Pioneer XDJ-R1 Spousta ?????

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
Prott
Příspěvky: 22
Registrován: 28 bře 2013 23:25

Pioneer XDJ-R1 Spousta ?????

Příspěvek od Prott » 19 říj 2013 04:13

Zdravím kolegáčci
mám doma tuto věc něco přes týden a mám velice smíšené pocity a spoustu otázek!
Za gramatiku se omlouvám, ale už je vypito pár lahví vína a nikdy jsem nebyl silný v češtině - no nejde o formu nýbrž o obsah.
Co mě vlastně pálí?
Tenhle stroj je velice sofistikovaný a když jsem ho s nadšením rozbalil a zapojil, tak jsem zjistil první problémy. Tyto jsem po zkouknutí videí na You tube vyřešil updatem Firmware z 1.04 na 1.07 docela snadná práce asi 5 minut včetně stažení! Potom jsem ho znovu zkusil v modu CD naprosto bez problémů a dále v modu USB, kde jsem místo flash disku použil rovnou svůj HDD disk s kompletním mým hudebním portfoliem a byl jsem nadšen vše šlape dá se i na tom malém display vpohodě a docela rychle najít to co je třeba a odezva je okamžitá.
Tak si říkám asi jsem koupil opravdu multifunkční zařízení a není se čeho bát pokud nevypnou elektriku. Jenže obrat nastal ve chvíli, kdy jsem se připojil k tomu co na produkcích používám převážně a to je PC potažmo Virtual DJ. Tam začalo být vše jinak a dostávám se k podstatě věci!
Mapping po nahrání driveru sice proběhl, ale dle mě tak napůl, sice to poslouchá PC a naopak jenže je tam spousta chyb a nedostatků! Na Denon DN-MC 6000, který jsem dopsud používal nebyl žádný problém tady mě na přístroji určitá tlačítka chybí a jiná neplní to co mají!
Třeba když jsem měl Denon nastavený na externí mix, tak se mi hýbal crosfader i na monitoru tady ne! Nejsem žádný IT odborník takže mapování růčo se bojím, další co je špatně je třeba že když mám na kontroleru přepnuto na HOT CUE 1.2.3 tak tam mam samply a když mam přepnuto na SAMPLE 1.2.3 tak tam mam HOT CUE?
V efektech to taky zlobí, ale to když tak potom v další debatě. Na You Tube zatím nic není, tak nevím jak dál.
Ještě by mě zajímalo jestli preferujete co se VDJ týče na produkce spíše nastavení Mix PC nebo External Mix.
Mám tam totiž ještě jeden problém, když nastavím PC mix tak mi hraje jen jedna strana ať to nastavuji jak chci!

Děkuji za jakoukoliv pomoc a radu jsem z toho dost špatný a nebyly to pro mě malé peníze.

PS:Prosim TRAKTOR sem netahejte nemám ho rád!!!

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: Pioneer XDJ-R1 Spousta ?????

Příspěvek od Azu » 24 říj 2013 10:10

tobě pomůže jediná rada, prodej to
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Prott
Příspěvky: 22
Registrován: 28 bře 2013 23:25

Re: Pioneer XDJ-R1 Spousta ?????

Příspěvek od Prott » 24 říj 2013 14:41

Nechápu proč mě urážíš a pokud mi nechceš pomoct, tak se laskavě nezapojuj děkuju!

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: Pioneer XDJ-R1 Spousta ?????

Příspěvek od Azu » 24 říj 2013 23:10

To neměla být urážka ale rada, protože pokud o těchto věcech nehodláš nic vědět a jít do nich, tak nemá smysl se s tím dál trápit jelikož ti to fungovat nikdy nebude.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: Pioneer XDJ-R1 Spousta ?????

Příspěvek od honcka » 25 říj 2013 13:19

ohledne toho crossfaderu tady https://www.virtualdj.com/forums/181080 ... dj_r1.html radili, ze ho musis mit zapnutej v software modu a zapnutej link, jeste se pak podivej sem http://www.virtualdj.com/wiki/XDJ-R1.html

BTW radim, ale v pripade takovyhle masiny se vystat na VDJ a hrat rozvou z ni, ze ti odpada cast, ktera se nejcastejc vysype (PC)
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

Prott
Příspěvky: 22
Registrován: 28 bře 2013 23:25

Re: Pioneer XDJ-R1 Spousta ?????

Příspěvek od Prott » 26 říj 2013 00:31

Pro honcka:
Děkuji za zájem a za rady a odkazy. Anglicky sice nevládnu, ale s pomocí automatického překladače jsem se v tom tak nějak zorientoval a přineslo to i kýžené ovoce.
Největší problém jsem měl ve špatně nainstalovaném driveru, který jsem znovu stáhl ze stránek Pioneeru a rázem začalo vše makat bez problémů. Akorát nemám český podrobný manuál a je to můj první Pincek, takže ještě zjišťuji veškeré funkce tlačítek a jejich kombinace metodou pokus omyl.
Co se týče toho jak si mi radil, abych nehrál se softem, tak to je spíše záložní plán právě pro případ smrti PC + samozřejmě je tu ještě možnost CD a to byl vlastně důvod proč jsem si to koupil(All in One).
Já osobně jsem si VDJ velice oblíbil a za ty roky co hraji mě ještě PC nevyšplouch, ale jistota je kulomet.
Jen ještě otázka zkoušel jsem oba mody jak PC mixer tak External Mix a zajímalo by mě co preferuješ ty co se kvality a stability týče, protože když mám nastavený PC mix, tak mi to při nezměněné hlasitosti na masteru začne hrát o cca. 20% hlasitěji než při exteru, ale tou kvalitou si nejsem tak jistý.
A ještě otázka přímo k VDJ nevíš jak z něj vymažu nainstalované stažené efekty, které se mi nelíbí?
Děkuji za odpověď

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: Pioneer XDJ-R1 Spousta ?????

Příspěvek od honcka » 27 říj 2013 08:08

V tom ti neporadim vdj nemam, primarne hraju z vinylu
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

Odpovědět