Ortofon Pro Problem

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
Odpovědět
Beatprox

Ortofon Pro Problem

Příspěvek od Beatprox »

Zdravim.

Mam taky problem s prenoskami http://www.notape.net/product/show_product/415502
Hrajem cez Traktor a problem je v tom, že keď položim ihlu na platňu tak vydvava taky veľmi tenky piskľavy zvuk, neviem ako to opisať. Sice to nieje veľmi počuť ale je to tam.... netušim čim to je, nevychadza to z Reproduktorov ani sluchadiel ale z gramcu alebo z prenosky, fakt neviem... Gramce mam Reloop RP 6000 mk6.
Ešte by som chcel poradiť ako nastaviť ramienko pre tieto prenosky, pretože všade piše inak. Nescratchujem...

Ďakujem :)

stereoman

Re: Ortofon Pro Problem

Příspěvek od stereoman »

To je zase dotaz :lol: . Takove chovani je uplne normalni. Zkus si gramofon pustit primo do repro a ten piskot uslysis i v reprakach. Nebo zkus na gramofon dat normalni desku a misto piskotu uslysis jeji obsah. Proste chvejka hraje (potichu) i do okoli to, co normalne uslysis v reprakach. Kdyz je na desce nahran piskot (sinusovka o frekvenci napr. 1000Hz), tak uslysis piskot. Kdyz tam bude nahran hurvinek se spejblem, tak uslysis hurvinka se spejblem. Kdyz tam bude pisnicka, tak uslysis pisnicku...

Lemon

Příspěvek od Lemon »

Stereoman :lol: krásně jako ve škole.
K tomu nastavení: rameno do roviny, přitlak mezi 3 - 4 nastavit na závaží, antiskating cca na 2.

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

ešte ste zabudli dopísať že ramienko treba nastaviť aby to plávalo pekne nad doskou,nastaviť na 0 a potom zatočiť závažím na číslo koľko gramov chceš mať prítlak na hrot. lebo už som videl aj také že len tak otočil na 3 a myslel že to má správne. ps: ja som na akcii nastavoval stále na max,doma na 2.5-3 :)

Odpovědět