Virtual DJ - problem vyhladavania skladieb cez vdj

Diskuze o programech pro DJ (TRAKTOR PRO, Virtual DJ, Serato DJ/Scratch apod.)
Odpovědět
kubko253
Příspěvky: 3
Registrován: 12 led 2012 16:37

Virtual DJ - problem vyhladavania skladieb cez vdj

Příspěvek od kubko253 » 20 pro 2012 18:38

ahojte kto mi pomoze????

mam problem pri vyhladavani skladieb cez VDj. nechce mi zobrazit vsetky skladby pri zadavani mena ci nazvu skladby, a aj ked najde tak mi niechce niekedy nacitat skladbu, a pri tom ked hu najdem klasicky v priecinku a tak to presuniem na daktory deck tak hu nacita bez problemou. Tak kde mozem mat problem

pomozte mi prosim

Uživatelský avatar
Lejzy
Příspěvky: 44
Registrován: 25 zář 2012 17:17
Vybavení

Re: Virtual DJ - problem vyhladavania skladieb cez vdj

Příspěvek od Lejzy » 20 pro 2012 20:21

pokud to dobře chápu: musíš si ve vdj nejdřiv najit tu složku kde ty songy máš. Pak by to už mělo jit. V nejhoršim skus asi přeinstalolat.

Ludek
Příspěvky: 368
Registrován: 10 zář 2007 04:04

Re: Virtual DJ - problem vyhladavania skladieb cez vdj

Příspěvek od Ludek » 20 pro 2012 20:49

Vlevo v Browseru klikni pravým tlačítkem myši na složku, ve které máš všechny MP3 a dej Add to search DB.
Potom v settings -> browser -> database vyber disk, na kterém je ta složka s MP3 a dej postupně Check, Clean, Fix.
A pokud klikneš pravým v browseru na ten řádek, kde je Artist, Title, Lenght atd..., tak si ověř, že máš Artist a Title zaškrtnuté pro vyhledávání.

strapal
Příspěvky: 27
Registrován: 21 lis 2015 12:50

Re: Virtual DJ - problem vyhladavania skladieb cez vdj

Příspěvek od strapal » 25 úno 2019 10:33

Čau chlapi. Mám VDJ 7 a chtěl bych se zeptat ohledně vyhledávání mp3 - browser. Jednoduchý dotaz - mám cca 30 000 mp3 na disku a zajímá mně, jestli je jedno, zda je mám v jedné složce nebo je lepší je rozházet do složek třeba po 1 000. Jedná se mi o rychlost načtení těchto mp3 třeba po restartu VDJ a podobně. Nevím jak VDJ indexuje nebo co vlastně dělá.

A druhá věc - zatím to musím vždy po restartu PC a VDJ udělat tak, že po přidání nových mp3 vždy použiju v browseru CHECK - CLEAN - FIX a pak musím ještě ručně každou složku v okně VDJ otevřít aby došlo k vyhledání nových mp3. Ikdyž mám v browseru zatrženo - ADD to search DB automat.... Nejde to nějak zautomatizovat po spuštění VDJ ?

Díkes za info !

BlackW
Příspěvky: 37
Registrován: 06 pro 2011 21:59
Vybavení

Re: Virtual DJ - problem vyhladavania skladieb cez vdj

Příspěvek od BlackW » 10 dub 2019 12:04

Záleží, jestli máš u tracky analyzované na BPM
Obrázek
Pokud jo mělo by to načítat rychleji, ale myslím že rozdělit je třeba podle stylu nebo podle sebe taky nebude na škodu. Taky záleží jak máš výkonný PC/Ntb (CPU, HDD/SSD).

Na druhou otázku ti neodpovím protože hraju buď rovnou ze složek nebo si dělám playlisty, vyhledávání nepoužívám.

strapal
Příspěvky: 27
Registrován: 21 lis 2015 12:50

Re: Virtual DJ - problem vyhladavania skladieb cez vdj

Příspěvek od strapal » 10 dub 2019 12:17

Dikes. No ja mam pocit, ze to vyresi pouze vymena HDD za SSD...

BlackW
Příspěvky: 37
Registrován: 06 pro 2011 21:59
Vybavení

Re: Virtual DJ - problem vyhladavania skladieb cez vdj

Příspěvek od BlackW » 10 dub 2019 12:48

Vyzkoušej rychlost disku tímhle:

Kód: Vybrat vše

https://www.hdtune.com/files/hdtune_255.exe
Často pomůže i přeinstalace systému a PC/Ntb používat jen na mixování. Aby si ho nezatěžoval zbytečnostma.

strapal
Příspěvky: 27
Registrován: 21 lis 2015 12:50

Re: Virtual DJ - problem vyhladavania skladieb cez vdj

Příspěvek od strapal » 10 dub 2019 12:54

Tak max mam 107MBps, takze asi ok, ne?

Uživatelský avatar
djmario
Příspěvky: 214
Registrován: 07 úno 2011 11:26

Re: Virtual DJ - problem vyhladavania skladieb cez vdj

Příspěvek od djmario » 10 dub 2019 22:41

Ahoj taky hodně pomužou ty složky načítaní je o mnoho rychlejší mluvím ze skušenosti

BlackW
Příspěvky: 37
Registrován: 06 pro 2011 21:59
Vybavení

Re: Virtual DJ - problem vyhladavania skladieb cez vdj

Příspěvek od BlackW » 10 dub 2019 23:56

strapal píše:
10 dub 2019 12:54
Tak max mam 107MBps, takze asi ok, ne?
Jo to je solidní na HDD, vyzkoušej to ještě roztřídit do složek.

Odpovědět