Stačí na to i nejlevnější Core 2 Duo a 512mb ram. Mě dokonce jede na Pentiu 4, bohužel Pentium M (CO mám ve Vaiu T1XP) to už nedá, ale to je 3roky starý subnotebook (1,2kg!).
Ostatně všechny Vaia řad TZ a SZ, možná i FZ strčí Macbooky do kapsy. A myslím i designem. Možná Velkyfunky namítne, že jsou dražší, ale za kvalitu se platí. Zmiňovaný Mac za 25k je levná plastová šunka, stačí se podivat kdekoli v Macstore jak je to hnusne a nachylne k poškození, není divu když je to ze stejného plastu jako sluchátka k iPodům (doporučuju se na ně u někoho podívat).
Srovnání SONY VAIO FZ31Z (46000 s DPH) a MacBook Pro Core 2 Duo 2.4GHz CZ (74000 s DPH):
- Core 2 Duo T8300 (45nm) vs. Core 2 Duo T7700 (65nm), obojí na 2.4ghz, samozřejmě je T8300 jasný vítěž.
- 4Gb vs. 2Gb RAM

- 300Gb vs. 160Gb disk.
- WLAN a/b/g/n vs. WLAN a/b/g
- Blue-Ray palírna vs. superdrive shit který neumí ani DVD-RAM
- 2hod na baterie vs. 6hod, schválně Velkyfunky, jak dlouho ti vydrží tvůj macbook když s ním hraješ an akci?

D (jen tak mimochodem, Vaio má míň žravý proc., udělejte si obrázek sami)
- 2.8kg vs. 2.45kg
- čtečka karet vs. ------
- 3USB porty vs. 2USB (hodně dúležitá věc!!)
- ~2.8cm výška vs. 2.7cm výška
mám pokračovat?
Ohledně OS, souhlasím s Azu. Neni divu že vám Mackům to přijde stabilnější, když na Mac OS je jen pár prog. od ADOBE, Traktor, Ableton, Steinberg. To není divu, že se tam nic nedostane.
BTW: Ableton běží rychleji pod Windows Vista než pod Mac OSX.
BTW2: Velkyfunky, ber to jako flame

Pio. DJM800, 2x Rp. RP-6000 MK6B, Senn. HD25, Traktor 3.3 + Scratch