Serato sl2 vs sl3

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
nikolasj

Serato sl2 vs sl3

Příspěvek od nikolasj »

Zdravim řešim ted jedno velký dilema.Vyšla nová verze a to sl2 řekl by mi prosimvás někdo jakej je mezi nima rozdíl a kterej typ je podle vás lepší?Pač dost zvažuju koupi 2ky je levnější jak sl3 a má všechno krom sampleru což nevyužiji a aux výstupu a vstupu.Dost mě zajímaj ty aux vstupy je pro mě duležitý nahrávání a to sl2 oproti 3ce nemá.Říkal jsem si že nahrávat přes mikrofoní vstup z notebooku asi nebude nejlepší ale u 3ky i když je možnost auxu tak vstup jde do mixu ale vystup jde taky do mikrofonu takže je to vlastně stejný ne?Jen s tím rozdílem že u 3ky si mužu set nahrávat přímo v seratu a u dvojky k tomu musim používat ještě nějakej soft jako audacity atd doufám že je to aspon trochu srozumitelný.Ještě jedna věc co mě neleze do hlavy jakto že je 2ka jakožto novinka levnější jak sl1?

honcka
Vybavení

Re: Serato sl2 vs sl3

Příspěvek od honcka »

SL3 podporuje 3 gramce SL2 je jenom na 2, tazke zalezi pres kolik gramcu chces hrat

nikolasj

Příspěvek od nikolasj »

honcka píše:SL3 podporuje 3 gramce SL2 je jenom na 2, tazke zalezi pres kolik gramcu chces hrat

Tohle vim a chci hrát přes dva gramce jde mi jen více méně o to nahrávání jestli jsou v nečem ty aux vstupy u 3ky užitečný když to jde stejně přes mikrofoní vstup stejně tak jako u dvojky jestli to ovšem dobře chápu.Rači bych šel do dvojky pač je levnější a má skoro to samí každopádně si chci své vinyli přehrát do pc a nahrávat si sety.

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

nikolasj píše:
honcka píše:SL3 podporuje 3 gramce SL2 je jenom na 2, tazke zalezi pres kolik gramcu chces hrat

Tohle vim a chci hrát přes dva gramce jde mi jen více méně o to nahrávání jestli jsou v nečem ty aux vstupy u 3ky užitečný když to jde stejně přes mikrofoní vstup stejně tak jako u dvojky jestli to ovšem dobře chápu.Rači bych šel do dvojky pač je levnější a má skoro to samí každopádně si chci své vinyli přehrát do pc a nahrávat si sety.
sl3 aux nie je mic vstup,máš tam normálne 2x chinch,neviem odkiaľ beriš ten mix v sl3,mic vstup máš na sl1ke

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

ešte som zabudol dopísať že vinyli si vieš nahrať na ktoromkoľvek sl,vyberieš si len source (input 1,2 a v sl3ke máš ešte aux,v sl4 máš 4 vstupy+aux).
rozdiel medzi sl2/3 máš len ten aux in/out.
aux out môžeš použiť buď na zabudovaný sample player, tretí deck, ableton bridge
aux in na nahrávanie setu, tretí input (cd/gramo)

nikolasj

Příspěvek od nikolasj »

piatro píše:ešte som zabudol dopísať že vinyli si vieš nahrať na ktoromkoľvek sl,vyberieš si len source (input 1,2 a v sl3ke máš ešte aux,v sl4 máš 4 vstupy+aux).
rozdiel medzi sl2/3 máš len ten aux in/out.
aux out môžeš použiť buď na zabudovaný sample player, tretí deck, ableton bridge
aux in na nahrávanie setu, tretí input (cd/gramo)
to vim že je to na cinch myslel jsem ale že to musí bejt zapojený z mixu do serata a to do aux vstupu a z aux vystupu do notasu z koncovkou do mic?Aux výstup přece taky někam musí jít.Musí to bejt píchlí přece ještě v notasu pokud chci nahrávat.Pokud by to tak bylo a nahrávalo se to přes mic v notasu tak by to vyšlo uplně stejně jak u sl2ky přes kterou bych to měl akorát zapojený z mixu z recu do mic v notasu.Kvalita a všechno by tak bylo stejný akorát s tím rozdílem že bych musel používat nějakej soft a u 3ky si to mohl nahrávat přímo v seratu.Podle toho ale co jsi mě napsal to tak vubec neni.Z tímhle dvskem nemám žádný zkušenosti takže se v tom moc nevyznám každopádně pokud jde nahrát vinyli a třeba i set ze 2ky ve stejný kvalitě tak pohoda o to jediný mě jde.

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

to čo si napísal nedáva zmysel. funguje to takto z mixu napojíš do serata do aux in,v serate vyberieš odkiaľ chceš nahrávať (aux),je jedno či chceš nahrať svoje vinyli či set a dáš len cez soft record. žiadne ďalšie prepojovanie nie je potrebné do micu do notebooku.
v sl2 sa nedá nahrať set,lebo má len 2 stereo vstupy,ktorými ovládaš soft (2 gramce /2 cd prehrávače) takže tam si set nahráš tak ako si písal,z recordu na pulte prepojíš kábel do mic vstupu na notebooku. ak máš viac financii určite sa viac oplatí investovať do sl3ky,nikdy nevieš čo prinesie budúcnosť a či nebudeš chcieť svoje hranie presunúť na vyššiu úroveň,tj hraním z 3 gramcov. ak na to nemáš aj sl2 je skvelá. ps: ja mám sl1 a som spokojný,no keby som mal na SL3/4 neváhal by som dlho nad kúpou :smile2:

nikolasj

Příspěvek od nikolasj »

piatro píše:to čo si napísal nedáva zmysel. funguje to takto z mixu napojíš do serata do aux in,v serate vyberieš odkiaľ chceš nahrávať (aux),je jedno či chceš nahrať svoje vinyli či set a dáš len cez soft record. žiadne ďalšie prepojovanie nie je potrebné do micu do notebooku.
v sl2 sa nedá nahrať set,lebo má len 2 stereo vstupy,ktorými ovládaš soft (2 gramce /2 cd prehrávače) takže tam si set nahráš tak ako si písal,z recordu na pulte prepojíš kábel do mic vstupu na notebooku. ak máš viac financii určite sa viac oplatí investovať do sl3ky,nikdy nevieš čo prinesie budúcnosť a či nebudeš chcieť svoje hranie presunúť na vyššiu úroveň,tj hraním z 3 gramcov. ak na to nemáš aj sl2 je skvelá. ps: ja mám sl1 a som spokojný,no keby som mal na SL3/4 neváhal by som dlho nad kúpou :smile2:

Tak nepředpokládám že bych v brzký době využíval 3 gramce a vždicky je možnost to střelit.Jinak zapojení už rozumím díky za info.No a myslíš si že to nahrávání na přímo přes aux bude kvalitnější jak přes ten mic v notasu?Někdo zde totiž psal že nahrávání přes mic nedoporučuje.

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

určite bude kvalitnejšie,predsalen je to 24 bit /48 Khz zvukovka a je tienená,no ja som jeden čas nahrával cez usb sound blaster a cez sound forge a nebola to zlá kvalita. aux in využiješ skôr na akcii,nepotrebuješ zapájať žiadne dalšie káble do noťasu a si vieš nahrať live set z clubu.
skús si nahrať set cez zvukovku v notebooku a uvidíš ako to ide a keď je to ok a keď nebudeš v blízkej dobe hrať z 3 gramcov tak choď po sl2ke.

pridávam fotku zvukovky cez ktorú som kedysi nahrával,ale ja spitá hlava som niekde stratil na akcii :evil:

Obrázek

nikolasj

Příspěvek od nikolasj »

piatro píše:určite bude kvalitnejšie,predsalen je to 24 bit /48 Khz zvukovka a je tienená,no ja som jeden čas nahrával cez usb sound blaster a cez sound forge a nebola to zlá kvalita. aux in využiješ skôr na akcii,nepotrebuješ zapájať žiadne dalšie káble do noťasu a si vieš nahrať live set z clubu.
skús si nahrať set cez zvukovku v notebooku a uvidíš ako to ide a keď je to ok a keď nebudeš v blízkej dobe hrať z 3 gramcov tak choď po sl2ke.

pridávam fotku zvukovky cez ktorú som kedysi nahrával,ale ja spitá hlava som niekde stratil na akcii :evil:

Obrázek
No tak v tomhle nejsi sám já jsem na strácení věcí expert :D koukal jsem ted že 3ka je už "jen" za 14tis 2ka za 11.3tisíce rozdíl neni zas tak velká rychta takže asi pujdu do tý trojky je fakt že to nahrávání na akcích je o dost pohodlnější a zvuk jestli bude dobrej nebo i lepší tak pohoda.Dík za info a přeju příjemnej zbytek vejkendu měj se.

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

Díkes, veľa vydarených akcii prajem :)

nikolasj

Příspěvek od nikolasj »

Tak serato už mám hodně zajímavá věcička každopádně zatím ze všeho lehčí zmatenost :ugeek2:
Chtel bych si koupit notebook zvlášt na hraní abych netahal na akce svůj domácí.Chci se zeptat jakej by jste mi doporučili pod čím tahle mašinka nejlíp šlape apple nebo normální ?Popřípadě jakej operační systém zvolit.

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

jestli chces notase primarne na hudbu a mas na to, tak si kup maca

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

tak keď máš peniaze na apple,tak jednoznačne ten odporúčam,serato na ňom ide s minimálnou latenciou a bez pádov systému. ale ak by si zobral niečo iné tak serato ide aj pod win 7 ale lepšie a svižnejšie šľape pod XP sp3,vistu som neskúšal. ja mám W7 a waveform nie je až také plynulé ako som mal na XP,serato 2.2 tiež ide trocha spomalene,používam 1.9.2 teraz.takže ide sa reinstall :)
čo sa týka kúpi noťasu tak s tým ti nepomôžem,každý má svoje overené značky,ja som zvolil lenovo g530(t6400,3GB ram,intel grafika),predtým som mal asus f5r ap198 (len mi brat rozbil display),na lenove mi ide bez problémov na 4ms,na asuse som mal na 8ms,na bratovom macbook white 0ms. tu možno nájdeš nejaké užitočné info: http://serato.com/search?js=1&q=notebook&go.x=0&go.y=0

nikolasj

Příspěvek od nikolasj »

Tak jsem koukal na apple a jsou dost drahý :? Takže pudu asi do něčeho obyč a nejlíp teda s těma xpéčkama .Sedmičky jsou podle mě zbytečne náročný a jelikož serato nemá velký nároky tak ani nechci moc silnej notas.

Odpovědět