Zdravím všechny!
chtěl jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s gramofony Reloop RP6000.
já jsem si totiž pořídil nedávno dva uplně nové a mám s nimi celkem závažný problém...
Používám systém Traktor, zvukovou kartu M Audio 4 DJ a mixpult Ecler NUO2.
doteď sem sem mněl na této sestavě zapojené ješte gramofony reloop RP2000.
jenže... po zapojení RP6000-ek jsem zkoušel přesnost nastavení rychlosti pomocí ukazatele BPM v Traktoru. "staré" RP2000 reagovali asi tak s přesností 0,03 BPM, což v praxi znamená, že při nejjemnějším pohybu pitchfaderu skočilo BPM napr. z 89,00 na cca. 89,03.
na RP6000 jsem zkoušel to samé, jenomže pitchfader jakoby třeba 1mm nebo i více (což je podle mně celkem dost) vůbec nereaguje a následné skočí BPM o 0,1 nahoru , takže napr. z 89,00 až na 89,10 a pod. to je podle mně strašně moc a při delších přechodem to znemožňuje uplně nějaký "normální" přechod bez toho, abych nemusel stále regulovat rychlost s pomocí talíře....
tak nevím. tohle mi normální určitě nepřijde. zkoušel jsem kámošův notebook Apple (já mám Sony VAIO) a nic. taky mix Ecler EVO 4 a zvukovku Audio 8. Taky asi tři páry Timecode vinylů a x-přenosek (přednostně však Ortofon concorde scratch).
prosím poraďte mi, co bych měl s gramofony dělat....
díky moc za veškeré rady, popřípadě tipy...
mějte se
Pepek
Reloop RP6000- chybný pitchfader?
Re: Reloop RP6000- chybný pitchfader?
Nauc se michat bez koukani na ukazatel a nebudes muset to resit, kdyz michas na usi, tak to stejne nesladis na setiny bpm a pri delsim prechodu je potreba to obcas lehce zbrzdit, nebo popohnat.
Díky za radu hrál jsem 4 roky jenom z vinylů,než jsem přešel na traktor, takže umím míchat "na uši"... nečekám, že bych to sladil na setiny,ale při mém problému musím rychlost dolaďovat prakticky stále...
Vazne nevim, co si o techto gramo myslet. Nekdo je chvali a nekdo s nimi zase ma jen problemy. Zlaty technicsy .
Já jsem taky uvažoval nad koupí... Prostě názory jsou na půl. Někdo řiká že pecka za slušnej peníz někdo at radsi jety Tecka za podobnou cenu tak ja nevim
Jo to mi řikala většina lidí takže jsem nad tema reloopama prestal premejslet uplne