Ruseni signalu notebookem

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Prsk23
Příspěvky: 13
Registrován: 01 pro 2007 22:02

Ruseni signalu notebookem

Příspěvek od Prsk23 » 11 úno 2008 16:39

Caute,

urcite nekdo pouzivate na produkci notebook a nejaky ten MIDI contrl. Nekolikrat jsem se setkal s problemem ze kdyz zapnu notebook do site - na pripravenou aparaturu - ze se mi z repraku ozve ruseni - huceni, urcite znate a kdyz notebook vypnu ze site - bezi jen na baterii - tak je zvuk čistý, naprosto bez rušení......setkali jste se s tim nekdo ?? Jak to odstranit ?? Jinak je to zapojeno na stejnou zem, takze by to rusit nemelo, tak cim to je.

to Azu: rozchodil jsi to BCD pod Vistama ?

Buchy
Příspěvky: 190
Registrován: 28 črc 2007 19:13

Příspěvek od Buchy » 11 úno 2008 16:52

Tý jo ... mazec ... a já pořád, proč mi jebe repro :? :D ...To, že by to mohlo bejt notesem v síti (na stejné prodlůžce jako zesík), mě nenapadlo ... Pořád si myslím že je blbý zesilovač, protože když VDJ a BCD zesílím a zesilovač zltumím, tak ten rušivej zvuk je slabší, než když zesílím zesík a zeslabím VDJ a BCD - tudiž když signál vysílá hlavně zesík ... takže to je asi ntoesem v síti jo? ... no zkusím to pořešit ... :)

Kenny
Příspěvky: 266
Registrován: 23 zář 2007 20:40

Příspěvek od Kenny » 11 úno 2008 17:31

Tak tenhle problém mám taky a vím o něm od začátku a taky mě docela štve, dokonce když dáte jas displeje na maximum je to rušení méně slyšet ale pořád tam je.... Odstranit to myslim nejde bude to itegrovanou zvukovkou.... mám Realtek HD Audio - nevím jak jsou na tom ostatní. Nezkoušel jsem nainstalovat nový kodek ale asi by to stejně nepomohlo.

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Příspěvek od Azu » 11 úno 2008 17:31

Zemní smyčky - použít roztorjku bez uzemnění
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Buchy
Příspěvky: 190
Registrován: 28 črc 2007 19:13

Příspěvek od Buchy » 11 úno 2008 18:13

bez uzemnění ? ... není to trocha vo hubu? :D

Velkyfunky
Příspěvky: 69
Registrován: 03 čer 2007 11:54

Re

Příspěvek od Velkyfunky » 11 úno 2008 19:08

tak tenhle problem znam...casto jsem ho ze zacatku mival. Dobra otazka! jeste tu nebyla.
Ja to řeším že si na akce taham svuj kabelovej buben, natahnu si ho a zapojim do samostatny zasuvky!!!....pak ten problem nemam... :-)
Je to dano tim ze vsechno strkate do jedny zasuvky s ostatnima kramama...hapruje tam pak nak elektrika a nedela to dobre - je to snad odporem ci amperama co kdo me kdysi uz davno o tom poucoval...vzdycky si notebooky zapojujte samostatne a mate to v klidu....a zadny ruseni tam mit nebudete. 100% je to elektrikou !!! takze svuj kabel a samostatnou zasuvku !! a je to vyreseny.
MacBookPro,Audio8DJ,VCI-100,RP-DH1200,Traktor3/OSX

Uživatelský avatar
Bj_Carda
Příspěvky: 259
Registrován: 13 čer 2007 01:17
Vybavení

Příspěvek od Bj_Carda » 11 úno 2008 21:49

To mi dělalo u PC, chce to použít dělící trafo (v signálové cestě)

Prsk23
Příspěvky: 13
Registrován: 01 pro 2007 22:02

Příspěvek od Prsk23 » 12 úno 2008 10:28

No, koukam ze jste se s tím taky setkali,prave jsem to resil na akci v sobotu - zkousel jsem i samostatnou zasuvku, jenze to bylo jeste horsi...coz mi i ten majitel rikal...kdyz to bylo "na stejne zemi" bylo huceni sice slyset ale mene nez v jine zasuvce "samostatne", tohle mi proste nefungovalo, nevim....rozhodne vyzkousim co jste napsali a pak to picnu asi na nejake elektrikarske forum a pokud to vyresi tak to tu hodim :)

wizz
Příspěvky: 24
Registrován: 14 led 2008 13:29

RE

Příspěvek od wizz » 12 úno 2008 17:03

brum, alebo hucenie vnika pretoze zdroj (nabijacka) pre notebook nema spojeny zemniaci vodic zo siete so zemou notebooku. tym ze sa takato "plavajuca" zem prepoji s inym - uzemnenym zariadenim sa naindukuje 50Hz brum

Zabranit sa tomu da uzemnenim notebooku a to napr takto>staci si vyrobit kabel (medene lanko 1x 2mm potrebnej dlzky) s ockamy na konci a
prepojit napr. zem VGA konektoru notebooku (ten 6hran so zavitom) s mixakom (zemniaci srobik pre gramo) kablom co sme si vyobili...

mne to pomohlo

Velkyfunky
Příspěvky: 69
Registrován: 03 čer 2007 11:54

RE_ rušení

Příspěvek od Velkyfunky » 12 úno 2008 18:27

co se tyka uzemeni ja bych nakej dratek do vga konektoru vubec radeji nestrkal....i kdyz to muze fungovat , neriskoval bych to nak....urcite pomuze prodluzka bez uzemeni....ale taky je to risk . Jde o to ze na jedny strane ty zasuvky mate fazi a na druhy strane je nula, uprostred je uzemeni ....dost casto to rusi, jenom diky tomu ze to mate prehozeny zasuvky do krize...takze to zkuste zapojit obracene, mohlo by to prestat.....jde o to ze tam muze neco byt zapojenyho do krize a pak je pruser na svete...proto je lepsi samostatna zasuvka, svuj vlastni kabel a hlavne zapojit to zpravne tak aby byla faze na fazi a nula na nule...jak tam je krizeni tak je to v pr...

Pak se casto jeste stava ze mate moc blizko mikrak u beden..tim to taky muze hucet, vypnete vsechny mikrofony i ten na notebooku nebo je dejte dal od beden...je to kravina ale dost casto podcenovana blbost...kolikrat to neni elektrikou ale prave treba zapomenutym zaplim mikrakem na mixu ...atd...
MacBookPro,Audio8DJ,VCI-100,RP-DH1200,Traktor3/OSX

Velkyfunky
Příspěvky: 69
Registrován: 03 čer 2007 11:54

RE

Příspěvek od Velkyfunky » 12 úno 2008 19:12

ted to od wizze ctu dukladnejc...ono by to melo urcite fungovat...je to jednoduchy prevest uzemeni...ale je to dost bezpecny? si predstavte ze tim fakt projde projde elektrika ...ja bych z toho mel strach ....podle me jde jen fakt o spravny zapojeni do site...obcas s tim je problem, tak to resim ze si nosim svuj kabel a vzdycky si tu volnou zasuvku ve zdi najdu...
MacBookPro,Audio8DJ,VCI-100,RP-DH1200,Traktor3/OSX

Velkyfunky
Příspěvky: 69
Registrován: 03 čer 2007 11:54

RE

Příspěvek od Velkyfunky » 12 úno 2008 19:19

k tomu delicimu trafu,, to pak muzete vrazit do rozdvojky s ostatnima vecima v klidu myslim, tim by se to nemelo rusit navzajem a krizit s ostatnima vecima ....jjjj
MacBookPro,Audio8DJ,VCI-100,RP-DH1200,Traktor3/OSX

Velkyfunky
Příspěvky: 69
Registrován: 03 čer 2007 11:54

:-)

Příspěvek od Velkyfunky » 12 úno 2008 19:21

no dost se v tom motam ale nak tak to bude, kdyz tak me urcite popripade opravte nebo to upresnete...dikec !
MacBookPro,Audio8DJ,VCI-100,RP-DH1200,Traktor3/OSX

wizz
Příspěvky: 24
Registrován: 14 led 2008 13:29

Re: RE

Příspěvek od wizz » 12 úno 2008 20:04

Velkyfunky píše:ted to od wizze ctu dukladnejc...ono by to melo urcite fungovat...je to jednoduchy prevest uzemeni...ale je to dost bezpecny? si predstavte ze tim fakt projde projde elektrika ...ja bych z toho mel strach ....podle me jde jen fakt o spravny zapojeni do site...obcas s tim je problem, tak to resim ze si nosim svuj kabel a vzdycky si tu volnou zasuvku ve zdi najdu...
Bezpecne to je. Bezne sa takto navzajom zemnia rozne zariadenia. (kabel sa nepripaja do VGA konektoru ;) ale len na srobik s ktorym sa priskrutkuvava VGA kabel... Kludne sa to moze dat aj na seriovy port a pod..
aka elektrika tam projde? jedina funkcia toho zemniaceho kablu je vyrovnanie potencialu zemí medzi mixakom a notebookom. A netreba zabudat nato, ze notebook je napajany jednosmernym napatim spinaneho zdroja (galvanicky oddeleny od siete) takze na tom zemniacom kably su minimalne resp. ziadne prudy.
A to s tym krizovanim napajacich kablov a predlzovackamy atd je blbost. moze pomoct iba v pripade ak sa mixak napoji bez ochranneho vodica(bez uzemnenia-[2zil predlzovacka]) co uz je nebezpecne!

Velkyfunky
Příspěvky: 69
Registrován: 03 čer 2007 11:54

RE

Příspěvek od Velkyfunky » 12 úno 2008 22:41

swizz ...diky za tvoji odbronou odpoved...jen me ted zarazi, ze od ty doby kdy pouzivam svuj kabelovej buben , tak s tím i zmizeli veskery problemy...,..kazdopadne jde o to kdyby tim dratkem fakt prosla naka rana , co by se pak stalo? jestli by to nak neposkodilo notaak ? a co by mohlo krom bourky a politi tekutinou pristroje takovou ranu zpusobit jeste, jinak jestli je to tak jak tvrdis, tak bych si ten kablik rad poridil kurna pro sychr...radeji bych si ho koupil jak neco po domacku tvoril, nezkusil bys treba nekdo neco pohledat na netu a vsem nam tu neco doporucit?

Diky!
MacBookPro,Audio8DJ,VCI-100,RP-DH1200,Traktor3/OSX

Odpovědět