Rodec MX-180

Diskuze o DJ mixážních pultech, efektorech a sluchátkách
Odpovědět
Hormann

Rodec MX-180

Příspěvek od Hormann »

Ahoj, přemýšlím o mixu Rodec MX-180 mk3. Hrál jsem v minulosti na Pioneer 400 a zkusil jsem i novější 700ku o které jsem taky uvažoval. Ale jde mi spíš o mix částečně zasahující do studiových pultů. Pro audio práci především na doma. Samozřejmě by se občas vzal na akci. Taky mi jde spíš o analog než o "tvrdší" podání zvuku z digi. Jaký máte názor na tento mix? Má se za to, že Rodec je skutečně kvalita a jakoby něco "navíc". Zpracování věřím že bude dobrý, zajímá mě spíš reálná zvuková podoba v praxi. Zase jsem ale slyšel, že jeho podání ve výškách není úplně ideální. Dokonce se někdo zmínil o přeslechu kanálů (což se mi teda nechce věřit). Jaká je dynamika zvuku v porovnání s jinými mixy? Doma mám stále bez problémů funkční Pio 400ku. Ocením jakékoliv zkušenosti a rady, případně nápady do čeho alternativně jít. 4 vstupy nutnost. Efekty a digi ne. díky. Neví někdo kde by se dal v klubu slyšet? Praha?

honcka
Příspěvky: 1925
Registrován: 09 dub 2009 14:11
Vybavení

Re: Rodec MX-180

Příspěvek od honcka »

jestli chces mix neco mezi klasickym a studiovym, tak bych ti spis doporucil Allen&Heath Xone 464, je to taky analogovej mix, zvlast, jestli to chces predevsim na doma, to moc nevyuzijes nejvetsi prednost MX180 a to ze je to fakt tank, kterej vydrzi skoro jakoukoli prasarnu, proto je dost oblibenej mezi lidma, co delaj freetekno akce
http://www.thomann.de/cz/allenheath_xone464_djmixer.htm
http://www.allen-heath.com/UK/Products/ ... &SubCatId=

Dj.BoB
Příspěvky: 145
Registrován: 29 lis 2008 11:09

Re: Rodec MX-180

Příspěvek od Dj.BoB »

Bohužel, mixáky od Rodecu nejsou pro každého. Pokuď pochybuješ o kvalitě apod. tak Pioneer, Denon a jiné značky nemají žádnou šanci. Mu se může rovnat maximálně Dateq a Rane. Ale jak říkám, nesedne každému a zvlášť při přechodu od Pio. Dal bych na Radu a vzal ten A&H bude ti víc vyhovovat zvlášť při studiové práci.
už toho mám tolik, že to vypisovat nebudu!

Hormann

Re: Rodec MX-180

Příspěvek od Hormann »

Co se týká funkcí, možností a tech. specifikací tak by mi Rodec MX-180 vyhovoval pro sledovaný účel maximálně. Bohužel jsem jen v teoretické rovině. Hlavně si jej musím "ošahat" a zjistit jak sedne. O Rodecu jako takovém nepochybuji, jde o to, že s ním nemám žádné zkušenosti. A&H je pro můj účel moc velký, ale jako možnost ji beru taky. Dík za tip.

honcka
Příspěvky: 1925
Registrován: 09 dub 2009 14:11
Vybavení

Re: Rodec MX-180

Příspěvek od honcka »

me na rodecu napr celkem dost sraly korekce, ze maji jenom -13db a jsou celkem dost tuhy

jinak jestli budes pouzivat mikrofony na nejaky nastroje, tak xone 464 je imho jedinej dj mix s parametrickejma stredama

Hormann

Re: Rodec MX-180

Příspěvek od Hormann »

Zdravím,

takže volba padla nakonec na Rodec MX-180 Original. Zvuk jsme porovnávali na starší (skládané, klasické) hifi sestavě a ten zvuk Rodecu je skutečně jedinečný. Krásný plný analog. Paráda. S pioneerem (ač jsem s ním byl spokojený) se nedá ale srovnávat. Pravda je, že na korekce jsem si musel chvíli zvykat, nekonečno do mínusu by bylo lepší ale dá se to. Množství vstupů a výstupů je obrovská výhoda, na použití doma se to hodí parádně. Co se týká mechanického provedení, tak je to skutečně "pořádný" mix :-) Pocity z mixu po několikatýdenním používání výborné.

Kofi
Příspěvky: 2
Registrován: 12 říj 2017 20:43

Re: Rodec MX-180

Příspěvek od Kofi »

Mám na prodej mx180 mk-3 kdyby měl někdo zájem ;)) 734 581 179 8)

Odpovědět