naraní setu

Diskuze o DJ mixážních pultech, efektorech a sluchátkách
Odpovědět
DjO...
Příspěvky: 23
Registrován: 05 kvě 2008 15:09

naraní setu

Příspěvek od DjO... » 26 čer 2009 18:37

mám nový notebook s 3výstupy 2na sluchátka 1 na mirkofon...potřeboval bych propojit mixažní pult tak abych mohl nahrat set přes virtual dj a mohl to korigovat přes mix...jak na to?děkuju moc

crewy
Příspěvky: 617
Registrován: 30 dub 2007 20:16

Re: naraní setu

Příspěvek od crewy » 26 čer 2009 19:46

každý stereo kanál na jeden kanál mixu a record,tape,booth nebo přímo master pichneš do toho mikrofonu(jestli se dá navolit že bude line in tak zvol toho line) a použiješ externí program na REC nebo přímo VDJ jen si zvolíš nastavení

DjO...
Příspěvky: 23
Registrován: 05 kvě 2008 15:09

Re: naraní setu

Příspěvek od DjO... » 26 čer 2009 19:49

crewy píše:každý stereo kanál na jeden kanál mixu a record,tape,booth nebo přímo master pichneš do toho mikrofonu(jestli se dá navolit že bude line in tak zvol toho line) a použiješ externí program na REC nebo přímo VDJ jen si zvolíš nastavení
To znamená že budu potřebovat 3 kabely a všechny tři budou mít na jednom konci 3,5mm jack a na druhem 2x sinch že?obsadím tedy všechny tři vstupy v notebooku..

crewy
Příspěvky: 617
Registrován: 30 dub 2007 20:16

Re: naraní setu

Příspěvek od crewy » 26 čer 2009 19:50

přesně tak,délka je už na tobě :)

ToLa
Příspěvky: 701
Registrován: 09 kvě 2007 15:44

Re: naraní setu

Příspěvek od ToLa » 26 čer 2009 20:16

Ale pokud ten vstup je jen mic in a ne line in, tak zapomen na něco jako kvalitu, to je neposlouchatelny....

LuKyss
Příspěvky: 179
Registrován: 15 bře 2007 17:28

Re: naraní setu

Příspěvek od LuKyss » 26 čer 2009 20:59

Tam je rozdíl ve vstupní úrovni. Line in - je pro klasickou "linkovou" úroveň. A Mic je dělán pro mikrofon, tedy pro nižší úroveň - linkový signál který se sem zapojí bude více zesílený, někdy až přebuzený.
ReproMania.NET

DJ Patrix
Příspěvky: 228
Registrován: 26 bře 2008 15:35

Re: naraní setu

Příspěvek od DJ Patrix » 28 zář 2010 19:46

Zaujímalo by ma, akú kvalitu zvuku môžem očakávať pri nahrávaní setu z REC výstupu Reloopu RMX-30 na line-in obyčajnej integrovanej zvukovky Realtec ALC850 AC´97 7.1 cez napr. Audacity. Vstupy mixpultu budem kŕmiť z Traktoru Pro cez Audio 2 DJ alebo z tejto integrovanej zvukovky a Traktoru Dj Studio 3, 320 kbps MP3.

hoolifan
Příspěvky: 761
Registrován: 05 čer 2007 00:14

Re: naraní setu

Příspěvek od hoolifan » 29 zář 2010 07:56

pokud to budes nahravat pres mic in z integrovane zvukovky tak to bude stat za kosoctverec protoze ti to pokazi nejslabsi clanek. tudiz mic in (ten je tusim oproti line in jen mono)..
a pokud budes chtit nahravat primo z traktora tak to budes muset na to zapomenout taky, ponevadz nebudes hybat savlema v softu ale na mixu a timpadem se ti vsechno nahraje..i to,co pres mix nepustis do beden..tudiz mas vlastne jen moznost prikoupit nejaky midikontroler ktery ti bude hybat savlema v traktoru namisto v mixu a budes to cele nahravat ciste softwarove tudiz kvalita zvuku bude na dobre urovni, nebo koupis nejakou kvalitni externi zvuknu s line in vstupem..
tudiz se dle me bez dalsi investice na rozumnou zvukovou uroven dostanes jen tezko (pokud nemas na integrovane zvukovce line in, a nebo nemas treba nejaky line in mp3 player ktery nahrava slusne)
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

DJ Patrix
Příspěvky: 228
Registrován: 26 bře 2008 15:35

Re: naraní setu

Příspěvek od DJ Patrix » 29 zář 2010 17:46

hoolifan: Line-in na tej zvukovke je. Ja sa len obávam toho, že je to proste klasická integrovaná zvukovka a Reloop RMX-30 tiež nie je tá najvyššia trieda ("Mějte také na paměti, že signál je ovlivněn mimo jiné i kvalitou mixážního pultu. Nemůžete proto čekat, že z levných variant mixážních pultů půjde stejně kvalitní signál jako z nejdominantnějších mixů na trhu."), ale dúfam že to bude počúvateľné a nebude to šumieť, chrastiť, atď.

Keď už sa pýtam: Traktor Pro vie pracovať iba s jednou zvukovkou pravda, lepšie povedané, iba so zvukovkou od NI...to bude v mojom prípade Audio 2 DJ...nahrávať budem chcieť cez line-in integrovanej zvukovky cez program napr. Audacity.
Dá sa vlastne naraz na tom istom notebooku nahrávať cez integrovanú aj hrať z Audio 2 DJ?
O 2 DJ sa píše "If you're a digital DJ who doesn't require audio recording..." Myslia nahrávanie softwarovo cez Traktor? Ak by sa to nedalo na tom istom notebooku, doma by som to vyriešil tak, že by som zapol aj stolový PC a nahrával to na jeho integrovanú zvukovku do line in (aj keď - nie je to to zrovna úsporné riešenie). Ale na akcii neviem...
Ak som správne pochopil, Traktor dokáže nahrávať buď interný mixpult alebo zo vstupov Audio DJ zvukovky a také Audio 2 DJ nemá. Dúfam, že netáram hlúposti. :confused2:
Ak by to nešlo, tak jediné riešenie je Audio 4 Dj alebo mp3 player so vstupom, je to tak? Ďakujem za rady.

hoolifan
Příspěvky: 761
Registrován: 05 čer 2007 00:14

Re: naraní setu

Příspěvek od hoolifan » 29 zář 2010 20:39

audacity si můžeš nastavit zvukovku jakoukoliv.. tudíž i integrovanou.
traktor zvládá pracovat i se dvěma zvukovkama, jen musíš mít nainstalované asio4all ovladače, které ti ze dvou a více zvukovek udělají softwarově jednu.
tudíž k tvému problému je to irelevantní, protože ty potřebuješ zvukový výstu, takový abys mohl korekce regulovat na mixu tudíž minimálně audio2dj a vstu aby se ti něco dostalo do kompu tudíž i integrovaná zvukovka bude v pohodě.
nahrávání ti pujde uplně mimo traktor tak není potřeba víc řešit.. pokud ti book zvládne nakrmit tyto 2 programy tak by neměl byt problém hrát a nahrávat zároveň.. jen to chce nastavit na audacity maximální možnou kvalitu abys si ji pak nálsedně mohl teoreticky snížit.
pokud vlastníš a2dj tak není nic jednoduššího než koupit 1 kabel 3,5mm jack 2xcinch a pohrát se s nastavením.. (předpokládám že máš celé balení a2dj i s kabelama tudíž ti stačí jen kabel na propojení record z mixu do booku)
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

DJ Patrix
Příspěvky: 228
Registrován: 26 bře 2008 15:35

Re: naraní setu

Příspěvek od DJ Patrix » 29 zář 2010 21:31

Áno, presne tak. Ďakujem mockrát za rady ! Aj za tie všetky, ktoré si mi dal aj dávnejšie. Ten mix mám zatiaľ len požičaný, ohľadom výberu pri kúpe sa v blízkej dobe tiež obrátim na toto fórum (vďaka, že existuje!). :)

Odpovědět