synchronizace

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
8850
Příspěvky: 52
Registrován: 04 dub 2007 20:04

synchronizace

Příspěvek od 8850 » 13 led 2008 16:27

Ahoj, uz me trochu prestava bavit VDJ, pokazde kdyz hraju v nem najdu nejakou mouchu, ktera me stve. Zkousel jsem T3, deckadance, DJDECK i BDJ. Co je mi ale desnou zahadou, jak to synchronizovani u tehle programu funguje, (resp. asi nefunguje). Krom VDJ mi ani jeden z programu nesesynchronizoval tracky. Nebo jen na chvilku a pak se to rozjelo. U deckandance se mi podarilo primet program aby drzel oba tracky synchronizovane kdyz je srovna podle nejakeho hlavniho tempa, ktere se ovsem meni pekne blbe, takze mi to prijde nepouzitelne. Ledaze bych celej vecer chtel hrat stejne rychle jako prvni track, kterej sem tam pustil. Jak se s tim potykate vy? (kdo pouzivate tlc. "synch" :))

Mr_Thunder
Příspěvky: 5
Registrován: 01 led 2008 17:09

Příspěvek od Mr_Thunder » 13 led 2008 16:34

tohle jsi asi nechtěl slyšet, ale trénuj, trénuj, trénuj a podle sluchu si srovnáš cokoliv :wink:

8850
Příspěvky: 52
Registrován: 04 dub 2007 20:04

Příspěvek od 8850 » 13 led 2008 17:06

Mr_Thunder píše:tohle jsi asi nechtěl slyšet, ale trénuj, trénuj, trénuj a podle sluchu si srovnáš cokoliv :wink:
jj to mas pravdu, mel bych se posunout spis timhle smerem :))

webhost
Příspěvky: 6
Registrován: 12 led 2008 21:03

Příspěvek od webhost » 13 led 2008 21:24

co je zle na VDJ?
Nehovorim nic, ale na moje slova pride.

CoSTo
Příspěvky: 32
Registrován: 23 pro 2007 23:33

DJ ???

Příspěvek od CoSTo » 13 led 2008 22:19

Vy, ktori sa hrate, ze hrate na PC - nie ste DJ, ale programatori :lol: :lol:
__www.costodj.wbl.sk__

8850
Příspěvky: 52
Registrován: 04 dub 2007 20:04

Příspěvek od 8850 » 13 led 2008 22:24

webhost píše:co je zle na VDJ?
chybi mi tam nejaky poradny efekt. Nelibi se mi jak je tam bcd namapovano. A hlavne kdyz jsme poslouchali stejnou mp3 z meho notase s bcd a z kamosova T3 s bcd, tak mi to prislo jako by on mel luxus zvukovku plnou vysek a dynamiky a z me se linul prumernej, seslapanej zvuk. Nevim jak to popsat, nejsem zvukar. Co me ale asi tak prudi nejvic jsou sluchatka, na ktere nelze aplikovat korekce....

8850
Příspěvky: 52
Registrován: 04 dub 2007 20:04

Re: DJ ???

Příspěvek od 8850 » 13 led 2008 22:25

CoSTo píše:Vy, ktori sa hrate, ze hrate na PC - nie ste DJ, ale programatori :lol: :lol:
na tom neco bude :lol:

Buchy
Příspěvky: 190
Registrován: 28 črc 2007 19:13

Příspěvek od Buchy » 14 led 2008 07:02

To s těma korekcema je opravdu celkem blbý ... ale suma sumárum se to dá přežít myslím ... :) A je všeobecně známo, ze VDJ má horší zvuk...to jo ... Ale zasejc jsem slyšel že VDJ s Asio zvukovkou (kerou má BCD v sobě) zas az tak spatnej zvuk nemá ... nebo to aspon není tak slyšet :D

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Příspěvek od Azu » 14 led 2008 07:36

Koukám že poslední dobou se tu množí stále více příspěvků ohledně VDJ a konzolí a jak to tak čtu, tak všechny ty příspěvky mají jedno společné a tím je, že závada sedí za klávesnicí.

- Korekce se ve sluchátkách normálně projevují
- Efektů si tam můžeš dotak kolik jen budeš chtít a že jich je k mání pěknej balík
- Pokud ti nesedí výchozí nastavení jak je to namapovaný, tak si stáhni jiný mapovací soubor a nebo si to přenastav sám, což je prácě na pár minut
- Rozdíl v kvalitě zvuku mezi Traktorem 3 a VDJ 5, není v podstatě slyšitelný na stejné technice a pokud ten pocit máš, tak to bude asi nejspíš jinejma bednama,
- Synchronizace tam není od toho aby ti synchronizovala skladbu v kuse několik minut, to opravdu ne, stejně ti to pak nadělá paseku, protože páni autoři skladeb neabsolvovali často ani zákaldy hudební nauky a tak jim něco jak takty nic neříká a tak se pak stává, že některá skladba není v některých místech třeba na 4 doby ale jen na 3 a kus a podobně a pak je potřeba to dorovnávat ručně a když používáš VDJ tak tam jasně vidíš jak to tam nesedí a i vizuálně bez sluchátek to hned dorovnáš.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

hoolifan
Příspěvky: 761
Registrován: 05 čer 2007 00:14

Příspěvek od hoolifan » 14 led 2008 09:52

Azu já bych řekl že každý co tady má problém s VDJ tak ho má crackuný protože jak to tady tak sleduju tak 90% jsou tady studenti kteří si to nemůžou dovolit (nic proti nemám taky sem začínal a peněz nebylo tak se to látalo všelijak..) Já mám sice LE verzi se kterou si nemůžu stáhnout efekty a mapery a různé blbosti ale co se týče zvuku nebo nastavení aby mi to fungovalo tak nemůžu mít výhrady..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

8850
Příspěvky: 52
Registrován: 04 dub 2007 20:04

Příspěvek od 8850 » 14 led 2008 09:53

S tim mapovanim to je fakt, nemam ted o zkouskovem na to ale cas si s tim hrat, uvidime jak se mi to povede namapovat pozdeji. Test zvuku byl na stejne aparature, byli jsme pripojeni na jeden mixak a prehazovali jsme to. Shodli jsme se na tom oba. Oboje BCD a stejna MP3. To by me teda fakt zajimalo jakto, ze ti korekce jdou i na sluchatka. To pls rozepis. Ja s nima ovladam pouze decky jako takove, do sluchatek leze furt neovlivnenej zvuk. Na foru VDJ jsem kdysi cetl, ze s tim nejde nic delat.... No a efekty, zatim jsem na zadnej zajimavej nenarazil, nechces nadhodit, kterej rad pouzivas?

PVD
Příspěvky: 136
Registrován: 08 bře 2007 23:25

Příspěvek od PVD » 14 led 2008 22:24

Azu píše:Koukám že poslední dobou se tu množí stále více příspěvků ohledně VDJ a konzolí a jak to tak čtu, tak všechny ty příspěvky mají jedno společné a tím je, že závada sedí za klávesnicí.

- Korekce se ve sluchátkách normálně projevují
- Efektů si tam můžeš dotak kolik jen budeš chtít a že jich je k mání pěknej balík
- Pokud ti nesedí výchozí nastavení jak je to namapovaný, tak si stáhni jiný mapovací soubor a nebo si to přenastav sám, což je prácě na pár minut
- Rozdíl v kvalitě zvuku mezi Traktorem 3 a VDJ 5, není v podstatě slyšitelný na stejné technice a pokud ten pocit máš, tak to bude asi nejspíš jinejma bednama,
- Synchronizace tam není od toho aby ti synchronizovala skladbu v kuse několik minut, to opravdu ne, stejně ti to pak nadělá paseku, protože páni autoři skladeb neabsolvovali často ani zákaldy hudební nauky a tak jim něco jak takty nic neříká a tak se pak stává, že některá skladba není v některých místech třeba na 4 doby ale jen na 3 a kus a podobně a pak je potřeba to dorovnávat ručně a když používáš VDJ tak tam jasně vidíš jak to tam nesedí a i vizuálně bez sluchátek to hned dorovnáš.
me se tam korekce neprojevuji, takze predpokladam ze pouzivas legal koupenou verzi, je to tak?

Buchy
Příspěvky: 190
Registrován: 28 črc 2007 19:13

Příspěvek od Buchy » 15 led 2008 06:42

Jop Azu má legál podle mě, ale je to divný, že by v tom byl háček ... přece legal a cracknutá verze je to samé, akorát tu je rozdíl v legálnosti ...ne?

EVO
Příspěvky: 565
Registrován: 23 srp 2007 19:51

Příspěvek od EVO » 15 led 2008 09:57

Buchy píše:Jop Azu má legál podle mě, ale je to divný, že by v tom byl háček ... přece legal a cracknutá verze je to samé, akorát tu je rozdíl v legálnosti ...ne?
Pozor pozor, VDJ má několik možností.
1. z nich je legální verze, samozřejmě - není co dodat, koupíš a hraješ :)
2. nelegální verze, tj. naprosto shodná s legální, prostě instalace full verze a zadání sériového čísla, které vám někdo poskytl (např. na netu :wink: )
3. nelegální verze s crackem, tj. verze, kdy nezadáváte sériové číslo ale vyměníte .exe spustitelný soubor crackem. Právě tato verze je příčinou veškerých poruch, chyb a nestability VDJe
:!:

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Příspěvek od Azu » 15 led 2008 11:48

mam numark cue, což je totéž a tam mně to funguje
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Odpovědět