Praskání,šumění při přehrávání z notebooku s RDJ2 IE

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
Rendy-R10
Příspěvky: 8
Registrován: 21 lis 2008 18:59

Praskání,šumění při přehrávání z notebooku s RDJ2 IE

Příspěvek od Rendy-R10 » 11 led 2010 17:34

Čaues,chtěl bych se zeptat,nebo vás poprosit, zda-li byste mi mohli pomoci. Dneska mi přišel Reloop Digital Jockey 2 Interface Edition. Po zapojení jsem udělal to co jsem měl a když chci spustit na notebooku písničku, z repráku se vydá praskavý,šumící zvuk s mluvením podobající se šmoulům. Na notebooku mam Traktor Scratch Pro 1.2.1. Ještě jsem zjistil (nevim jestli to tak má být), že mi ani v programu nejdou efekty na pravé části, ty co jsou vlevo, tak v pořádku. Když jsem vše přepojil na PC (taktéž jsem měl Traktor Scratch Pro 1.2.1 i Traktor 3 LE), tak tam ten zvuk jde úplně v pořádku, efekty ale taktéž na pravé straně nereagují, jak v programu, tak na kontroleru (při použití Traktor 3 LE na PC nejdou 2 efekty ani levé straně). Momentálně dneska už nemám čas vyzkoušet kontroler na jiném notebooku, ale zítra se na to vrhnu. Ještě jsem si všimnul, že v nastavení na notebooku, nelze hýbat posouváčem Audio Latence (10ms), kdežto na PC lze.
Abych to srhnul, jedná se o praskání při přehrávání z notebooku a proč nereagují efekty v pravé části programu.
Mockrát děkuji za váš čas a byl bych moc rád, kdybychom se o to porvali a vyřešili to ;-)

Rendy-R10
Příspěvky: 8
Registrován: 21 lis 2008 18:59

Re: Praskání,šumění při přehrávání z notebooku s RDJ2 IE

Příspěvek od Rendy-R10 » 12 led 2010 11:48

Rendy-R10 píše:Čaues,chtěl bych se zeptat,nebo vás poprosit, zda-li byste mi mohli pomoci. Dneska mi přišel Reloop Digital Jockey 2 Interface Edition. Po zapojení jsem udělal to co jsem měl a když chci spustit na notebooku písničku, z repráku se vydá praskavý,šumící zvuk s mluvením podobající se šmoulům. Na notebooku mam Traktor Scratch Pro 1.2.1. Ještě jsem zjistil (nevim jestli to tak má být), že mi ani v programu nejdou efekty na pravé části, ty co jsou vlevo, tak v pořádku. Když jsem vše přepojil na PC (taktéž jsem měl Traktor Scratch Pro 1.2.1 i Traktor 3 LE), tak tam ten zvuk jde úplně v pořádku, efekty ale taktéž na pravé straně nereagují, jak v programu, tak na kontroleru (při použití Traktor 3 LE na PC nejdou 2 efekty ani levé straně). Momentálně dneska už nemám čas vyzkoušet kontroler na jiném notebooku, ale zítra se na to vrhnu. Ještě jsem si všimnul, že v nastavení na notebooku, nelze hýbat posouváčem Audio Latence (10ms), kdežto na PC lze.
Abych to srhnul, jedná se o praskání při přehrávání z notebooku a proč nereagují efekty v pravé části programu.
Mockrát děkuji za váš čas a byl bych moc rád, kdybychom se o to porvali a vyřešili to ;-)
Tak jsem se dneska na to vrhnul a zjistil jsem, že jsem nenainstaloval Asio Driver z CD které bylo přiložené. Nicméně, když jsem nainstaloval ten ovladač, tak zvuk už šlape z notesu v pořádku, ale kontroler nereaguje na nic. Ještě mě napadlo zkusit nainstalovat Asio Driver 2.8.40 (který podporuje už i Win7), ale nemůžu nikde sehnat odkaz ke stáhnutí
Byl bych moc vděčný za jakkoukoliv radu,díky :-)

djfelixus
Příspěvky: 786
Registrován: 15 črc 2008 09:03

Re: Praskání,šumění při přehrávání z notebooku s RDJ2 IE

Příspěvek od djfelixus » 12 led 2010 12:05

ASIO zvuk ti hraje a hýbání kontroléru ti se zvukem přeci nijak nesouvisí, takže touhle cestou bych to nezkoušel.
www.djfelixus.cz |Official site
www.freedj.cz |Skutečně svobodní DJové

Rendy-R10
Příspěvky: 8
Registrován: 21 lis 2008 18:59

Re: Praskání,šumění při přehrávání z notebooku s RDJ2 IE

Příspěvek od Rendy-R10 » 12 led 2010 17:15

djfelixus píše:ASIO zvuk ti hraje a hýbání kontroléru ti se zvukem přeci nijak nesouvisí, takže touhle cestou bych to nezkoušel.
Jo jo, máš pravdu. Dneska jsem to to komplet nainstaloval na PC a všechno v pořádku. Jediný problem mam v tom, že když zmáknu tlačitka Activate 1,2 a 3, tak se nerozsvítí. Na pravé části kontroleru taky ne. Přemýšlím o tom, zda-li to neni špatně namapovaný, protože efektová část vůbec nereaguje, myší v programu bez problémů. Nemá se o mačkat v závislosti ještě na něčem?
No a co se týká hraní na notebooku,sehnal a stáhnul Asio Driver 2.8.40, kontroler už reaguje (taktéž ale bez efektové části,FX2 v pořádku,FX1 problikne,taktéž na obou stranách), ale šeredně to píská v reprákách, takže nejspíš budu muset počkat na další verzi asio driveru :-(

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: Praskání,šumění při přehrávání z notebooku s RDJ2 IE

Příspěvek od honcka » 12 led 2010 17:21

je mozny, ze ti to piska kvuli zemni smycce, skus to vypojit z napajeni a jet jenom na baterky, jestli to prestane, tak budes muset poridit nejaky galvanicky oddelovac
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

Rendy-R10
Příspěvky: 8
Registrován: 21 lis 2008 18:59

Re: Praskání,šumění při přehrávání z notebooku s RDJ2 IE

Příspěvek od Rendy-R10 » 13 led 2010 16:33

honcka píše:je mozny, ze ti to piska kvuli zemni smycce, skus to vypojit z napajeni a jet jenom na baterky, jestli to prestane, tak budes muset poridit nejaky galvanicky oddelovac
No tak jsem to dneska zkusil na PC, oči mi vypadli, všechno už běží bez problému. Pak jsem zkusil teda i notes bez napájení, oči vypadli po druhé, zvuk v pořádku s žádným problémem, ani po připojení na síť. Jeden problem se ještě vyskytnul, na notesu nejde odposlech, to mě docela zaráží :-( Uz jsem v končinách se všim :-D :-( Budu vděčný za jakkoukoliv snad poslední pomoc ;-)

Rendy-R10
Příspěvky: 8
Registrován: 21 lis 2008 18:59

Re: Praskání,šumění při přehrávání z notebooku s RDJ2 IE

Příspěvek od Rendy-R10 » 16 led 2010 10:56

Rendy-R10 píše:
honcka píše:je mozny, ze ti to piska kvuli zemni smycce, skus to vypojit z napajeni a jet jenom na baterky, jestli to prestane, tak budes muset poridit nejaky galvanicky oddelovac
No tak jsem to dneska zkusil na PC, oči mi vypadli, všechno už běží bez problému. Pak jsem zkusil teda i notes bez napájení, oči vypadli po druhé, zvuk v pořádku s žádným problémem, ani po připojení na síť. Jeden problem se ještě vyskytnul, na notesu nejde odposlech, to mě docela zaráží :-( Uz jsem v končinách se všim :-D :-( Budu vděčný za jakkoukoliv snad poslední pomoc ;-)
No tak už je vše po několika dnech vyřešeno. Odposlech se na notesu nenastavil, tak jsem musel ručne no co se týká toho nesnesitelného pískání z notebooku, tak nevim proč, ale dělala to wifi když jsem přepnul tlačítko do polohy on, pokud je v poloze off, všechno běží jak má :-)

Odpovědět