Serato + opravený harddisk
-
Serato + opravený harddisk
Zdravím, na mém noťasu se mi stalo něco s HDD, opravili mi ho s tím, že na něj mám dávat pozor, hlavně ať se nepřehřívá a koupit časem nový. Právě na to, abych měl na nový potřebuju ale odehrát nějakou tu akci a teď v sobotu bych měl hrát na jedné diskošce asi 7 hodin v kuse. předtím to notas zvládal bez problémů (na serato používám samostaného uživatele ve windows) ale myslíte že teďka to bude problém? Používám podložku aby se pkud možno nepřehříval, mám ho celou dobu v síti. Jedná se o HP 255, 4Gb ram, 2jadro 1,7ghz
Re: Serato + opravený harddisk
Podle mě se při vibracích dotýkala hlava ploten a tím poškodila některé sektory. Řekl bych že bez problémů to nebude. 

no nevím jestli tito vydrží protože jak psal kolega vibrace jsou nehorší a tam budou nový disk jinak riskuješ že bude na disco bez hudby
-
právě že se mi to nestalo při hraní, ale doma, ale je možné že se to jen projevilo později
počkám ještě až budu vědět co s tím úplně přesně bylo

no disky jsou nachylný žaleží vždy na uživateli jak se chová k notebooku a hlavně když ho bereš na hraní pokaždý někam jinam a nejhorší pro disky je manipulace když jede a jsou programy na hd třeba
Aplikace HD Tune Pro je pokročilý a profesionální nástroj pro kontrolu pevných disků. Jsou zde k dispozici veškeré nástroje pro detailní analýzu činnosti pevného disku:
HD Tune Pro v5.50
Nízkoúrovňové testy pro čtení i zápis
Detailní informace o disku (sériové číslo, kapacita atd.)
Životnost (SMART)
Vyhledávání chybných sektorů (Error Scan)
Používání složek
Mazání (wipe)
Souborový benchmark
Monitoring disku
AAM
Ovládání z příkazové řádky
Paragon Partition Manager 11 Personal
Paragon Partition Manager 11 Personal Special Edition z Chip DVD nabízí řešení všech úkolů při správě pevných disků a diskových oddílů, včetně jejich instalace a zálohování dat. Při instalaci nového disku do počítače vám přijdou vhod především funkce na vytváření diskových oddílů a jejich formátování. Pokud měníte starý disk za nový, jistě oceníte nástroje na kopírování diskových oddílů i celých disků. Ty ostatně můžete využít i na zálohování kompletního obsahu počítače – včetně instalovaného operačního systému, ovladačů hardwaru, všech aplikací i nastavení. Funkce programu Partition Manager vám pomohou i s instalací dalších operačních systémů do počítače. Samozřejmostí je podpora běžných souborových systémů a přehlední průvodci použitím funkcí programu.
Hard Disk Sentinel Pro 4.50
Utilita automaticky monitoruje stav a výkon vašich disků (HDD/SSD). Sleduje jejich teplotu a S.M.A.R.T. hodnoty. Na základě sledovaných dat dokáže předpovědět možnou poruchu a upozorní vás na možné nebezpečí ještě dříve, než nastane vážný problém. Lze zvolit zaslání upozornění emailem, spuštění zvukového signálu, automatické vypnutí systému nebo spuštění zálohy při dosažení nastavených kritérií. Podporuje IDE, SATA, SCSI disky, externí USB disky (jen s čipem Cypress AT2), lze spouštět jako službu systému.
Aplikace HD Tune Pro je pokročilý a profesionální nástroj pro kontrolu pevných disků. Jsou zde k dispozici veškeré nástroje pro detailní analýzu činnosti pevného disku:
HD Tune Pro v5.50
Nízkoúrovňové testy pro čtení i zápis
Detailní informace o disku (sériové číslo, kapacita atd.)
Životnost (SMART)
Vyhledávání chybných sektorů (Error Scan)
Používání složek
Mazání (wipe)
Souborový benchmark
Monitoring disku
AAM
Ovládání z příkazové řádky
Paragon Partition Manager 11 Personal
Paragon Partition Manager 11 Personal Special Edition z Chip DVD nabízí řešení všech úkolů při správě pevných disků a diskových oddílů, včetně jejich instalace a zálohování dat. Při instalaci nového disku do počítače vám přijdou vhod především funkce na vytváření diskových oddílů a jejich formátování. Pokud měníte starý disk za nový, jistě oceníte nástroje na kopírování diskových oddílů i celých disků. Ty ostatně můžete využít i na zálohování kompletního obsahu počítače – včetně instalovaného operačního systému, ovladačů hardwaru, všech aplikací i nastavení. Funkce programu Partition Manager vám pomohou i s instalací dalších operačních systémů do počítače. Samozřejmostí je podpora běžných souborových systémů a přehlední průvodci použitím funkcí programu.
Hard Disk Sentinel Pro 4.50
Utilita automaticky monitoruje stav a výkon vašich disků (HDD/SSD). Sleduje jejich teplotu a S.M.A.R.T. hodnoty. Na základě sledovaných dat dokáže předpovědět možnou poruchu a upozorní vás na možné nebezpečí ještě dříve, než nastane vážný problém. Lze zvolit zaslání upozornění emailem, spuštění zvukového signálu, automatické vypnutí systému nebo spuštění zálohy při dosažení nastavených kritérií. Podporuje IDE, SATA, SCSI disky, externí USB disky (jen s čipem Cypress AT2), lze spouštět jako službu systému.
(předtím jsem psal z jiného profilu, protože jsem neměl heslo) Tak mám noťas doma, zkoušel jsem už i serato a všechno a program na detekci disku ukazuje 0 vadných sektorů a 100% stav, tak snad problém nebude a vydrží to. Hudbu budu hrát z exteráku at se HDD tak nenamáhá tak to snadtaky trochu pomůže.