Novation Twitch

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět

honcka
Vybavení

Re: Novation Twitch

Příspěvek od honcka »

HMM vypada to zajimave, celkem by me zajimalo, jestli bude platit ta cena $500, to by tady mohlo stat tak 10-12

Josef

Příspěvek od Josef »

Mě se ten kontroler celkem dost líbí.. ITCH mě vyhovuje víc než Traktor.. jog kola, když neskrečuješ jsou celkem zbytečný, akorát škoda že tam nejsou tlačítka "+" a "-" pitch jak jsou třeba na X1. myslim, že ukazováčkem na tý liště na dorovnání a přetáčení tracků to nebude až tak citlivý a přesný, když chceš třeba jen jemně popohnat nebo přibrzdit desku.. ale třeba se pletu.. chtělo by to vyzkoušet..

DarkJober

Příspěvek od DarkJober »

+ a - tam jsou na pitch ;)
Novation Twitch + Serato Itch + MacbookPro 13.3 2010 Late

DarkJober

Příspěvek od DarkJober »

Tak konecne je doma! Do tydne hodim recenzi
Novation Twitch + Serato Itch + MacbookPro 13.3 2010 Late

Sonido

Příspěvek od Sonido »

Tak, kontroler mám taky už doma, dovolte mi pár poznatků třeba pro Ty, co se stále ještě rozhodují...

Kontroler - velmi kompaktní rozměry, kvalitní zpracování, pevná kontrukce. 8 padů + tlačítka Play a Cue jsou z gumy, zbytek tlačítek je z plastu. Korekce jsou pogumované a pevné. 2 Fadery + cross jezdí hladce - takže zpracování v dané cenové kategorii velmi nadstandartní!

AUX vstup pro připojení externího zdroje (CD player), velký/malý jack na sluchátka, mikrofon s korekcemi v SW. Další nutností je Booth tedy výstup na odposlech vedle vyváženého Masteru. Kontroler se živí komplet ze sběrnice USB.

Pitch je řešen netradičně 2 polohovým otočným poťákem - kupodivu mi vyhovuje víc než klasika - umožňuje přesnější nastavení požadované hodnoty.

Chybí JOGy - toho jsem se nejvíce bál, ale pokud DJ nehodlá scratchovat (můj případ) tak nechybí a novátorské řešení šetří místo. Kontroler je totiž vybaven dvěma podélnými touchpady které mají parádní citlivost a pokud nepoužíváte SYNC tak takové dorovnávání/přetáčení tracku je jedna báseň. Navíc to vypadá "jinak a dobře" protože "kolečka" jsou všude.

Samozřejmostí je ovládání komplet on board - tedy pokud máte připravené playlisty tak se notebooku nemusíte ani dotknout třeba celou noc. Spodní gumové pady mají 4 provozní režimy a umožňují řádnou kreativitu. Hlavni efektor je pak přiřaditelný pro A, B, nebo Master, navíc kontroler obsahuje další 2 menší efektory pro každý kanál s ovládáním přímo faderem.

SW - kontroler je určen přímo pro dodávaný 2 kanál Serato Itch, ale je možno použít i s Traktorem - obsahuje přelep pro tento SW. Pravidelný upgrade SW na ofiko stránkách Serato. Jako zarytý Seratista se nechci hádat jestli Serato, nebo Traktor, protože je jasné na jaké straně barikády bych stál a stejně je to fuk - prostě kdo co má rád.

V cenové kategorii 10.000, tak trochu jiný, ale o to zajímavější produkt od renomovaného výrobce. Já si kupuji hned ještě 1 kdyby ho náhodou přestali vyrábět :D
Ze současné nabídky na našem trhu stále jasná volba, podotýkám v dané cenové kategorii...

Pokud někoho zajímá něco konkrétního tak rád zodpovím.

Odpovědět