 2 / NI TRAKTOR KONTROL X1 / NI TRAKTOR PRO 2.6

electroSHOCK

Příspěvek od electroSHOCK »

Jediná výhoda Technicsu podla mna bola tá,že súčasne s gramcami predávali aj všetky súčiastky svojich gramofonov.čiže ked sa ti 5,10,15-ročný gramec pokazil,dalo sa naň kúpiť čo bolo treba a doma opraviť.Paradoxne týmto si Technics zrejme aj uškodil a kôli tomu aj krachol.Načo by ludia kupovali nové ked sa dali opraviť staré gramce,že...Inak keby sa ta nesmrtelnosť brala podla tohto,tak potom boli nesmrtelné napríklad aj škody 110,120,130,...tiež sa na ne dali kúpiť všetky súčiastky a doma opraviť :D .
Numark NS6+Acer Aspire 6920G+Sennheiser Adidas HD 25-1-II

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

electroSHOCK píše:Jediná výhoda Technicsu podla mna bola tá,že súčasne s gramcami predávali aj všetky súčiastky svojich gramofonov.čiže ked sa ti 5,10,15-ročný gramec pokazil,dalo sa naň kúpiť čo bolo treba a doma opraviť.Paradoxne týmto si Technics zrejme aj uškodil a kôli tomu aj krachol.Načo by ludia kupovali nové ked sa dali opraviť staré gramce,že...Inak keby sa ta nesmrtelnosť brala podla tohto,tak potom boli nesmrtelné napríklad aj škody 110,120,130,...tiež sa na ne dali kúpiť všetky súčiastky a doma opraviť :D .
asi tak ..... su to super stroje, no su aj lepsie a financne dostupnejsie ....ale toto bude furt.....je to klubovy standart tak je to best ....ako aj u inej techniky
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

atlon

Příspěvek od atlon »

Technics je proste Technics :wink:
mal som možnosť skúsiť aj viac iných gramcov, ale aj tak mi najviac sedí tento deduško :) škoda že hranie z platní je tak nákladné a že si deduško stále drží dosť vysokú cenu :( (nemyslím jazdenky . aby sme sa pochopili o "vysokej" cene )

gully

Příspěvek od gully »

Technicsy mám už víc jak 10 let a NIKDY BYCH JE ZA NIC NEVYMĚNIL. Používám je ve spojením se Seratem, a to k naprosté spokojenosti a doposud bez jediného problému.

motomiro

Příspěvek od motomiro »

Sice se to netýká T 1200 ale múže to ledacos znamenat...

http://www.svetaudia.cz/technics-je-zpe ... em-roku/73

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xK-TD4pZwG8#t=15s[/youtube]

motomiro

Příspěvek od motomiro »

http://www.engadget.com/2015/09/02/pana ... urntables/

Neumim moc dobře English ale neznamena to navrat 1200
?

Odpovědět