Traktor vs Serato

Diskuze ohledně nákupů aneb poraďte, co koupit...
b.bounce

Re: Traktor vs Serato

Příspěvek od b.bounce »

Heled já neřikám, že neznám nikoho kdo by neměl dvs ba naopak kamarád co hraje často jede přez serato ale řikám jsem začátečník a kdybych ty dva softy měl před sebou tak prostě nepoznám kterej pro mě bude lepší.

Jinak určitě půjdu do bazarového serata. Nový mi přijde dost zbytečný. Dávat o 8 000 víc za to že na zvukovce není pár škrábanců to je nesmysl.

Díky za ten článek hned se do něj pustím.

b.bounce

Příspěvek od b.bounce »

Tak jsem přechroustal ten článek a stejně je z něj patrný že to serato je lepší:-D

b.bounce

Příspěvek od b.bounce »

Jinak ten zvuk při skretchovani neni teda nijak zkreslenej jak tu někdo psal?

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Je mi zahadou, jak jsi z meho clanku usoudil, ze serato bude lepsi? Pisi tam, ze Traktoru chybi to a to, ale jestli te to potesi, tak serato take nema vsechno. Kazdy system ma sve klady a sve zapory. Napred si tedy musis stanovit pozadavky na system a pak se podle nich rozhodnout.

To, ze tomu nerozumis je tvuj problem - neco si o tom nastuduj, zeptej se, zagoogluj ... Ted tomu nerozumis, ale pak do toho proniknes a treba ti bude chybet u serata funkce co ma traktor nebo naopak. Pokud mas vsak v planu zustat jen u michani dvou desek do sebe (podle sluchu), tak je uplne jedno co koupis...

b.bounce

Příspěvek od b.bounce »

No můj problém to sice je :-D Pročet jsem toho o seratu i traktoru už dost ... ALe jelikož defakto nevim po čem mám koukat aby to mělo a nemělo a co bych tam radši a co ne tak to je pak těžký... Ale už jsem se rozhod půjdu do serata

ddecoy

Příspěvek od ddecoy »

piatro píše:neviem o akých otrasoch čítal ddecoy,ale ja som nič nespozoroval. Nemám rád takých,čo nemajú s tým skúsenosti ale šíria ďalej blbosti. Mne sa zvuk nezdá digitálny,samozrejme ak nepoužiješ 128kbitovú mp3. videl som niekde porovnávacie video (Qbert-a myslím) a tam bolo trocha viac vidieť/počuť digi skreslenie,ale ja by som veľmi tým videám hviezd neveril,tak rozprávajú ako platí sponzor.
Youtube it, na toto téma tam najdeš tuny videjek.
Jinak: taky tě mám rád ....
twitter: @decoyLoL

b.bounce

Příspěvek od b.bounce »

Jojo YT jsem projel co to šlo :-) a rozhod jsem se pro serato tak pak budu schnánět asi SL3 nějaky jetý jsem koukal cny tak kolem 8-9 to by se nechalo:-)..

Jasný jako Techno viking to je největší smrt :-D já když to viděl poprvý tak jsem myslel že to je fakt nějakej konec světa :-D

sqadra

Příspěvek od sqadra »

Teď jsem zrovna celkem intenzivně taky řešil otázku Traktor Scratch vs. Serato SL, protože se mi po přechodu z VirtualDJ DVS na midi kontroler začalo celkem brzy stýskat po vinylu pod rukou:)
Celkem dost mých DJ kolegů má zkušenosti s různými DVS a podle ohlasů všichni nejvíc vyzdvihují Serato SL3 a to hlavně kvůli stabilitě a jednoduchosti softu, odezvě na timecodes a celkové spolehlivosti, za což si výrobce nechá zaplatit nemalých 15 tisíc.
Ale Traktor teď za 7 tisíc nabízí Traktor Scratch A6 s novou verzí Traktor Pro 2 a upgradem zdarma na 2.5 a všiml jsem si, že u zvukovky A6 se NI nechali správně inspirovat zvukovkou SL3, takže oproti starší zvukovce z Traktor Scratch Duo (Audio 4) tam přidali další vstup hodně užitečnej třeba pro nahrávání setu z mixu a výstup, kterej se dá použít třeba na sampler. Navíc oproti zvukovce SL3 má A6 i výstup na sluchátka, takže se dá použít i na domácí poslech anebo jako kvalitní zvukovka k midi kontroleru. A v neposlední řadě taky po vzoru SL3 udělali THRU mód, takže když si chci zahrát normální vinyl, nemusim sebou tahat a připojovat ty šílený Multicore "startovací" kabely:-) a stačí to přepnout v softu stejně jako to už nějakou dobu má SL3.
Vzhledem ke všem těmhle okolnostem, ceně a taky tomu, že mám kvalitní midi kontroler bez zvukovky, kterého je škoda se zbavovat (Vestax VCI100 SE), ke kterému se mi kvalitní zvukovka a originál Traktor Pro 2 náramně hodí, tak u mě momentálně Traktor Scratch A6 vítězí na plné čáře:-)
Hudba: soundcloud.com/sqadra
Fotoreporty: sqadra.rajce.idnes.cz

knedlozeloskero

Příspěvek od knedlozeloskero »

zkousel jsem traktor i serato...nakonec jsem si koupil serato..traktor patri na pole:D jedine serato!!:D

R3sidento

Příspěvek od R3sidento »

Zdarec, to serato mi taky příjde lepší i když grafika nic moc (ale na to se tu moc nehraje). A který mam teď koupit ? Na stránkách nabízej tohle (nerad bych koupil zbytečně drahej pokud tam bude spousta věcí které nevyužiji, na druhou stanu nechci za rok kupovat lepší verzi jen proto že ze začátku my ty funkce přišly zbytečně,...)

- Scratch live
- ITCH
- Serato Dj intro

Vlastnim midi kontroler Reloop DJ3ME a RTM4

Cena tady nerozhoduje,...

Děkuji všem laskavým skřítkům a skřeticím :D

knedlozeloskero

http://sramus.cz/zvukova-technika/digit ... e-sl2.html ja ho kupoval od tud maj ho tam asi o 600 levnejsi jak v prodance:)

sqadra

Příspěvek od sqadra »

Knedlozelo: to s tim traktorem na poli byl ale jenom vtip,ze?:-) to uz by jsme tu mohli vest podobne chytracke reci jak vidlacti tuneri, ze nafta patri do kamen apod.:-) jinak sl2 je super, pokud to chces pouze na hrani, svuj set si s tim bohuzel nenahrajes a proto volim traktor scratch a6, ktery to umi a navic stoji temer o polovinu min.

sqadra

Příspěvek od sqadra »

Scratch Live neni urceny pro hrani z kontroleru, ale z timecode vinylu.
Kontroler Reloop DJ3ME nepodporuje ani Itch ani Dj Intro.
Kontroler Reloop Terminal Mix 4 podporuje Serato Dj intro, ktery je zdarma, ale je to v podstate dost orezana verze Itch, takze stejne bude nejlepsi moznosti full verze Traktor Pro 2 nebo 2.5:-)
R3sidento píše:Zdarec, to serato mi taky příjde lepší i když grafika nic moc (ale na to se tu moc nehraje). A který mam teď koupit ? Na stránkách nabízej tohle (nerad bych koupil zbytečně drahej pokud tam bude spousta věcí které nevyužiji, na druhou stanu nechci za rok kupovat lepší verzi jen proto že ze začátku my ty funkce přišly zbytečně,...)

- Scratch live
- ITCH
- Serato Dj intro

Vlastnim midi kontroler Reloop DJ3ME a RTM4

Cena tady nerozhoduje,...

Děkuji všem laskavým skřítkům a skřeticím :D

knedlozeloskero

tak ale vis co jeste to byl malo repavej vtip:D kamos ma tricko s napisem: traktor kills dj skills:D a jeste tam je obrazek jak jezdi traktor po hromade desek:Dto je teprv podpasovka:D

sqadra

Příspěvek od sqadra »

Tak to triko chci :lol:
Když už jsi nahodil vtípek s traktorem, tak to já jsem zase několikrát na akci, když Dj nějak nemohl rozchodit Serato, zažil, jak netrpělivé publikum nadšeně řvalo "sernaaaaaaato" :D
knedlozeloskero píše:tak ale vis co jeste to byl malo repavej vtip:D kamos ma tricko s napisem: traktor kills dj skills:D a jeste tam je obrazek jak jezdi traktor po hromade desek:Dto je teprv podpasovka:D

Odpovědět