BCD2000 + MAYA 44 USB + VDJ

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
bongoSME

BCD2000 + MAYA 44 USB + VDJ

Příspěvek od bongoSME »

ahoj,
mam nasledujici problem. po hrani na bcd2000 + VDJ jsem se rozhodl koupit zvukovou kartu, abych zvuk vylepsil (zvukovka v bcd je imho nic moc) + do budoucna se budu moci koukat po kontrolerech bez zvukove karty (jako kontroler zatim bcd staci), podstatne to rozsiri moznosti... takze mam MAYU 44 USB, pichnul jsem ji k pocitaci a hned se objevila v seznamu zvukovych karet. ve VDJ (pri zaroven pripojenem bcd) se mi neobjevila v seznamu karet (s obrazkem), ale mohl jsem zvolit 2 zvukove karty a vybrat mayu pro playback a treba bcd pro sluchatka a vse hralo. pak jsem updatoval drivery na verzi v2.817. zmenilo se to, ze jsem mohl vybrat mayu v seznamu (s obrazkem obdobne jako bcd), ale nic nehralo (proste se nerozjel track). a kdyz jsem stejne jako se starym driverem vybral 2 zvukove karty, vybral mayu na output (ted uz tam neni MAYA 44 USB, ale jen USB audio zarizeni) a bcd na sluchatka, dopadlo to stejne - nehralo nic. dalsi problem je, ze kdyz zkousim spustit control panel teto zvukove karty, nespusti se nic. pri jedine kombinaci, kdy mi to hralo (stary driver, pravdepodobne implicitni ve windows), jsem mel pocit, ze vdj reaguje trochu trhane oproti predchozimu setupu (jen s bcd). Takze:

pouzivate nekdo stejnou kombinaci? (bcd jako kontroler, vdj, mayu na output) jake mate nastaveni? jake verze driveru?

setkali jste se nekdo s obdobnymi problemy?

diky za radu

Azu

Re: BCD2000 + MAYA 44 USB + VDJ

Příspěvek od Azu »

Přeinstaluj ovladače, to že ti to na začátku hrálo bylo tím že si neměl nainstalovány ASIO ovladače a proto byl zvuk trhaný a karta nebyla v seznamu ASIO karet ve VDJ. Mimochodem sis zrovna moc nepomoh, přechod ze zvukovky v BCD na Maya je jak z bláta do louže.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

bongoSME

Příspěvek od bongoSME »

Azu píše:Přeinstaluj ovladače, to že ti to na začátku hrálo bylo tím že si neměl nainstalovány ASIO ovladače a proto byl zvuk trhaný a karta nebyla v seznamu ASIO karet ve VDJ. Mimochodem sis zrovna moc nepomoh, přechod ze zvukovky v BCD na Maya je jak z bláta do louže.
ovladace jsem prave nainstaloval a MAYA se v seznamu zvukovek objevila, ale pak uz nic nehralo..

a ja hledal nejake zvukove srovnani, a nenasel jsem nic..a na AUDIO 8 nemam..jestli mas moznost studioveho porovnani zvuku a rikas, ze je to jak z blata do louze, tak tu louzi posilam zpatky do obchodu a bude..btw vim,ze to uz sem nepatri, ale jake zvukovky teda stoji za to porizovat na digital djing? diky..

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

ten control panel musíš rozjet buď přes CDčko nebo si ho zkopírovat z cd na disk osobně se mi ten controlpanel spouští ikdyž nemám kartu připojenou..

když jsi instaloval drivery tak tě instalace několikrát žádá o odpojení a připojení karty
ovladače na zvukovku mám nainstalované uplně ty samé co ty a nemám problém.. možnost je taky stáhnout si ten ovladač znovu.. párkrát se mi při stahování stalo že se nestáhl celý ikdyž se tak tvářil..

ještě mě napadlo

svítí ti karta když ji zapojíš? pokud ano tak jakými barvami..
když hraje svítí ti diody u výstupů? (maya má barevné diody u výstupů které signalizují výstupní signál.)
bedničky do outputu?(to je sice blbý dotaz ale už sem zažil všemožné zapojení od kterých si lidi myslely že budou fungovat třeba jeden zapojil přehrávač do rec outputu na mixu atd..)
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

bongoSME

Příspěvek od bongoSME »

hoolifan píše:ten control panel musíš rozjet buď přes CDčko nebo si ho zkopírovat z cd na disk.....
ja prave zadne cd s ovladaci ke karte nedostal, v krabici byl jen mixvibes..takze jsem stahl ovladace z internetu..rek bych,ze se to stahlo cele, jen proste nejde spustit ten control panel..karta sviti, ted ji nemam u sebe,abych to popsal presne, ale urcite sviti minimalne jedna dioda zelene, ze je zapojena (+ nekdy jeste jedna oranzove) a samozrejme sviti (blikaji) diody u vystupnich cinchu..

hlavne jde ale o to, ze jeslti si Azu mysli, ze se zvukem si oproti BCD2000 s mayou nepolepsim, tak to kaslu a posilam ji zpet, jeste ji nemam 14 dni..ja chtel primarne zlepsit zvuk + do budoucna nebyt omezeny nakupem kontroleru se zvukarnou..ale nemam zadne moznosti zvukoveho srovnani..radsi budu setrit na poradnou zvukarnu a priste zacnu hazet po internetu dotazama,nez neco objednam..

kazdopadne diky za podnety

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

teď vyšla nová zvukna od native instruments AUDIO 4 DJ vypadá moc dobře a až na tu cenu ale ke kontroleru to bude supr..

Jestli to máš tak že ji můžeš vrátit, tak bych ji být tebou vrátil a počkal a šetřil, než budeš brát nový kontroler a vzal bych ho i s novou externí kartou..

maya není špatná ale když nemíníš měnit bcd za něco jiného tak to dle mě nemá smysl..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

Azu

Příspěvek od Azu »

BCD má větší výstupní sílu signálu, sice papírově má Maya lepší zvuk, ale po pravdě pochybuju že máš doma takový zbytek aparatury aby si ten rozdíl slyšel, Maya bude mít nižší latenci, ale to zase u MIDI kontroléru moc nevyužiješ.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

bongoSME

Příspěvek od bongoSME »

Azu píše:BCD má větší výstupní sílu signálu, sice papírově má Maya lepší zvuk, ale po pravdě pochybuju že máš doma takový zbytek aparatury aby si ten rozdíl slyšel, Maya bude mít nižší latenci, ale to zase u MIDI kontroléru moc nevyužiješ.
doma to urcite neuslysim,ale jinde by rozdil byt slyset mohl..kazdopadne diky za rady..jeste jen tak pro informaci - co to je "papirove" lepsi zvuk? resp.ktere hodnoty tim myslis? dik

Odpovědět