Rada pro začátečníka :)
Rada pro začátečníka :)
zdarec. projíždím takhle aukro a narazil jsem na http://aukro.cz/double-deck-jbsystems-d ... ?source=oo . Myslíte že se to dá na něco použít, jako pro mě, co si to chce jen vyzkoušet na něčem levným? Už jsem několikrát přemýšlel, že si koupím třeba mixák, něco na tom zkusím a uvidím jestli mě to pujde a bude bavit, ale všechno je strašně drahý pro mě jako studenta... Díky všem za rady 

Re: Rada pro začátečníka :)
To si kup radsej nejaku konzolu, alebo rovno setri na nejaky pioneer cdj.
Macbook, Traktor kontrol S4, 2x Stanton ST 150, Evolution UC33
Tušil jsem toNevy píše:To si kup radsej nejaku konzolu, alebo rovno setri na nejaky pioneer cdj.

-
nemusis pioneer ale urcite neco jineho a jeste budes potrebovat mix samotne cd ti bude k hovnu
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II
Pioneer je zbytečnost, kup si denony 1200ky, k tomu třeba Numark M2 (na začátek bohatě stačí) a můžeš začít hrát. Ty Denony ti vydrží věčnost, a Numark časem vyměníš za něco lepšího (taky třeba Denon, Rane nebo Allen&Heath)
TECHNICS FTW
Nejlepší bude, když si najdeš nějakýho kamaráda, kterej má techniku a uvidíš, protože investice do levnejch věcí se nevyplatí, protože je většinou prodáš pod hodně pod cenou.
Nebo jestli bydlíš někde mimo trošku, tak dojdi na místní diskotéku a pokud znáš třeba barmany, tak se s nima domluvit, jestli by tě třeba nenechali si to párkrát zkusit (samozřejmě, ale něco málo už o tom vědět - google, youtube, další fóra), když tam nikdo nebude, třeba odpoledne, za nějakej menší poplatek třeba
(nejspíš nenechaj, ale líná huba holé neštěstí
)
Nebo jestli bydlíš někde mimo trošku, tak dojdi na místní diskotéku a pokud znáš třeba barmany, tak se s nima domluvit, jestli by tě třeba nenechali si to párkrát zkusit (samozřejmě, ale něco málo už o tom vědět - google, youtube, další fóra), když tam nikdo nebude, třeba odpoledne, za nějakej menší poplatek třeba

Problémem většiny začínajících DJ´s je přehnaně vysoké sebevědomí a snaha se vychcat proti větru. Kažedej druhej blbec, co dostal k vánocům notebook a stáhnul si Tractor si říká DJ. Nemají ani přehled o muzice, neví co je mikrofon, hrát taky neumí.
Takže moje rada pro začátek je asi taková: míň machrovat, ubrat sebevědomí, nepospíchat, , neonanovat na internetu a po různých fórech, učit se základy a vytvářet si vlastní styl a image.
Závěrem tři pravidla:
1: kdo nikde nehraje, není DJ
2: kdo hraje z notebooku není DJ
3: Tractor Kill Skill
Takže moje rada pro začátek je asi taková: míň machrovat, ubrat sebevědomí, nepospíchat, , neonanovat na internetu a po různých fórech, učit se základy a vytvářet si vlastní styl a image.
Závěrem tři pravidla:
DENON HD2500, Reloop RMX 40 DSP, AKG K 81DJ, AKG WMS 40 SET
CrissC píše:Nejlepší bude, když si najdeš nějakýho kamaráda, kterej má techniku a uvidíš, protože investice do levnejch věcí se nevyplatí, protože je většinou prodáš pod hodně pod cenou.
Nebo jestli bydlíš někde mimo trošku, tak dojdi na místní diskotéku a pokud znáš třeba barmany, tak se s nima domluvit, jestli by tě třeba nenechali si to párkrát zkusit (samozřejmě, ale něco málo už o tom vědět - google, youtube, další fóra), když tam nikdo nebude, třeba odpoledne, za nějakej menší poplatek třeba(nejspíš nenechaj, ale líná huba holé neštěstí
)
Pokial nema znameho co ma techniku tak radsej nech behne do nejakeho Dj shopu kde maju vystavenu aparaturu a moze si to "osahat". Pokial tam je ustretovy personal tak mu to urcite aj vysvetlia co a ako ...
Mna by behat po baroch fakt ani nenapadlo

DENON SC2900; DN-1100; Ultrasone DJ1; M-Audio Bx5a
-
Sharku Sharku...ty se nepoučíš...přestaň už pořád jenom kopírovat Filipa a začni si na věci vytvářet taky svůj názor.DJ One píše:Problémem většiny začínajících DJ´s je přehnaně vysoké sebevědomí a snaha se vychcat proti větru. Kažedej druhej blbec, co dostal k vánocům notebook a stáhnul si Tractor si říká DJ. Nemají ani přehled o muzice, neví co je mikrofon, hrát taky neumí.
Závěrem tři pravidla:
Sorry za OT, ale takovýhle lidi mě už vážně docela j*bou!
Jinak k tématu...pokud máš možnost, tak si zajdi do nějakýho dj shopu a ochytej si tam pár věcí, ať sjistíš co a jak. Hlavně si ale nenech radit od prodavačů...
-
Větší blbost jsem neslyšel.DJ má v prvé řadě umět mixovat. Mikrofony jsou na hovno, maximálně na plesech nebo akcích podobného typu. Tam bych se ale zase pozastavil nad pojmenováním "DJ". To spíš bavič, nebo pouštět. Na DJe tak jak má být se chodí jako na umělecké vystoupení, poslechnout si set, mixy. A ne jeho kecy, od toho jsou MCs. TI se mají starat aby vybudili lidi. I když někdy je fakt lepší zalepit tu zdířku...DJ One píše: Nemají ani přehled o muzice, neví co je mikrofon, hrát taky neumí.
Ty seš také mimo, doporučuji přečíst tento článek (nejlépe i s komentama) je v něm pravdy víc než dost, neznalci jazyka anglického mohou použít google translator, mimochodem pokud to chcete někam dotáhnout tak bez znalosti angličtiny jste předem odepsaný
http://www.digitaldjtips.com/2011/08/ov ... y-djs-mix/
http://www.digitaldjtips.com/2011/08/ov ... y-djs-mix/
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
Sharku?DeeJay PiPi píše:Sharku Sharku...ty se nepoučíš...přestaň už pořád jenom kopírovat Filipa a začni si na věci vytvářet taky svůj názor.DJ One píše:Problémem většiny začínajících DJ´s je přehnaně vysoké sebevědomí a snaha se vychcat proti větru. Kažedej druhej blbec, co dostal k vánocům notebook a stáhnul si Tractor si říká DJ. Nemají ani přehled o muzice, neví co je mikrofon, hrát taky neumí.
Závěrem tři pravidla:
Sorry za OT, ale takovýhle lidi mě už vážně docela j*bou!
Jinak k tématu...pokud máš možnost, tak si zajdi do nějakýho dj shopu a ochytej si tam pár věcí, ať sjistíš co a jak. Hlavně si ale nenech radit od prodavačů...

DENON HD2500, Reloop RMX 40 DSP, AKG K 81DJ, AKG WMS 40 SET
-
Tak pochybuju, že v Rýmařově jsou dva stejní ocasi, co jenom kopírují Filipa a visí na každým jeho slově, jako kdyby byl Bůh. Ale to sem nepatří, je to ku*evsky off, takže hawk...
nesúhlasím s 2 bodom. hrajem z ntb,síce nerád hovorím o sebe že som dj,len kvôli debilkom ktorý našu profesiu poškvrnili. to že používam ntb ku môjmu hraniu neznamená že neviem hrať. hrajem cez téčka a používam serato a v tom softe aj keby si sa na gule postavil sync nenájdeš.ani to že v poslednej dobe nikde nehrajem neznamená že nie som dj.DJ One píše: 1: kdo nikde nehraje, není DJ
jenomže ono je hrát z notebooku a hrát z notebooku.
jestli tam má někdo jen čistě notes a honí tam jen myš po stole ve VDJ, aniž by k tom měl možnost zapojit sluchátka, tak to je zoufalec a ne dj, ostatně podle toho také ta produkce dotyčného vypadala
jestli tam má někdo jen čistě notes a honí tam jen myš po stole ve VDJ, aniž by k tom měl možnost zapojit sluchátka, tak to je zoufalec a ne dj, ostatně podle toho také ta produkce dotyčného vypadala
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky