Reloop RMP-2

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
darryl

Re: Reloop RMP-2

Příspěvek od darryl »

takze si mam vybrat medzi reloop rmp 2 a aa radius 3000

Azu

Příspěvek od Azu »

Ne, máš si vzít Numark NDX 800
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

darryl

Příspěvek od darryl »

dakujem velmi pekne

dj.xxx

Příspěvek od dj.xxx »

Tak moment...mám sám Reloop RMP 2 a není zhola pravda,co píšeš..
Azu má pravdu,že nemůže kolísat rychlost..to je blbost..u playerů CDJ typu záleží "kolísání" rychlosti na kvalitě D/A převodníků..a ty má RMP2 hodně v cajku..stejně jako CUE,PITCH nastavený atd.v tomhle je zkrátka srovnatelnej s PIO,to mi nikdo nevezme
anti shock je standartní a v pohodě - osobní zkušenost z klubu,kde jsou CD s mixem položený skoro doslova na basových bednách! všechno pod tím vibruje,ale RMP2 maká bez problémů..navíc u něj je dobrý,že Antishock zobrazuje 0-20 sec ..v tomhle případě dával pořád min.12-19 ces.
ještě k PIO 200 ale i 100 ..zažil jsem už párkrát,že v těch samých podmínkách oba PIO skákaly jako prase a to byly s měněnejma optikama,čištěný atd.
zkrátka RMP2 i jako RMP3 jsou naprosto srovnatelný a hodně kvalitní..
DJ_Lukas píše:Já bych se připojil taky k Pioneeru... RMP-2 sem si sám koupil protože podle recenzí to byla pecka a byl jsem zklamanej... Neudrží pořádně rychlost.. kolísá jak prase fakt sranda na tom mixovat...a dále mě štval anti-shock kterej byl taky na prd.. tršku zavibroval pult a bylo to v hajzlu. Na druhou stranu pak jsem přešel na CDJ 200 .. který vtom clubu kde sem hrál byly už 4 roky!! Vypadaly teda jako že si snima Dj's házeli o zeď.. ale naprosto bez problému.. držely tempo, nesekaly se nic.. prostě radost na tom hrát oproti tomu reloopu.
DJ.XXX
2 x Reloop RMP-2b,
1xNUMARK X9
VIRTUAL DJ_HERCULES MK2

eXilim

Příspěvek od eXilim »

dj.xxx píše:Tak moment...mám sám Reloop RMP 2 a není zhola pravda,co píšeš..
Azu má pravdu,že nemůže kolísat rychlost..to je blbost..u playerů CDJ typu záleží "kolísání" rychlosti na kvalitě D/A převodníků..a ty má RMP2 hodně v cajku..stejně jako CUE,PITCH nastavený atd.v tomhle je zkrátka srovnatelnej s PIO,to mi nikdo nevezme
anti shock je standartní a v pohodě - osobní zkušenost z klubu,kde jsou CD s mixem položený skoro doslova na basových bednách! všechno pod tím vibruje,ale RMP2 maká bez problémů..navíc u něj je dobrý,že Antishock zobrazuje 0-20 sec ..v tomhle případě dával pořád min.12-19 ces.
ještě k PIO 200 ale i 100 ..zažil jsem už párkrát,že v těch samých podmínkách oba PIO skákaly jako prase a to byly s měněnejma optikama,čištěný atd.
zkrátka RMP2 i jako RMP3 jsou naprosto srovnatelný a hodně kvalitní..
Souhlas, taky vlastním dva kousky (rmp2) a nikdy sem s nima neměl problém akorát už cejtim že mi jebe jedno CUE tlačítko po půl roce (Ale ty odcházej všude). Tenhle výkend sem hrál v jednom clubu kde měli cdj 400 (2měsíce starý) a jeden player mi nechtěl žrát CDčka (čerstvě vypálený 10x kvalitní Verbatimky) a druhej se mi "zasekával" a na nic nereagoval a musel sem ho vypnout/zapnout.
Tím nechci říct že je cdj 400 jebka, ale ve finále to dneska už vyjde s kvalitou na stejno, pioneer, nepioneer všechno to už sou součástky z číny a pioneer nebyl to co bývalo... Toť můj názor.

Jen pro zajímavost, pár měsícu zpátky na djobchodu byl žebříček nejméně reklamovaných kusů ku prodaným, reloop byl 2 nejméně reklamovaný a pioneer až 8mý...

Jessy.dj

Příspěvek od Jessy.dj »

Ahoj lidi, já mám reloopy rmp 2 už tři roky, a super. Měřítko BPM je podle mě jenom orientační, pak se přece dolaďuje podle sluchu, takže jestli někteří z váš si myslí, že dají stejný bpm a pak rouvnou pouští, no klobouk dolů!! To že má někdo doma Denony na který je ztvyklí, a pak mu přijde reloop něbo i jiná značka, to je fuk která, a nejde mu to tak rychle sladit jak na těch denonech, tak to je jasné, každý je zvyklý na ty svoje, já měl taky půjčený denony a až po chvíly jsem přišel, jak to jog kolo je citlivý a není. A s tou rychlostí držení bpm jste mě doslali, jak řekl Azu, je to blbost!! to že někde nedrží a skáče když zaduní stůj, tak to taky není úplná pravda, jednou se mi top slalo na jedné akci, ale pak jsem hrál s kamošem a ten měl zrouvna denony, a ty se mu nechtěli taky moc načítat do zásobníku a reloopy šli zase dobře. Ono jestli někde hrajete, kde to řve opravdu nahlas, tak se nemusí třást ani stůl, ale vlivem silného zvuku se to samo o sobě otřásá v přehrávačích, na to jsou myslím dobrý pincky. Takže pořád reloopy nepomlouvejte, když nevíte ani to, že u přehrávačů není možný, aby kolísala rychlost :-)))) Zatím ciao

Tomii23

Příspěvek od Tomii23 »

Sice sem teď posílal oba na reklamaci se stejným problémem(za chodu se mi seklo CD a pak už nebyl schopnej načíst vůbec nic),ale stějně bych na ně nedal dopustit...Jinak zajímavost oba mi odešli hned po sobě cca po 10 minutách přestal načítat i ten druhej.

premek_k

Příspěvek od premek_k »

No já nechápu tu suverenitu, s jakou dokážete tvrdit, že u playeru nemůže kolísat rychlost. Zcela živě si umím představit, že rychlost kolísá - zejména proto, že player má možnost změny rychlosti - pitch fader. A proto stačí jakákoliv "závada" v těchto obvodech a rychlost se může měnit. Zcela klasickou příčinu bych viděl ve vydřené, upatlané nebo jinak poškozené dráze pitchfaderu, ale třeba i v teplotní závislosti navazujících součástek, zejména pokud bude player umístěn nad zesíky. Taky "starý dobrý" stuďák může zapříčinit takovéto chování, případně i uvolněný konektor s přechoďákem na pinech.

Tak proč by nemohla rychlost kolísat ???

Bastardo

Příspěvek od Bastardo »

Tak jsem si přečetl celou tuhle diskuzi a musim říct že pioneer ať už cdj 100,200,400 není tak úžasnej a skvělej jak si všichni myslí....To je pořád pincky sou super držáky......ale s tím nemůžu souhlasit!Cdj 200 se mi kvůli hlaitý hudbě už několikrát totálně zasekal nehledně na to že mu postupně odchází komplet mechanika a všechny tlačítka.Cdj 400 je na tom možná trochu líp ale pořád žádná sláva.
Dnes je Pioneer jen a jen reklama a těží se svýho jména.Každej pomlouvá reloop jakej je to šmejd a to jen proto že jejich výrobky nejsou tak drahý,samozřejmě jenom proto že u pioneeru se platí 50% z ceny za značku!
Každej má svůj styl a svoje oblíbence tudíž nemá pořádně cenu se ptát co je lepší jelikož opravdu objektivních lidí dneska už moc není.

Adios a music forefer.

.:Bastardo:.
Music is my live,
Music is my world,
Music is my destiny!

eXilim

Příspěvek od eXilim »

premek_k píše:No já nechápu tu suverenitu, s jakou dokážete tvrdit, že u playeru nemůže kolísat rychlost. Zcela živě si umím představit, že rychlost kolísá - zejména proto, že player má možnost změny rychlosti - pitch fader. A proto stačí jakákoliv "závada" v těchto obvodech a rychlost se může měnit. Zcela klasickou příčinu bych viděl ve vydřené, upatlané nebo jinak poškozené dráze pitchfaderu, ale třeba i v teplotní závislosti navazujících součástek, zejména pokud bude player umístěn nad zesíky. Taky "starý dobrý" stuďák může zapříčinit takovéto chování, případně i uvolněný konektor s přechoďákem na pinech.

Tak proč by nemohla rychlost kolísat ???
To je sice moc hezký cos nám tu napsal, ale v závislosti na pozici pitche závisí i práce přehrávače ze stránky softwarové. Tím mám na mysli, kdyby byl poškozený pitch, dřel se nebo něco, nebo i ten studeňák, tak by to reagovalo na systém playeru a skákal by třeba ukazatel pitche na pozici (ukazuje kolik % jste přidali/sundali jestli to tak mohu napsat) tudíš tim pádem ano, může kolísat rychlost, ale bylo by vidět, že je mechanická závadam, ale je uplná blbost aby kolísala rychlost na CD...

Dnes jsem pustil na svých playerech (rmp2) stejný set (kde se v setu mění rychlost) na začátku je dorovnal a uplně celou hodinu jsem neslyšel že by se to přebylo nebo cokoliv jinýho...

Toť můj názor a plně souhlasim s cenou a kvalitou světoznámé značky Pioneer, tam se platí jen za značku... Stejně se to vyrábí v Číně...

eXilim

Příspěvek od eXilim »

Mimochodem RMP2/RMP3(alpha) mají stejné A/D převodníky jako pio 1000 (údajně) tak mě za to nekamenujte

crewy

Příspěvek od crewy »

eXilim: MKI, MKII nebo MKIII?? :)

eXilim

Příspěvek od eXilim »

crewy píše:eXilim: MKI, MKII nebo MKIII?? :)
Co vím já, tak převodníky jsou všude stejný od RMP2

DjMatisS

Příspěvek od DjMatisS »

crewy mel namysli MK jako ty litry :D. Pochybuji ze by byly v Reloopu stejne prevodniky jako v pio1000MK3, ale proto je tam prave to udajne :D:D
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

eXilim

Příspěvek od eXilim »

DjMatisS píše:crewy mel namysli MK jako ty litry :D. Pochybuji ze by byly v Reloopu stejne prevodniky jako v pio1000MK3, ale proto je tam prave to udajne :D:D
Dneska hraju a budu mít u sebe RMP2, CDJ 1000MK2 a 1000MK3 tak zkusim do nich dát stejný céda, pitchfarder dát na 0 a uvidíme... ;o)

BTW: Proč pochybuješ? Pioneer nemá svoje A/D převodníky, má je koupený....

Odpovědět