Serato / Rekordbox / sekání písniček

Diskuze o programech pro DJ (TRAKTOR PRO, Virtual DJ, Serato DJ/Scratch apod.)
Odpovědět
fb_tomáš3
Příspěvky: 4
Registrován: 18 zář 2022 08:15

Serato / Rekordbox / sekání písniček

Příspěvek od fb_tomáš3 »

Zdravím všechny
Obracím se na vás s prosbou :( potřebují pomoct protože už docházejí nápady, čím by to mohlo být.
Jsem Dj co hraje převážně na svatbách ,takže 14 -17 hodin není problém odehrát.
Asi před půl rokem se mě po cca 4 hodinách hraní začali sekat písničky.Prostě je to jako kdyby ste na chvíli přidrželi jog a jede dál.Ale každou hodinu minimálně jedna.
Hrají ze Serata s DDJ 1000 SRT.
Vyměnil jsem propojovací kabel , nepomohlo, nechal vyčistit konzoli, nepomohlo.
Když Konzole byla na čištění cca měsíc hrál jsem z DDJ 400 z rekordboxu, bohužel i tam se chyba ukázala ,sice ne tak často ale ...
Takže jakmile došla DDJ 1000 zpět a pán mi řekl že konzole je opravdu v pořádku naznal jsem, že je to počítačem.
Koupil jsem nový počítač a ne za málo peněz a včera mi to začalo dělat zase :(
Už opravdu nevím čím to může být ...
Nestalo se to už někomu ? Nebo nevíte na koho se obrátit?
Moc děkuju za rady :( už jsem z toho opravdu zoufalej.

Dj Jarad
Příspěvky: 162
Registrován: 25 črc 2015 18:48

Re: Serato / Rekordbox / sekání písniček

Příspěvek od Dj Jarad »

čus.
popiš zcela přesně jak to probíhá.
1-Sekají se nahodile nebo po čase?
2-pokud se sekají, co přesně to dělá ? chrastí_? nebo přeskakuje? nebo šumí se záseky?
3-zjistit kolik stupnů má při sekání tvůj procík v notasu.

nevím jestli konzole potřebuje na hraní i pc, pokud ne zkus to bez pc.
Pokud se seká zjistit stav využití disku a pc.(ale jelikož máš novej jeto divné)

zkusit nastavit větší frame buffer size.
při hraní máš vše vyplé? i wifi? a na čem jedeš apple nebo win ?

fb_tomáš3
Příspěvky: 4
Registrován: 18 zář 2022 08:15

Re: Serato / Rekordbox / sekání písniček

Příspěvek od fb_tomáš3 »

Určitě to dělá náhodile , a je to spíš šumění se záseky.
Bez pc konzole nehraje , v tomto případě funguje jen jako mixážní pult.
Při hraní mám vždy vyplé WiFi a hrají ve Win.
Je možné aby to dělalo že je master na konzoli moc nahlas ? Protože opravdu už hledám každou blbost.

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 252
Registrován: 30 říj 2012 18:12

Re: Serato / Rekordbox / sekání písniček

Příspěvek od Venti »

Ahoj. Toto vyzera na problem s pocitacom. Podla vsetkeho nieco zatazi procesor a ten prerusi audio, kedze to nie je pre neho az tak podstatne. Skontroluj si ci Ti dobre funguje chladenie, samozrejme nemat pri hrani polozeny notebook na niecom makom, ako deka, vankus a podobne, neuskodi nechat vyfukat prach z notebooku a chladica. Spusti si task manager a pozeraj ci Ti nejaky proces nevyskakuje a nevytazuje CPU. Ak mas pocas hrania vypnutu wifi, nezabudni aj na vypnutie bluetooth, tak vypni aj antivirus.
Mozes vyskusat spustit tieto sw:
DPC Latency Check: https://www.softpedia.com/get/System/Sy ... cker.shtml
a hlavne tento
LatencyMon: https://www.resplendence.com/latencymon

Napis nam aky to je pocitac.

Vela zdaru
Lubo
Salatech (http://www.salatech.sk) / https://www.facebook.com/salatech / predaj a servis techniky pre DJov / Autorizovany predaj a servis Innofader

fb_tomáš3
Příspěvky: 4
Registrován: 18 zář 2022 08:15

Re: Serato / Rekordbox / sekání písniček

Příspěvek od fb_tomáš3 »

Ahoj
Problém je, že jsem měl tento počítač který mě fungoval asi 3 roky bez chyby.
https://www.mironet.cz/hp-17ak036nc-str ... +dp321918/
A jak píšu ,jelikož jsem udělal vše,aby to jelo normálně pořídil jsem nový počítač
https://www.electroworld.cz/victus-by-h ... X0QAvD_BwE
A po 6 hodinách hraní mě to začalo dělat znovu.
Ještě mě napadlo jestli to nemůže být špatnou přípojkou k elektrice ale to je podle mě blbost.

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 252
Registrován: 30 říj 2012 18:12

Re: Serato / Rekordbox / sekání písniček

Příspěvek od Venti »

Moze to byt teoreticky nejakou windows opravou, ktora viac pokazi ako opravi, zial bolo ich uz viac takych.
Vedel by si teoreticky spravit video, ked sa Ti toto udeje ?
Vyskusaj na pocitaci spustit tie sw ktore som Ti poslal. Hlavne ten druhy vie odhalit spustu problemov.
Mas do USB portov pripojene este nieco ine okrem konzole ?

Zlou pripojkou k elektrike, alebo vysokou hlasitostou to neni.
Salatech (http://www.salatech.sk) / https://www.facebook.com/salatech / predaj a servis techniky pre DJov / Autorizovany predaj a servis Innofader

fb_tomáš3
Příspěvky: 4
Registrován: 18 zář 2022 08:15

Re: Serato / Rekordbox / sekání písniček

Příspěvek od fb_tomáš3 »

Co se týká videa tak na obrazovce počítače to není pomale poznat , ale teď hrají o víkendu tak se pokusím ten sek nahrát :( .
Vyzkouším co si mi poslal a uvidím ..
V počítači nic jiného zapojené není než konzole, hlavně počítač je používaný jen na hraní , nic jiného se na něm nedělá a tím že je nový tak je prostě chyba někde jinde .

Dj Jarad
Příspěvky: 162
Registrován: 25 črc 2015 18:48

Re: Serato / Rekordbox / sekání písniček

Příspěvek od Dj Jarad »

mno venti, to píše dobře.
Pokud máš aktualizovaný firmware-udělej tak.

víš co zkus ?
-vem si si ještě novej kabel (vím proč říkám nebo od tiskárny) a ten dej do jiné zdířky USB.
-vem si starej notas, a tam dej format. nahod si tam novou instalaci winu ze základníma driverama...
(já osobně mám notas a tam mám jen soft a nic víc / nechodím na net ani jej neaktualizuji protože toje bullshit co se sere a dycky po aktualizaci jsou problémy).
Mám ten notas jen na hudbu a nic jinýho....a vím proč tak říkám.

až budeš mýt čistej základ nahod pouze serato. A zkus to. šumění se záseky dělá přesně i mě, když je léto, a procík má 95*C. tak seto pak seká a chrastí..atd...
A pokud to přetrvá, nejsem expert ale pak bych hledal chybu v konzoli....bo pak sám nevím.
Protože pokud jsou pc okej, tak je možný problém konzole. Dle logiky vyřazení..či bys musel hodně detailně zapátrat na youtube či forech.

A proto ! přesně pro tyhle problémy, sebou tahám občas vinilový desky (mám gramce). Dáš analog style a žádný tyhle problémy nejsou.

Ale nevím proč.....prostě nevím, jeden fakt, měl jsem 2 notasy s procíkem AMD a blbnulo to. Pak jsem si koupil ThinkPad s Intelem i3 a problémy nejsou.
Tento problém jsem měl před cca. 6 lety. Jen info.

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 252
Registrován: 30 říj 2012 18:12

Re: Serato / Rekordbox / sekání písniček

Příspěvek od Venti »

Tomasi, skus este pozriet v device manageri, spravce zarizeni ci nevidis niekde nejaky zlty vykricnik, klikni aj na View / zobrazit a Show Hidden Devices / Zobrazit skryte zarizeni, alebo ako je to prelozne, mam len En win :). Pri nicom nesmie byt vykricnik. Ak je, treba nainstalovat ovladace k danemu zariadeniu.

Ja sa ale bojim, ze je to nejakou Opravou, alebo novsou verziou Windows. Sam mam taky problem, ze klient ktory ma Rane 68 na aktualnej aktualizovanej win10 neviem rozbehat. Mam v pocitaci este jeden HDD a na nom mam staru verziu win10, , jednu z prvych verzii a tam to chodi bez problemu a zial MS casom zmenil nieco na usb ovladacoch a Rane sa vykaslal na podporu a tak to proste nejde.

Ale opat prizvukujem, vyskusaj tie dva sw, ktore som Ti poslal.
Salatech (http://www.salatech.sk) / https://www.facebook.com/salatech / predaj a servis techniky pre DJov / Autorizovany predaj a servis Innofader

bedrich
Příspěvky: 56
Registrován: 19 bře 2017 10:42

Re: Serato / Rekordbox / sekání písniček

Příspěvek od bedrich »

Ahoj,já píše DJ Jarad,já měl kdysi notebook HP a ten měl procik AMD ,a občas se mi ti seklo,pak jsem našel někde info že AMD nechce pracovat s Asio ovladačem ,tak jsem nehrál přes Asio ale měl jsem tam wasapi (myslím že se to tak jmenovalo,musel bych se podívat doma večer),teď mám Dell s Intelem a mám tam Asio a šlape to (zatím 😀) .

Jinak já používám virtual DJ .

Dj Jarad
Příspěvky: 162
Registrován: 25 črc 2015 18:48

Re: Serato / Rekordbox / sekání písniček

Příspěvek od Dj Jarad »

Bedrich-No vidíš to, myslel jsem si že nebudu sám. Já jsem jen nevěděl v čem tam je problém (architektura,podpora,drivery,sběrnice...? )

bedrich
Příspěvky: 56
Registrován: 19 bře 2017 10:42

Re: Serato / Rekordbox / sekání písniček

Příspěvek od bedrich »

Dj Jarad,já taky nevím ani jsem potom nepátrali když fungovalo to wasapi a to fungovalo dobře ,ale pak jsem pořídil nový PC a používám to Asio,to bych řekl že je lepší.👍

Odpovědět