DJM 5000 vs. DJM 700

Diskuze o DJ mixážních pultech, efektorech a sluchátkách
Odpovědět
mrichvalsky

DJM 5000 vs. DJM 700

Příspěvek od mrichvalsky »

Ako ste si vsimly chcem kupit niektory z tychto 2 mixov ale neviem sa rozhodnut. Viem ze su to rozdielne pulty. Pre DJM 5000 hovori, midicez USB a ze je to 19", a to kvoli tomu ze budem mat MEP 7000 tak k tomu je idealny, ale DJM 700 je si myslim na tom konstrukcne lepsie a je to taky standart pre kluby.
Neviem ako by to bolo po zvukovej stranke porovnat tieto 2 pulty.

Za dotazy vdaka a poprosim k teme a nie offtopic.

ToLa

Re: DJM 5000 vs. DJM 700

Příspěvek od ToLa »

Zvukově i kdyby byl rozdíl, tak ho nikdo na této planetě nepozná...
U 5000 nelze efekty "aplikvat" na line, ale pouze na mikrofony...

Azu

Příspěvek od Azu »

Pioneer dělá věci bez ohledu na konkurenční značky a prostě vyrábí vše tak aby to sedělo ideálně jen k jejich produktům a to je i tento případ. Také sem si říkal po prvé vo sem ten mix viděl proč proboha nemá efekty jako jeho předchůdci a pak mně to bylo hned jasné, prootže je právě navržen pro používání s MEP-7000, který má efekty v sobě a tak nemají důvod je dělat duplicitně ještě na mixáku a na místo toho přidali USB zvukovou kartu aby bylo možné MEP7000 využít pro práci s počítačem.
Rozhodně se tedy nkoukej na to co je nebo není standard, ale kup si to co vyhovuje nejlépe tobě a pokud máš MEP7000, tak jinou možnost než DJM5000 nemáš protože DJM700 na stůl společně s MEP7000 prostě nedáš, na to je všude málo místa.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

ToLa

Příspěvek od ToLa »

Ale efekty lze u MEP 7000 (pokud ho beru jako SP-C1) lze použít jen když mam zaply míchání pres displej... (nelze s kazdým deckem na jeden kanál mixu) nebo ten mix funguje jako softwarovy ovladac k tomu jejich pomatenému programu? :shock:

Azu

Příspěvek od Azu »

Oni to jako kontrolér moc neberou a skutečně tam s efektama je to horší a psoléhaj na možnosti programů, ale oni ten mix navrhli pro MEP7000 jako celek kdy se hraje z CD nebo USB, což když už někod má MEP7000 tak není moc důvodu požívat jej jako MIDI kontrolér s notebookem když můžu skladby mít na flash disku který mam připojen k přehrávači
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

DJ_Lukas

Příspěvek od DJ_Lukas »

Měl bych dotaz k tomu DJM 700... Vzadu vidím Master 1 jako XLR konektory a master 2 jako cinche ... u nás v clubu nemáme satelity připojený k vyhybce takže satelity jsou připojeny cinchema a subwoofery jsou přivedeny jedním XLR konektorem... Otázka zní, jestli když připojím satelity na Master 2 a Sub na Master 1 jestli budou hrát oba dva výstupy najednou... teďka tam je Rodec MX 180 MK II a ten ma na každej master zvlášť šavli + jednu na monitor... tak jen jestli mi to bude hrát když ho koupím.

ToLa

Příspěvek od ToLa »

Samozřejme bude za předpokladu, že oba budeš míst stejně hlasitě, ale dle mě je toto řešení naprostá prasečina, to je lepší jakákoliv sračkoidní vyhybka za 2000,- než to řešit takto... Nebo si udělat prostě panel, který bude mít 2x vstup a třeba 4x výstup, ten si udělá každý za 200,- ale tohle je vážně prasečina...

DJ_Lukas

Příspěvek od DJ_Lukas »

No na Rodecu sou oba dva mastery naplno takže cos e týče hlasitosti tak to bude odpovídat. Jako taky se mi to nějak nelíbí extra... ale já to tam nestavěl a nehodlám se vtom majiteli hrabat, jen si chci koupit vlastni aparaturu tak aby mi to tam hrálo... ten Rodec je uplně k ničemu. Ještě otázečka... výstupy Booth jsou předpokládám odposlechy?

Odpovědět