Pioneer HDJ 1000 vs Pioneer HDJ 2000
-
Pioneer HDJ 1000 vs Pioneer HDJ 2000
Mám na vás takový dotaz, protože už delší dobu přemýšlím o koupi kvalitních sluchátek , která mi umožní kvalitní zvukový poslech "bez" výrazného zkreslení zvuku. Určitě přemýšlím o uzavřených sluchátkách, protože nemám rád otevřené, aby okolí mohlo poslouchat to co si pouštím a tak rušit své okolí. Vím, že taková sluchátka jsou vhodná především pro DJing, studiové skládání hudby příp. na domácí poslech, rozhodně se nehodí na venkovní aktivity. Jsem si plně vědom toho, že DJ sluchátka jsou opravdu stavěna především na DJing, ale přeci jen na poslech nejsou špatná, jen je nemožné je mít na uších cca víc jak 4 hodiny, protože mají mnohem větší přítlak na uši než sluchátka určená do studia. Další důležitým parametrem pro mě je ten, že si nepřeji mít navíc zesilovač .. nemám rád sluchátka s vysokou impedancí, protože na mobilu příp. PDA už bych neslyšel téměř nic. Samozřejmě , že si vážím svého sluchu a že nepotřebuju využít výkon sluchátek na plno, přeci jen nechci ohluchnout.
Proto bych Vás chtěl požádat, abyste porovnali oba dva produkty od Pioneeru (poprosil bych , abyste zvýšenou cenu brali na vědomí a nebrali ho jako hlavní nevýhodu těchto produktů)
Pioneer HDJ 1000
http://www.junodownload.com/products/188206-01.htm
Pioneer HDJ 2000
http://www.junodownload.com/products/337571-01.htm
Sluchátka HDJ 1000 byla velmi dlouho vlajkovou lodí společnosti Pioneer, spoustu Djs s nimi byli spokojení, já bych se vás proto zeptal: Myslíte , že je možný poznat rozdíly po zvukové stránce u nového produktu HDJ 2000? Určitě je tam spoustu let inovací, ale jen mě napadá, zda tyto sluchátka jsou opravdu tak kvalitní na reprodukci taneční hudby. Na veletrhu Cebit je představili jako revoluci v oblasti i studiové tvorby. To mě zarazilo, spousta zvučných jmen z oblasti taneční hudby občas krom monitorů využívá právě i studiová sluchátka. Proto by mě zajímalo, zda jsou opravdu tak kvalitní i na poslech hudby, vynecháme-li příliš vysokou cenu.
Mám velký zájem si od nich koupit právě tuto nejnovější řadu (měl jsem zájem o HDJ 1000, ale příchodem nové řady jsem na pochybách). Zlé jazyky zase tvrdí, že sluchátka od Pioneeru "kydají" a že bassové pásmo nemají správně vyvážené. Byť na Cebit tvrdili, že nová řada HDJ 2000 má vyvážené frekvenční pásmo jako v případě monitorů , a proto mohou být použity jak na poslech, DJing, tak na skládání hudby ve studiu. Je to možné?
Jsem vášnivý posluchač hudby a na svém notebooku s kvalitní externí zvukovou kartou poslouchám skladby větinou ve formátu WAV (proto si myslím, že bych pak i lépe poznával rozdíly mezi MP3 320 kbps CBR , které občas jsou slyšet na mých studiových monitorech).
Zajímá mě vaše zkušenosti s těmito produkty, příp. nevýhody , které podle vás mají. Pokud byste věděli o alternativě rád bych o ni věděl. Děkuji
Proto bych Vás chtěl požádat, abyste porovnali oba dva produkty od Pioneeru (poprosil bych , abyste zvýšenou cenu brali na vědomí a nebrali ho jako hlavní nevýhodu těchto produktů)
Pioneer HDJ 1000
http://www.junodownload.com/products/188206-01.htm
Pioneer HDJ 2000
http://www.junodownload.com/products/337571-01.htm
Sluchátka HDJ 1000 byla velmi dlouho vlajkovou lodí společnosti Pioneer, spoustu Djs s nimi byli spokojení, já bych se vás proto zeptal: Myslíte , že je možný poznat rozdíly po zvukové stránce u nového produktu HDJ 2000? Určitě je tam spoustu let inovací, ale jen mě napadá, zda tyto sluchátka jsou opravdu tak kvalitní na reprodukci taneční hudby. Na veletrhu Cebit je představili jako revoluci v oblasti i studiové tvorby. To mě zarazilo, spousta zvučných jmen z oblasti taneční hudby občas krom monitorů využívá právě i studiová sluchátka. Proto by mě zajímalo, zda jsou opravdu tak kvalitní i na poslech hudby, vynecháme-li příliš vysokou cenu.
Mám velký zájem si od nich koupit právě tuto nejnovější řadu (měl jsem zájem o HDJ 1000, ale příchodem nové řady jsem na pochybách). Zlé jazyky zase tvrdí, že sluchátka od Pioneeru "kydají" a že bassové pásmo nemají správně vyvážené. Byť na Cebit tvrdili, že nová řada HDJ 2000 má vyvážené frekvenční pásmo jako v případě monitorů , a proto mohou být použity jak na poslech, DJing, tak na skládání hudby ve studiu. Je to možné?
Jsem vášnivý posluchač hudby a na svém notebooku s kvalitní externí zvukovou kartou poslouchám skladby větinou ve formátu WAV (proto si myslím, že bych pak i lépe poznával rozdíly mezi MP3 320 kbps CBR , které občas jsou slyšet na mých studiových monitorech).
Zajímá mě vaše zkušenosti s těmito produkty, příp. nevýhody , které podle vás mají. Pokud byste věděli o alternativě rád bych o ni věděl. Děkuji
-
Re: Pioneer HDJ 1000 vs Pioneer HDJ 2000
Přiznám se, že HDJ 2000 až tak neznám... jen jsem je vyzkoušel. Zvukově byly báječné.
Nicméně HDJ 1000 jsem používal asi 3 roky, než jsem přešel na HD 25... zvukově špatná nebyla, ale jejich mechanické zpracování neni vůbec ideální. V podtstatě každému, koho znám, se časem rozpadla. Já se k nim choval velmi slušně, takže vydržela cca 3 roky (kromě toho prošla 2ma reklamacema). Znám ale lidi, kterým prdnul kloub třeba za 6 měsíců.
Je to celkem známej fakt o těhle sluchátkách... známé tváře mají používání určitého výrobku zaplaceno.
Nicméně HDJ 1000 jsem používal asi 3 roky, než jsem přešel na HD 25... zvukově špatná nebyla, ale jejich mechanické zpracování neni vůbec ideální. V podtstatě každému, koho znám, se časem rozpadla. Já se k nim choval velmi slušně, takže vydržela cca 3 roky (kromě toho prošla 2ma reklamacema). Znám ale lidi, kterým prdnul kloub třeba za 6 měsíců.
Je to celkem známej fakt o těhle sluchátkách... známé tváře mají používání určitého výrobku zaplaceno.
-
doporučuješ tedy koupi HDJ 2000? Jakou jinou alternativu by jsi doporučil na použití na djing a do studia?
-
Osobně jsem spokojený s HD 25... používám je už několik let vypadají stále stejně, jako při nákupu. Řekl bych, že to jsou naprosto nezničitelná sluchátka s výborným zvukem.
Kdybych o ně přišel, uvažoval bych buď opět o HD 25 nebo HDJ 2000 (už jen proto, že mam CDJ a DJM 2000, takže bych měl celej set).
V dnešní době mi přijdou i zajímavá HDJ 500, které jsou poměrně levná.
Určitě by tu spousta lidí doporučila i sluchátka jinejch značek, ale já bych se reálně rozhodoval mezi HD 25 (nezničitelnost, výbornej poměr cena/kvalita) a HDJ 2000 (design a skvělý zvuk). HDJ 1000 bych úplně vypustil (jestli Ti jde o cenu, spíš bych mrknul na ty HDJ 500).
Kdybych o ně přišel, uvažoval bych buď opět o HD 25 nebo HDJ 2000 (už jen proto, že mam CDJ a DJM 2000, takže bych měl celej set).
V dnešní době mi přijdou i zajímavá HDJ 500, které jsou poměrně levná.
Určitě by tu spousta lidí doporučila i sluchátka jinejch značek, ale já bych se reálně rozhodoval mezi HD 25 (nezničitelnost, výbornej poměr cena/kvalita) a HDJ 2000 (design a skvělý zvuk). HDJ 1000 bych úplně vypustil (jestli Ti jde o cenu, spíš bych mrknul na ty HDJ 500).
-
o cenu mi ani tak nejde... jde mi spíš o kvalitu zvuku, komfort při používání... Slyšel jsem zase takový názor, že HDJ 2000 moc dobrý zvuk nemají. Známý s nimi hráli a řekli, že i když to v klubu ohulili víc, tak to mělo takovej plochej zvuk, nevýrazný basy, a celkově ten zvuk byl prostě nevyváženej, tak právě proto se ptám, zda se mám porozhlédnout po něčem jiným nebo ne
-
nejlepší by bylo kdyby v Praze existoval opět shop, kde by bylo možné si je přijít vyzkoušet
-
Jak jsem psal, nikdy jsem HDJ 2000 neměl... měl jsem je na hlavě na jedné výstavě a přišla mi zvukově velmi slušná (při běžné hlasitosti).PeterSheldon píše:o cenu mi ani tak nejde... jde mi spíš o kvalitu zvuku, komfort při používání... Slyšel jsem zase takový názor, že HDJ 2000 moc dobrý zvuk nemají. Známý s nimi hráli a řekli, že i když to v klubu ohulili víc, tak to mělo takovej plochej zvuk, nevýrazný basy, a celkově ten zvuk byl prostě nevyváženej, tak právě proto se ptám, zda se mám porozhlédnout po něčem jiným nebo ne
Staré HDJ 1000 zvukově taky byla hodně slušná... a rozhodně nebyl problém ani v klubu (nehledě teda na fakt, že absolutně netušim, proč by jsi chtěl mít v klubu v extrémních hlasitostech nějaké specifické požadavky na špičkovej zvuk sluchátek... alespoň já teda potřebuju pouze zřetelně slyšet, abych mohl srovnat tempo... a hurá se sluchátkama co nejrychleji dolu... perfektní kvalitu ocením spíše při běžné hlasitosti doma nebo ve studiu).
Zatím jsem od nikoho nic špatného na HDJ 2000 neslyšel... myslim ,že s nima určitě chybu neuděláš.
Je to spíše o otázce, zda 100% chceš značku Pioneer, zda na sluchátku oceníš i jeho povedený design apod. Jestli Ti jde vyloženě o zvuk, určitě najdeš kvalitnější studiová (neDJ) sluchátka, jestli Ti zase jde vyloženě o hraní v klubu, přijdou mi ideální ty HD 25, které jsou velmi lehké a ani po X hodinách nevadí na krku. Taky se mi v nich nikdy nestalo, že by mi kloub vyrval vlasy (možná to zní jako vtipná poznámka, ale u HDJ 1000 se mi to stávalo neustále... a třeba po létu, kdy jsem v nich někde hrál v podstatě každej den několik hodin, jsem měl na hlavě v jednom místě několikacentimetrové kolečko bez vlasů). Takže z tohodle pohledu mi HD 25 přijdou zase jako velice pohodlné řešení a záleží co preferuješ.
-
potřebuju sluchátka na hraní a zároveň sluchátka do studia pro věrnou reprodukci zvuku.. nechci hned investovat do dvou sluchátek, proto bych potřeboval nějaký kompromis.. Nelpím přímo na značce Pioneer, ale více méně mě opravdu zaujala..
-
Tak sluchátka do studia a na hraní jsou jabka a hrušky. Kompromis se jenom těžko hledá...Osobně, jak psal majky, bych šel do těch HD 25. Co vím, tak hodně známých tady v okolí je využívají i ve studiu a dost je chválí. HDJ 2000 jsou super sluchátka, tvukově naprosto totožná s HDJ 1000 (neberu podle papírových parametrů, ale podle uší mě a mých kolegů). Pořád jsou to ale dj sluchátka a nikdy ti nezahrají tak, jako sluchátka studiová. Proto bych fakt volil ty Seny, který jsou na tom zvukově líp...
Potom je tu ale otázka druhá a to, jestli ti budou sedět na hlavě. Není moc prdel pracovat se sluchadlama, který ti nesedí, tlačí atd. Hlavně ve studiu. Proto, pokud máš možnost, tak vyzkoušej a pak se podle toho zařiď.
Potom je tu ale otázka druhá a to, jestli ti budou sedět na hlavě. Není moc prdel pracovat se sluchadlama, který ti nesedí, tlačí atd. Hlavně ve studiu. Proto, pokud máš možnost, tak vyzkoušej a pak se podle toho zařiď.
-
Viz post nade mnou...
Chtít sluchátka do studia i na DJing je vždycky spojení 2 věcí, které vedou ke kompromisu. Třeba HD 25 používá ve studiu spousta lidí (včetně mě), ale mají uměle zvýrazněnou basovou složku. Třeba já osobně mam tohle rád a reálnej výsledek si pak umim +- představit (+ hlavně používám i kvalitní studiové monitory), ale pokud chceš seriózně dělat nějakou studiovou produkci, měl by jsi si spíše pořídit sluchátka s naturálním projevem. Je to ale všechno o preferenci... já jsem svoje studiová sluchátka pustila dál při nákupu HD 25, protože mam tendenci obecně hodně přebasovávat a s HD 25 to logicky nedělám
.
Zase je prostě fakt, že design HD 25 je taková nadčasová klasika... nic, čeho by si někdo všimnul (a v DJingu se prostě počítá i tohle). Darem za to je naprostá nezničitelnost...
Ty HDJ jsou zase designově hodně vydařené a zvukově taky špatné nejsou...
Jen je si prostě nutné uvědomit ty kompromisy.
Jestli Ti jde spíše o studio, kup si pravá studiová sluchadla + nějakou levnou jebku na DJing. Jestli do toho budeš ochoten trochu více přitlačit tak třeba kombinace nějaké vyšší řady AKG + HDJ 500 už zase tak moc nad cenu HDJ 2000 nevyleze.
A jestli Ti o studio tolik nejde, vyber si podle toho, jestli upřednostníš spíše image (HDJ), nebo nenápadnou kvalitu a minimálně desitiletou funkčnost (HD 25).
Chtít sluchátka do studia i na DJing je vždycky spojení 2 věcí, které vedou ke kompromisu. Třeba HD 25 používá ve studiu spousta lidí (včetně mě), ale mají uměle zvýrazněnou basovou složku. Třeba já osobně mam tohle rád a reálnej výsledek si pak umim +- představit (+ hlavně používám i kvalitní studiové monitory), ale pokud chceš seriózně dělat nějakou studiovou produkci, měl by jsi si spíše pořídit sluchátka s naturálním projevem. Je to ale všechno o preferenci... já jsem svoje studiová sluchátka pustila dál při nákupu HD 25, protože mam tendenci obecně hodně přebasovávat a s HD 25 to logicky nedělám

Zase je prostě fakt, že design HD 25 je taková nadčasová klasika... nic, čeho by si někdo všimnul (a v DJingu se prostě počítá i tohle). Darem za to je naprostá nezničitelnost...
Ty HDJ jsou zase designově hodně vydařené a zvukově taky špatné nejsou...
Jen je si prostě nutné uvědomit ty kompromisy.
Jestli Ti jde spíše o studio, kup si pravá studiová sluchadla + nějakou levnou jebku na DJing. Jestli do toho budeš ochoten trochu více přitlačit tak třeba kombinace nějaké vyšší řady AKG + HDJ 500 už zase tak moc nad cenu HDJ 2000 nevyleze.
A jestli Ti o studio tolik nejde, vyber si podle toho, jestli upřednostníš spíše image (HDJ), nebo nenápadnou kvalitu a minimálně desitiletou funkčnost (HD 25).
ja mam AKG K171 coz jsou studiovky a pouzivam je uplne v poho na DJing, vyborne tlumi a vyhovuje me dratovy hlavovy most, ktery je defakto neznicetelny narozdil od ruznych kloubu, ktery se (krome HD25) zacnou driv nebo pozdejc lamat
http://www.akg.com/site/products/powers ... ge,EN.html
-
převážně mám zájem o věrnou reprodukci zvuku do studia, takže Pioneer nebude dobrá volba.. na DJing bych si klidně HDJ 2000 pořídil, ale pořizovat dvoje sluchátka se mi zase moc nechce... Tedy doporučujete do studia na věrný zvuk značku AKG?
-
co byste řekli na toto?
-
-
Podle mě jsou i další super studiový sluchadla, než jenom AKG. Slyšel jsem chválu na Shure, taky studiový Seny budou žůžo. Sony tý vyšší třídy, to už je klasika
. Jinak ti v tomhle ale moc neporadím...V téhle technice se moc neorientuju. Určitě se optej někoho, kdo s tím má zkušenosti, ať ti něco dobrýho poradí. A o5 souhlasím s majkem...Kup si do studia něco pořádnýho a na djing nějaký levnější kousky a máš vystaraný...