BCD 2000...problem

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
8850

Příspěvek od 8850 »

PVD píše:super topic. nechces udelat na to navod a dat ho sem :?: :)
chlapi goolujte a cerpejte informace samy, je lepsi tomu porozumet a udelat si vlastni obrazek. Aby jste pak svuj nazor na zaklade vedomosti mohli obhajit pred takovymi... Ten link od hulana je docela dobrej, ne se vsim souhlasim, ale je tam opravdu hodne dulezitych a uzitecnych rad. Navic to vypada, ze vi co pise, coz se zdaleka o vsech radcich na netu rict neda :)

8850

Příspěvek od 8850 »

Buchy píše:To tak čtu ... tolik s prominutím "pičovin" jako je vypínání antivirů a firewallů a tak .... jak to muze mit vliv na to jestli mi VDJ s BCD spadne nebo ne ?! ... no asi to je pravda ... ale ... přece je divný že mi začne "trucovat" BCD kuli tomu že mám puštěnej antivir a nemám to upe dokonale nastavený windowsy ... on snad "žárlí" ?
jinak abych ti to doodpovedel, BCD na antivir zarlit urcite nebude a ani nezacne trucovat jak pises :). psal a linkoval jsem o optimalizaci XP, konkretne tak jak to mam ja na hrani. Kdyby sis to precetl pozorne, tak bys pochopil co z toho souvisi se stabilitou BCD a co ne. Nektere veci slouzi ke stabilite systemu jako celku a usetreni ram a jine zas popisujou co si povypinat za HW a SW, ktere by mohli mit vliv napr. na sdileni sbernice ci krizeni IRQ a nasledny pad BCD ve VDJ, traktoru aj.. A ozhodne si nemyslim, ze to jsou "picoviny" :)

Buchy

Příspěvek od Buchy »

Ale v dnešní době když má člověk notebook třeba s 1 GB ramkou ... a normální průměrnej dvoujádrovej procesor ...tak by přece pár služeb navíc nemělo působit přímo pád celýho systému ... S tím antivirem - dobře ...už je mi to jasný ... ale v kompu bejt přece může ... a na hraní ho jenom vypnout by mělo stačit ne ? (vypnout tu rezistentní ochranu)...

EVO

Příspěvek od EVO »

chlapi, ad RAMka, já taky nechápu co řešíte. Dyť kolik to dneska stojí? Pár korun a myslim že neni problém mít notýska s 2 gigovkou, pak máte po problémech a je to za pár kaček :wink:

8850

Příspěvek od 8850 »

Buchy píše:Ale v dnešní době když má člověk notebook třeba s 1 GB ramkou ... a normální průměrnej dvoujádrovej procesor ...tak by přece pár služeb navíc nemělo působit přímo pád celýho systému ... S tím antivirem - dobře ...už je mi to jasný ... ale v kompu bejt přece může ... a na hraní ho jenom vypnout by mělo stačit ne ? (vypnout tu rezistentní ochranu)...
hele jak chces, jestli mas dvoujadroveho kompa s 2GB ram, tak opravdu jak pises, ti muze bejt jedno jestli ti wokna zabiraj 500MB nebo 100MB. Chapu proc si to myslis a pokud nehrajes nikde pred xx lidma a v obejvaku pred kamosema ti to nepada, tak si hraj z instalace kde mas net a hrajes hry a nic neres. Teprve az problemy a trapas na kalbe te donuti si o tom neco precist a delat to spravne. Ono totiz vsechno s necim souvisi, a uz jen to, ze to nemas na solo logickym disku te casem nauci... Schvalne se zamysli jak casto tam neco instalujes a odinstalovavas, jak casto (ne)defragmentujes HDD, kolik spywaru ti pokazde odhali adware aj. soft a na tehle pasece chces vazne hrat? Vypozorovals jak se ti uz po mesici pouzivani od nove instalace zpomaluje system? tak schvalne... :) Mluvis o par sluzbach, a ja si myslim, ze ani moc nevis o co jde a kde to vypnout a tim padem spekulujes o zbytecnosti to vypinat. Na tom odkazu si precti co kazda sluzba dela a uvidis, ze neceho se zbavit je tu prinosem a ne zbytecnosti... je to v cestine, tak to mas velmi jednoduche..

Buchy

Příspěvek od Buchy »

Ano máš pravdu v tom že mi to nikdy nespadlo a že nehraju před xx lidma ... já sem ještě mladej a teprve v tom rejpu ... ale rejpu rejpu a vyrejpu si informace ... kdo vyzvídá - ten se dozví ... a o to mi jde ... :) Ještě nikde nehraju ale budu z BCDéčka a notebooku hrát ... jen co si na ten notebook došetřím ... a tam si s radostí hodím čistej windows a pár základních programů a nic víc ... a udělám si tam pár opatření aby to nepadalo ... to jo ... :) ...jen sem v tom štoural bo se mi nezdálo že to je všechn otak složitý :shock:
btw jo s tím zpomalením systému máš pravdu ... první načtení winů trvalo sotva 20 sekund ... a desáté načtení winů aspon minutu... :?

EVO

Příspěvek od EVO »

pro 8850: hele já na svym complu mám taky tisíce různýho bordelu, různý instalace, uninstaly, kvůli crackům třeba 10x reinstal nějaký pařby atd. Prostě šílenej bordel, navštěvuju různý warez stránky, který jsou pochopitelně vyloženě semeništěm různejch trojanů, spywarů, phisingu atd. No upřímně řečeno bordel docela hrubej, defragmentaci jsem v životě nepoužíval a přesto s hudebním softem nemám sebemenší problém. Nikdy (opakuju - NIKDY) mi nespad, nezamrz či jinak vypověděl službu. Nemůžu si pomoct, mě prostě tyhlecty rady (jakože čistá instalace woken, disk partition, notebook jen na hudbu apod.) přijdou úplně zbytečný. Samozřejmě za předpokladu, že má člověk rychlej comp, kdo má nějakýho starýho křápa - to je něco jinýho, tam chápu snahu ušetřit ramku, procák, čtení z pomalýho disku atd. Ale jinak je to imho zbytečný.

Buchy

Příspěvek od Buchy »

Teoreticky souhlasím s EVem ... prakticky o tom vím prd takže si stojím na své straně - dělat různá opatření KDYŽ je třeba ... a nějak nevěřím že je třeba :)
Jo a ještě se s EVem liším v tom bordelu ... 8)

8850

Příspěvek od 8850 »

EVO píše:pro 8850: hele já na svym complu mám taky tisíce různýho bordelu, různý instalace, uninstaly, kvůli crackům třeba 10x reinstal nějaký pařby atd. Prostě šílenej bordel, navštěvuju různý warez stránky, který jsou pochopitelně vyloženě semeništěm různejch trojanů, spywarů, phisingu atd. No upřímně řečeno bordel docela hrubej, defragmentaci jsem v životě nepoužíval a přesto s hudebním softem nemám sebemenší problém. Nikdy (opakuju - NIKDY) mi nespad, nezamrz či jinak vypověděl službu. Nemůžu si pomoct, mě prostě tyhlecty rady (jakože čistá instalace woken, disk partition, notebook jen na hudbu apod.) přijdou úplně zbytečný. Samozřejmě za předpokladu, že má člověk rychlej comp, kdo má nějakýho starýho křápa - to je něco jinýho, tam chápu snahu ušetřit ramku, procák, čtení z pomalýho disku atd. Ale jinak je to imho zbytečný.
Vyborne, budiz ti to prano. Sice te nechapu, kdyz o tom vis a nevadi ti to, ale v poho, kazdej je svyho stesti strujcem. Stejne si myslim, ze si jednou disk rozdelis a ty win udelas solo... Jinak jeste aby nedoslo k mylce jak to tak ctu, ja netvrdim, ze pouzivani nedefragmentovaneho oddilu s XP, ci nedolazeni sluzeb ti bude zpusobovat nestabilitu BCD. Nekdo tu po me chtel navod jak si optimalizovat XP jako takove a ja sem dodal me zkusenosti a dodatky k tomu jak si nastavit xp pro hrani. Vsechno tu ale bylo uz nekolikrat receno, lip to uz nenapisu, tak tem co to cteni pomuze, at to pouzivaji, zbytek ho prosim ignorujte a to bez pripominek typu "pitomost" ci "zbytecnost"....

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

Ja bych s dovolením přidal taky svoje skušenosti s hraním typu book - konzole.. Osobně mám Acera se Sempronem procíkem 3200+ a pouze 512MB RAM + nějakých 400MB virtuálních.. Disk mám rozdělený už od prvopočátku na 2části po zhruba 40ti GB na jedné části mám programy ( XP, Autocad, různé blbosti na popisování mp3, občas nějaký film, hudbu kterou pouštím tak akorát sám sobě, a další kopec programů a taky pár online her) na druhé části mám čistě mp3 soubory.. Defragmentuju disk tak jednou do měsíce a to jen programovou část, chodím docela často na net... Do doby kdy sem měl kraknutej VDJ tak mi to občas hodilo paseku ale teď co sem ho poslal do země UNINSTAL a používám jen CUE LE tak s komplem nemám problém.. jediné co při hraní vypínám je antivir.. Na skinu mám nastavený okínko který mi ukazuje zatížení procesoru a to je vždy (kromě toho když loaduju nový track) maximálně tak na jedné pětině výkonu..

Takže asi tak.. každopádně nění blbost si ve svým kompu udržovat pořádek.. sám občas odebírám programy které vím že delší dobu nebudu potřebovat.. prostě by v kompu neměl být zbytečně velký bordel.. Když se k němu budete chovat hezky a občas mu dopřejete nějakou údržbu tak se vám odvděčí stabilitou..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

Buchy

Příspěvek od Buchy »

tak samozrejme ze jakmile zmerčím program kerej už vím že nebudu potřebovat tak ho uninstnu ... a taky občas dávám defragmentaci ... jen na hraní nevypínám uplne všecko možný ... dokonce si nechávám puštěný uTorrent a ICQ ... :lol:

Odpovědět