Numark Total Control - brum, šum

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
huple

Numark Total Control - brum, šum

Příspěvek od huple »

zdravím,

jsem tu na fóru nový. Nedávno jsem si koupil MIDI controller Numark Total Control, používám ho s ext. zvukovkou, kterou mám v dalším MIDI kontroleru Primus JamMate A25. Jako mixovací program používám VDJ. Všechno šlape v pohodě, jediným, a to dost výrazným problémem je, že skoro kdykoliv se během mixování dotknu nějaké poťáku, faderu nebo jog wheelu, do éteru jde dost nepříjemný brum a šum. např. při korigování písničky pomocí jog wheelu je to docela nesnesitelné. A je jedno, esli hraje master výstup nebo odposlech do sluchátek. Nevíte někdo z majitelů NTC, co by to mohlo být. TC napájím jen přes USB. Děkuju za vaše názory

hoolifan

Re: Numark Total Control - brum, šum

Příspěvek od hoolifan »

osobně se mi to ještě nestalo ale kamoš si stěžuje, že mu to brumí při jakémkoliv doteko korekce a to hraje přes můj kontroler jen jako zvukovku používá integrovanou v komplu a řešíto rozdělením sterea na monovýstup (jeden pro master a druhý pro odposlech) takže podle zkušeností bych to odhadoval buď na zvukovku nebo na špatně špatně uzemněný komp ale to by ti brum šel i kdybys se ničeho nedotknul. jak uzemnit komp se tady někde na fóru řešilo..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

huple

Příspěvek od huple »

Díky za odpověď. Zapoměl jsem se zmínit, že používám laptop, takže to v uzemnění asi nebude. Nebo ano? Jinak jsem se dopálil a objednal si dnes Numark Dj IO zvukovku, která snad tento problém vyřeší. Jen tak ze zvědavosti jsem zkusil mixovat přes Traktor 3 a Deckadance a při všemožných kejklích s knoby a dalšími ovl. prvky to nezabrumlalo ani jednou. Že by problém Virtual DJ? Tomu se mi nechce nějak věřit.

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

zvukovka by měla ten problém vyřešit.. jinak jakou máš verzi VDJje? aktuální je 5.2.1 jestli máš verzi 4 tak jak sem dostal já ke kontroleru tak se regni na stránkách virtualdj.com a stáhni si aktualizaci..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

huple

Příspěvek od huple »

VDJ mám 5.0. Uvidím, jestli to bude pokračovat i s novou zvukovkou a ozvu se. Díky moc za tvé odpovědi.

Kenny

Příspěvek od Kenny »

zkus vytáhnout labtopa z nabíječky, chvíli si s tim hraj jen s napájením z baterie a pak napiš jestli ti to dělá ještě

já mam na svém booku podobný problém a to ani nemusim nic mačkat, lezou ze zvuku rušivé signály ale při vytáhnuté nabíječce vše ok, takže prostě bych tipnul uzemění
Korg Zero 4, 2x Pio. CDJ 1000Mk3, HDJ 1000, pouzdra na CD - UDG :)

DjMatisS

Příspěvek od DjMatisS »

Uzemněním je to v případě jak Kenny píše. Když to dělá pořád. Tohle bych tipoval na problém se zvuknou. Možná něco přegainovaného v softu... Ale spíš přímo zvukna.
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

huple

Příspěvek od huple »

Tak jsem zkusil zkusil hrát bez napájení laptopa ze sítě a brumlá to stále. Tudíž to tipuju na tu zvukárnu. No neva, během pár dní mi přijde ten DJ/iO. Díky všem moc za tipy. A speciálně zdravím DjMatisSe do Liberce, taky jsem liberečák, i když poslední rok je mým novým domovem Nový Zéland. Ještě jednou díky a ozvu se, až mi přijde ta zvukárna.

huple

Příspěvek od huple »

Tak už mi došla ta zvukárna Numark DJiO. Brum přestal úplně a zvukárna má dokonce lepší ASIO odezvu, než moje původní integrovaná do MIDI kontroléru :wink:

Odpovědět