minimální požadavky na pc s použitím BCD2000

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
cristopher
Příspěvky: 32
Registrován: 01 kvě 2007 12:35

minimální požadavky na pc s použitím BCD2000

Příspěvek od cristopher » 06 pro 2007 23:10

Ahoj. Chtěl sem se zeptat, jaké jsou minimální požadavky na pc, pokud chci používat bcd 2000 ve spojení s gramofony? Díky...

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Příspěvek od Azu » 07 pro 2007 07:14

Já jedu na notesu Centrino 900MHz + 512MB operačky, ta latence je tam už bohužel na týhle konfuguraci fakt znatelná je to někde kolem 48ms, ale jako i přes tu bídu se to na tom dá provozovat a hrát z toho, Jinak v klubu máme na pevno nainstalovanýho Celerona 1.8GHz + 512MB RAM a na tom to běhá jak z praku.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Buchy
Příspěvky: 190
Registrován: 28 črc 2007 19:13

Příspěvek od Buchy » 07 pro 2007 07:18

Tak celkově vzato... v dnešní době se mnohem hůř hledá počítač, který by BCD neutáhl, než počítač, který ho utáhne v pohodě :wink: Azu tu po fórku hodně píše, co používá on... (a že toho používá celkem dost ...) a to mu utáhne i jeho obyč notebook s procákem kolem 1 Ghz tusim a nejaka 512 RAM ... ted nevim presne ale BCD celkove nároky na počál nemá velký... Napiš co máš spíš za kompa a pa kse ti řekne jeslti je to v poho nebo špatný... ale můj takovej hrubej odhad je, že uplne v klidku ti to pofičí na 1,4 Ghz s 512kou RAMkou a grafika stačí obyčejná, protože grafickej výkon tu vůbec nehraje roli...

Velkyfunky
Příspěvky: 69
Registrován: 03 čer 2007 11:54

Re

Příspěvek od Velkyfunky » 07 pro 2007 08:18

Presne jak tu říkají....rozjedes i na slabším....doporučená minimalní konfigurace je vsak vetsinou na procak kolem 1,5ghz a minimalne 512 ram- a pokud mozno čisté windows, čím výše budeš z hardwearem- tím můžeš zvyšovat nároky v nastavení daného dj softu, latence, nacitani do ramek apod....vhodný je notebook - pro mobilnost, pokud vybíráš mezi 20- 30 tisici, ber bez váhání macbook muzes na nem pouzivat vsechny operacni systemy, pokud neco mezi 10-20 tisici....osobne bych hledal postarsi IBM
MacBookPro,Audio8DJ,VCI-100,RP-DH1200,Traktor3/OSX

cristopher
Příspěvky: 32
Registrován: 01 kvě 2007 12:35

Příspěvek od cristopher » 09 pro 2007 10:11

No já mám trochu horší comp, už je 4 roky starej. Intel P-III 800, paměť 256MB, zvukovka integrovaná 16bit stereo. Právě nevím jestli to bude fungovat na mém compu. Jestli mám vůbec vrážet peníze do BCD, když mi stejně na compu nepojede a nebo mám vrazit peníze do pc.

Buchy
Příspěvky: 190
Registrován: 28 črc 2007 19:13

Příspěvek od Buchy » 09 pro 2007 10:38

No takže .... zvukovku vubec neřeš - v BCD je zvukna :-) Ale myslím že bys s tim kompem mel celkem trable ...Hej chlape našetři prachy na notebook rovnou ... nějakej za 15 tisíc se určitě snadno sežene ... možná i ještě levněji ... a i takovej notebook ti to BCD utáhne ... a pak si kup BCDéčko :) Každopáně bych nekuoval komp ale noťas :-) :wink:

hoolifan
Příspěvky: 761
Registrován: 05 čer 2007 00:14

Příspěvek od hoolifan » 09 pro 2007 11:38

A HLAVNĚ pokud budeš brát nějakej za 15tisíc tak ber XPčka visty na těchto strojích sice fungují ale je to otřesná práce..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

Buchy
Příspěvky: 190
Registrován: 28 črc 2007 19:13

Příspěvek od Buchy » 09 pro 2007 11:49

Jojo na to sem zapomnel ... Visty jsou zbytecne narocny ... Visty jsou na hry ... XPcka jsou pro profesionály 8) :D A doporučuju se pokud možno vyhnout ACERu ...uz jen kuli pověsti ... :D

hoolifan
Příspěvky: 761
Registrován: 05 čer 2007 00:14

Příspěvek od hoolifan » 09 pro 2007 12:07

Buchy píše:A doporučuju se pokud možno vyhnout ACERu ...uz jen kuli pověsti ... :D

Já bych se ho zas nebál :wink: jako problém může nastat u čehokoliv a acer má nejlepší poměr cena/výkon :!: .. a když na něj bude vlastník hodný a zbytečně ho nebude zasírat kravinama tak to bude v pohodě
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Příspěvek od Azu » 09 pro 2007 13:34

Vůbec ten počítač neřeš ve spolupráci s BCD, to vůbec nemá vliv na počítač, prostě vezmi dj program kterej chceš používat, spust ho a jestli ti na tvém počítači pojede sám o sobě, tak s BCD fungovat bude také, protže to je jen něco jako externí klávesnice a není to žádný zařízení které by sežralo hromadu výkonu systému, naopak ti to pak ve skutečnosti pojede asi o trochu rychleji díky ASIO zvukovce v BCD a ne pomalé interní zvukovce.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

cristopher
Příspěvky: 32
Registrován: 01 kvě 2007 12:35

Příspěvek od cristopher » 09 pro 2007 14:04

Jj tak já ten BCD chci používat ve spojení s VDJ5. Ten program mi jede, akorát mi někdy trvá než se načte nějaký track, a to už asi bude tím complem.

Buchy
Příspěvky: 190
Registrován: 28 črc 2007 19:13

Příspěvek od Buchy » 09 pro 2007 14:26

Azu píše:...
No počkat ... ale přece BCD je připojené ke kompu USBéčkem ... a přes něj tam tečou informace ... To je jakobych píchl Flashdisk do kompu a začal něco kopírovat z toho flashdisku do kompu ... a to ten výkon trochu požere ... tak když už tak bych se přikláněl k tomu že se vykompenzuje to zrychlení díky zvukovce a zpomalení kůli "něčemu"" navíc na takzvanou nulu ... ale že by to běželo rychlejc a líp ... to by se mi zase nějak nezdálo ...

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Příspěvek od Azu » 09 pro 2007 18:51

Je to stejný jako když ke kompu připojíš USB klávesnici. Ono to v podststě také nic jiného skoro není, jen při zmáčknutí tlačítka nebo něčeho to pošle číslo talčítka a jeho hodnotu.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Odpovědět