Reloop RP6000- chybný pitchfader?

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
Odpovědět
peppek
Příspěvky: 2
Registrován: 10 čer 2012 21:53

Reloop RP6000- chybný pitchfader?

Příspěvek od peppek »

Zdravím všechny!
chtěl jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s gramofony Reloop RP6000.
já jsem si totiž pořídil nedávno dva uplně nové a mám s nimi celkem závažný problém...
Používám systém Traktor, zvukovou kartu M Audio 4 DJ a mixpult Ecler NUO2.
doteď sem sem mněl na této sestavě zapojené ješte gramofony reloop RP2000.
jenže... po zapojení RP6000-ek jsem zkoušel přesnost nastavení rychlosti pomocí ukazatele BPM v Traktoru. "staré" RP2000 reagovali asi tak s přesností 0,03 BPM, což v praxi znamená, že při nejjemnějším pohybu pitchfaderu skočilo BPM napr. z 89,00 na cca. 89,03.
na RP6000 jsem zkoušel to samé, jenomže pitchfader jakoby třeba 1mm nebo i více (což je podle mně celkem dost) vůbec nereaguje a následné skočí BPM o 0,1 nahoru , takže napr. z 89,00 až na 89,10 a pod. to je podle mně strašně moc a při delších přechodem to znemožňuje uplně nějaký "normální" přechod bez toho, abych nemusel stále regulovat rychlost s pomocí talíře....
tak nevím. tohle mi normální určitě nepřijde. zkoušel jsem kámošův notebook Apple (já mám Sony VAIO) a nic. taky mix Ecler EVO 4 a zvukovku Audio 8. Taky asi tři páry Timecode vinylů a x-přenosek (přednostně však Ortofon concorde scratch).
:( :( :( prosím poraďte mi, co bych měl s gramofony dělat.... :( :( :(
díky moc za veškeré rady, popřípadě tipy...
mějte se
Pepek

honcka
Příspěvky: 1921
Registrován: 09 dub 2009 14:11
Vybavení

Re: Reloop RP6000- chybný pitchfader?

Příspěvek od honcka »

Nauc se michat bez koukani na ukazatel a nebudes muset to resit, kdyz michas na usi, tak to stejne nesladis na setiny bpm a pri delsim prechodu je potreba to obcas lehce zbrzdit, nebo popohnat.

peppek
Příspěvky: 2
Registrován: 10 čer 2012 21:53

Re: Reloop RP6000- chybný pitchfader?

Příspěvek od peppek »

Díky za radu ;) hrál jsem 4 roky jenom z vinylů,než jsem přešel na traktor, takže umím míchat "na uši"... nečekám, že bych to sladil na setiny,ale při mém problému musím rychlost dolaďovat prakticky stále...

Uživatelský avatar
stereoman
Příspěvky: 1080
Registrován: 08 bře 2007 22:38

Re: Reloop RP6000- chybný pitchfader?

Příspěvek od stereoman »

Vazne nevim, co si o techto gramo myslet. Nekdo je chvali a nekdo s nimi zase ma jen problemy. Zlaty technicsy :roll: .

b.bounce
Příspěvky: 100
Registrován: 12 dub 2012 17:18

Re: Reloop RP6000- chybný pitchfader?

Příspěvek od b.bounce »

Já jsem taky uvažoval nad koupí... Prostě názory jsou na půl. Někdo řiká že pecka za slušnej peníz někdo at radsi jety Tecka za podobnou cenu tak ja nevim :-D

Uživatelský avatar
stereoman
Příspěvky: 1080
Registrován: 08 bře 2007 22:38

Re: Reloop RP6000- chybný pitchfader?

Příspěvek od stereoman »

Za me 100pro Technicsy

b.bounce
Příspěvky: 100
Registrován: 12 dub 2012 17:18

Re: Reloop RP6000- chybný pitchfader?

Příspěvek od b.bounce »

Jo to mi řikala většina lidí takže jsem nad tema reloopama prestal premejslet uplne :-)

Odpovědět