Reloop RMP-2
Re: Reloop RMP-2
takze si mam vybrat medzi reloop rmp 2 a aa radius 3000
Ne, máš si vzít Numark NDX 800
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
Tak moment...mám sám Reloop RMP 2 a není zhola pravda,co píšeš..
Azu má pravdu,že nemůže kolísat rychlost..to je blbost..u playerů CDJ typu záleží "kolísání" rychlosti na kvalitě D/A převodníků..a ty má RMP2 hodně v cajku..stejně jako CUE,PITCH nastavený atd.v tomhle je zkrátka srovnatelnej s PIO,to mi nikdo nevezme
anti shock je standartní a v pohodě - osobní zkušenost z klubu,kde jsou CD s mixem položený skoro doslova na basových bednách! všechno pod tím vibruje,ale RMP2 maká bez problémů..navíc u něj je dobrý,že Antishock zobrazuje 0-20 sec ..v tomhle případě dával pořád min.12-19 ces.
ještě k PIO 200 ale i 100 ..zažil jsem už párkrát,že v těch samých podmínkách oba PIO skákaly jako prase a to byly s měněnejma optikama,čištěný atd.
zkrátka RMP2 i jako RMP3 jsou naprosto srovnatelný a hodně kvalitní..
Azu má pravdu,že nemůže kolísat rychlost..to je blbost..u playerů CDJ typu záleží "kolísání" rychlosti na kvalitě D/A převodníků..a ty má RMP2 hodně v cajku..stejně jako CUE,PITCH nastavený atd.v tomhle je zkrátka srovnatelnej s PIO,to mi nikdo nevezme
anti shock je standartní a v pohodě - osobní zkušenost z klubu,kde jsou CD s mixem položený skoro doslova na basových bednách! všechno pod tím vibruje,ale RMP2 maká bez problémů..navíc u něj je dobrý,že Antishock zobrazuje 0-20 sec ..v tomhle případě dával pořád min.12-19 ces.
ještě k PIO 200 ale i 100 ..zažil jsem už párkrát,že v těch samých podmínkách oba PIO skákaly jako prase a to byly s měněnejma optikama,čištěný atd.
DJ_Lukas píše:Já bych se připojil taky k Pioneeru... RMP-2 sem si sám koupil protože podle recenzí to byla pecka a byl jsem zklamanej... Neudrží pořádně rychlost.. kolísá jak prase fakt sranda na tom mixovat...a dále mě štval anti-shock kterej byl taky na prd.. tršku zavibroval pult a bylo to v hajzlu. Na druhou stranu pak jsem přešel na CDJ 200 .. který vtom clubu kde sem hrál byly už 4 roky!! Vypadaly teda jako že si snima Dj's házeli o zeď.. ale naprosto bez problému.. držely tempo, nesekaly se nic.. prostě radost na tom hrát oproti tomu reloopu.
DJ.XXX
2 x Reloop RMP-2b,
1xNUMARK X9
VIRTUAL DJ_HERCULES MK2
2 x Reloop RMP-2b,
1xNUMARK X9
VIRTUAL DJ_HERCULES MK2
Souhlas, taky vlastním dva kousky (rmp2) a nikdy sem s nima neměl problém akorát už cejtim že mi jebe jedno CUE tlačítko po půl roce (Ale ty odcházej všude). Tenhle výkend sem hrál v jednom clubu kde měli cdj 400 (2měsíce starý) a jeden player mi nechtěl žrát CDčka (čerstvě vypálený 10x kvalitní Verbatimky) a druhej se mi "zasekával" a na nic nereagoval a musel sem ho vypnout/zapnout.dj.xxx píše:Tak moment...mám sám Reloop RMP 2 a není zhola pravda,co píšeš..
Tím nechci říct že je cdj 400 jebka, ale ve finále to dneska už vyjde s kvalitou na stejno, pioneer, nepioneer všechno to už sou součástky z číny a pioneer nebyl to co bývalo... Toť můj názor.
Jen pro zajímavost, pár měsícu zpátky na djobchodu byl žebříček nejméně reklamovaných kusů ku prodaným, reloop byl 2 nejméně reklamovaný a pioneer až 8mý...
Ahoj lidi, já mám reloopy rmp 2 už tři roky, a super. Měřítko BPM je podle mě jenom orientační, pak se přece dolaďuje podle sluchu, takže jestli někteří z váš si myslí, že dají stejný bpm a pak rouvnou pouští, no klobouk dolů!! To že má někdo doma Denony na který je ztvyklí, a pak mu přijde reloop něbo i jiná značka, to je fuk která, a nejde mu to tak rychle sladit jak na těch denonech, tak to je jasné, každý je zvyklý na ty svoje, já měl taky půjčený denony a až po chvíly jsem přišel, jak to jog kolo je citlivý a není. A s tou rychlostí držení bpm jste mě doslali, jak řekl Azu, je to blbost!! to že někde nedrží a skáče když zaduní stůj, tak to taky není úplná pravda, jednou se mi top slalo na jedné akci, ale pak jsem hrál s kamošem a ten měl zrouvna denony, a ty se mu nechtěli taky moc načítat do zásobníku a reloopy šli zase dobře. Ono jestli někde hrajete, kde to řve opravdu nahlas, tak se nemusí třást ani stůl, ale vlivem silného zvuku se to samo o sobě otřásá v přehrávačích, na to jsou myslím dobrý pincky. Takže pořád reloopy nepomlouvejte, když nevíte ani to, že u přehrávačů není možný, aby kolísala rychlost
))) Zatím ciao

Sice sem teď posílal oba na reklamaci se stejným problémem(za chodu se mi seklo CD a pak už nebyl schopnej načíst vůbec nic),ale stějně bych na ně nedal dopustit...Jinak zajímavost oba mi odešli hned po sobě cca po 10 minutách přestal načítat i ten druhej.
No já nechápu tu suverenitu, s jakou dokážete tvrdit, že u playeru nemůže kolísat rychlost. Zcela živě si umím představit, že rychlost kolísá - zejména proto, že player má možnost změny rychlosti - pitch fader. A proto stačí jakákoliv "závada" v těchto obvodech a rychlost se může měnit. Zcela klasickou příčinu bych viděl ve vydřené, upatlané nebo jinak poškozené dráze pitchfaderu, ale třeba i v teplotní závislosti navazujících součástek, zejména pokud bude player umístěn nad zesíky. Taky "starý dobrý" stuďák může zapříčinit takovéto chování, případně i uvolněný konektor s přechoďákem na pinech.
Tak proč by nemohla rychlost kolísat ???
Tak jsem si přečetl celou tuhle diskuzi a musim říct že pioneer ať už cdj 100,200,400 není tak úžasnej a skvělej jak si všichni myslí....To je pořád pincky sou super držáky......ale s tím nemůžu souhlasit!Cdj 200 se mi kvůli hlaitý hudbě už několikrát totálně zasekal nehledně na to že mu postupně odchází komplet mechanika a všechny tlačítka.Cdj 400 je na tom možná trochu líp ale pořád žádná sláva.
Dnes je Pioneer jen a jen reklama a těží se svýho jména.Každej pomlouvá reloop jakej je to šmejd a to jen proto že jejich výrobky nejsou tak drahý,samozřejmě jenom proto že u pioneeru se platí 50% z ceny za značku!
Každej má svůj styl a svoje oblíbence tudíž nemá pořádně cenu se ptát co je lepší jelikož opravdu objektivních lidí dneska už moc není.
Adios a music forefer.
.:Bastardo:.
Dnes je Pioneer jen a jen reklama a těží se svýho jména.Každej pomlouvá reloop jakej je to šmejd a to jen proto že jejich výrobky nejsou tak drahý,samozřejmě jenom proto že u pioneeru se platí 50% z ceny za značku!
Každej má svůj styl a svoje oblíbence tudíž nemá pořádně cenu se ptát co je lepší jelikož opravdu objektivních lidí dneska už moc není.
Adios a music forefer.
.:Bastardo:.
Music is my live,
Music is my world,
Music is my destiny!
Music is my world,
Music is my destiny!
To je sice moc hezký cos nám tu napsal, ale v závislosti na pozici pitche závisí i práce přehrávače ze stránky softwarové. Tím mám na mysli, kdyby byl poškozený pitch, dřel se nebo něco, nebo i ten studeňák, tak by to reagovalo na systém playeru a skákal by třeba ukazatel pitche na pozici (ukazuje kolik % jste přidali/sundali jestli to tak mohu napsat) tudíš tim pádem ano, může kolísat rychlost, ale bylo by vidět, že je mechanická závadam, ale je uplná blbost aby kolísala rychlost na CD...premek_k píše:No já nechápu tu suverenitu, s jakou dokážete tvrdit, že u playeru nemůže kolísat rychlost. Zcela živě si umím představit, že rychlost kolísá - zejména proto, že player má možnost změny rychlosti - pitch fader. A proto stačí jakákoliv "závada" v těchto obvodech a rychlost se může měnit. Zcela klasickou příčinu bych viděl ve vydřené, upatlané nebo jinak poškozené dráze pitchfaderu, ale třeba i v teplotní závislosti navazujících součástek, zejména pokud bude player umístěn nad zesíky. Taky "starý dobrý" stuďák může zapříčinit takovéto chování, případně i uvolněný konektor s přechoďákem na pinech.
Dnes jsem pustil na svých playerech (rmp2) stejný set (kde se v setu mění rychlost) na začátku je dorovnal a uplně celou hodinu jsem neslyšel že by se to přebylo nebo cokoliv jinýho...
Toť můj názor a plně souhlasim s cenou a kvalitou světoznámé značky Pioneer, tam se platí jen za značku... Stejně se to vyrábí v Číně...
Mimochodem RMP2/RMP3(alpha) mají stejné A/D převodníky jako pio 1000 (údajně) tak mě za to nekamenujte
eXilim: MKI, MKII nebo MKIII?? 

Co vím já, tak převodníky jsou všude stejný od RMP2crewy píše:eXilim: MKI, MKII nebo MKIII??
crewy mel namysli MK jako ty litry
. Pochybuji ze by byly v Reloopu stejne prevodniky jako v pio1000MK3, ale proto je tam prave to udajne
:D

Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200
Dneska hraju a budu mít u sebe RMP2, CDJ 1000MK2 a 1000MK3 tak zkusim do nich dát stejný céda, pitchfarder dát na 0 a uvidíme... ;o)DjMatisS píše:crewy mel namysli MK jako ty litry. Pochybuji ze by byly v Reloopu stejne prevodniky jako v pio1000MK3, ale proto je tam prave to udajne
:D
BTW: Proč pochybuješ? Pioneer nemá svoje A/D převodníky, má je koupený....