serato nebo tractor
-
serato nebo tractor
Ahoj. tak jak vidim, o serato je opravdu zajem. I ja se o nej zajimam, ale jeste vaham. Rozhoduji se mezi traktorem. Jedine co me hodne laka je totiz cena. Preci jen je o dost levnejsi nez SL. Mohl by mi prosim nekdo napsat nejaky nazor. Do ceho mam investovat? Chci si taky koupi dj midi kontroler, jen na nejake mensi hrani nebo pro domaci pouziti. Mam si teda radsi priplatit za serato??? Nebo tractor postaci? Co myslite?
Diky moc za odpoved.
pruzpr
Diky moc za odpoved.
pruzpr
Re: serato nebo tractor
Zajem je i o Traktor. Chces hrat z gramcu nebo ciste z MIDI kontroleru? Nektere MIDI kontrolery jsou primarne delany pro urcity typ softu. Pokud se jedna ciste o MIDI zalezitost, tak vem v uvahu krome SeRATo LIVE, take SeRATo ITCH. Ten je k nekterym kontrolerum dodavam zdarma, takze koupis kontroler a soft uz kupovat nemusis... Trochu detailneji popis svou vizi.
Pokud chceš hrát z MIDI tak Traktor, kupovat nemusíš zatím nic, on je nejčastěji ke kontroléru dodáván Traktor 2 LE a i ten docela dostačuje
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
-
No ja si budu kupovat reloop mixage inerface. a zvukovku chci kupovat hlavne na hrani pres gramcestereoman píše:Zajem je i o Traktor. Chces hrat z gramcu nebo ciste z MIDI kontroleru? Nektere MIDI kontrolery jsou primarne delany pro urcity typ softu. Pokud se jedna ciste o MIDI zalezitost, tak vem v uvahu krome SeRATo LIVE, take SeRATo ITCH. Ten je k nekterym kontrolerum dodavam zdarma, takze koupis kontroler a soft uz kupovat nemusis... Trochu detailneji popis svou vizi.

jestli chces jenom na hrani, tak je to celkem jedno, zalezi komu co sedne, kdyby si delal produkci v Abletonu, tak urcite Serato, ktery podporuje pres Bridge propojeni Abletonu Live a Serato Scratch Live
ja som pre serato. tá zvukovka je nerozbitná a soft je tiež skvelý.ja keď som kupoval SSL tak traktor scratch nebol na trhu. ale aj keby bol,tak by som zobral Serato,lebo soft traktoru sa mi nepáči,pripadá mi neprehľadný. vezmi to čo sa ti viac pozdáva.
-
Super, takze hlasy pro serato. Tak budu trochu dyl setrit.. Nebo mate nejaky typ, jak by se to dalo poridit vyhodne?
) Piste dal svoje nazory.
Dekuju

Dekuju
Nemáš nikoho v okolí, kdo by ti předvedl vychytávky obou programů? zajdi na akci (né disco ale asi) a podívej se z čeho hrají na těch undergroundových, někoho kdo hraje z těchto dvou systému třeba uvidíš a odchytni ho na panáka - poptej se proč to, co se mu na tom líbí, proč né to, jeho názor z huby do huby... začni se o to pořádně zajímat prozkoumej softy a poté se rozhodneš třeba lepší než teď.
Líná huba - holé neštěstí.
Za zkoušku to stojí se mrknůt/poptat - pokud to nebudou zhulení namachření šulci, tak pokecají. :smile2: :wink2:
Za zkoušku to stojí se mrknůt/poptat - pokud to nebudou zhulení namachření šulci, tak pokecají. :smile2: :wink2:
-
Jasne, ze mam.HAHA.. A sem pisu a muzu z jakychkoliv duvodu!! Diky,ale radit, jak si mam zjistit potrebne info zrovna nepotrebuju! To je moje vec.konszpic píše:Nemáš nikoho v okolí, kdo by ti předvedl vychytávky obou programů? zajdi na akci (né disco ale asi) a podívej se z čeho hrají na těch undergroundových, někoho kdo hraje z těchto dvou systému třeba uvidíš a odchytni ho na panáka - poptej se proč to, co se mu na tom líbí, proč né to, jeho názor z huby do huby... začni se o to pořádně zajímat prozkoumej softy a poté se rozhodneš třeba lepší než teď.
A o hubu se starej o svoji

Dikyyy
Jo tak promiň že jsem vůbec nějak reagoval, třeba to tak nevyzní, ale psal jsem to jakoby začátečníkovi co s tím úplně začíná (a že jich tady není málo takových dotazů) a sotva zase něco poradím už je tu někdo takový, kdo si ještě dokáže otevřít hubu.. nevím co chceš teda po nás když víš jak si zjistit potřebné info (počítám že tohle je ten tvůj způsob určitě). Teď se budu teda starat o svoji hubu, alespoň nějak poradit někdo někdy chce a má z toho zas takovou reakci.
Teď teprve jsem ten arogantní podle příspěvku já...
Drahé prkénko,
líná huba, holé neštěstí - je pořekadlo, význam doufám chápeš.
K tématu bych se klidně vyjádřil a poradil, ale neudělám to, protože to co si napsal bylo hodně hnusný, vůči někomu, kdo ti chtěl poradit.
K tématu bych se klidně vyjádřil a poradil, ale neudělám to, protože to co si napsal bylo hodně hnusný, vůči někomu, kdo ti chtěl poradit.
-
konszpic píše:Jo tak promiň že jsem vůbec nějak reagoval, třeba to tak nevyzní, ale psal jsem to jakoby začátečníkovi co s tím úplně začíná (a že jich tady není málo takových dotazů) a sotva zase něco poradím už je tu někdo takový, kdo si ještě dokáže otevřít hubu.. nevím co chceš teda po nás když víš jak si zjistit potřebné info (počítám že tohle je ten tvůj způsob určitě). Teď se budu teda starat o svoji hubu, alespoň nějak poradit někdo někdy chce a má z toho zas takovou reakci.
Jasne. Rozumim ti. Omlouvam se, ze jsem hrube odpoavedel,ale pripadalo mi, ze nejak utocis. Uznavam, ze jsem napadl asi nepravem. Podle tohoto prispevku vidim, ze jsi stejneho nazoru jako ja. Mam tim na mysli, ze v mnohych forech, kdyz se neco resi, vyleze nekdo drzej a otevira si doopravdy tu hubu.. To ja nemam rad.. Proto jsem mozna zareogoval tak, jak jsem zareogoval. Tak jeste jednou sorry. Ja nesnasim hadky v diskuznich a forech jako jsou tyto a naopak se chci neco dozvedet a nebo kdokoliv jiny se chce neco dozvedet, takze tohle cist je potom ztrata casu. Mazu a nabizim vratit se k tematu, ktery mame radi

Peace

- Zatim z myho patrani vyhrava Serato (s tim, ze samozrejme tractor nikdo nezavrhuje - spokojenost by byla i s nim)
-
Chapu, to bylo nedorozumeni ... Ani jeden chatujici to nakonec tak nemyslel a ja jsem to asi trosku prehnal. Budu rad, kdyz se jeste zapojis:))CrissC píše:Drahé prkénko,
Ok, omluvu beru 
Serato/Traktor jsou na tom zvukově stejně a Traktor Scratch PRO je levnější než SL4 a DUO by měl stát skorem (hodně skorem) stejně jako SL2.
Největší rozdíl je nejspíš v efektech, kdy traktor má omnohem větší a lepší výběr efektů (né všechny sice použitelné, ale při správném nastavení a zkombinování se dá vykouzlit mnoho!).
Další obrovský rozdíl je mezi Samplama, kdy v Traktoru máš možnost dát místo každýho decku samply (max 4x4) a v Seratu je máš separátně od decků, ale zase nemáš sample recorder jak u Traktora.
Další už menší a pro většinu nepodstatný je u Serata chybějící sync a jednoduší mapování MIDI, ale nedá se tam s tim kouzlit jak s traktorem.
Takže asi největší rozdíl? Je v ceně
Kdy SL4 tě stojí 19 990 (SL3 15 300), Traktor Scratch PRO 13 990 (s Audio 10) a SL 2 10 990, Traktor Scratch DUO 7 490 (s Audio 6 samozřejmě se dá využít s TSP)
Kdybys bral jenom DUO, tak by se možná oplatilo vzít SL2, protože Traktor DUO je poměrně ořezanej a upgrade na PRO stojí 3190.
Ale v celku, je jedno z čeho budeš hrát, hlavně, že se lidi baví
Víc mě teď nenapadá, mám hlavu plnou učení na maturitu.

Serato/Traktor jsou na tom zvukově stejně a Traktor Scratch PRO je levnější než SL4 a DUO by měl stát skorem (hodně skorem) stejně jako SL2.
Největší rozdíl je nejspíš v efektech, kdy traktor má omnohem větší a lepší výběr efektů (né všechny sice použitelné, ale při správném nastavení a zkombinování se dá vykouzlit mnoho!).
Další obrovský rozdíl je mezi Samplama, kdy v Traktoru máš možnost dát místo každýho decku samply (max 4x4) a v Seratu je máš separátně od decků, ale zase nemáš sample recorder jak u Traktora.
Další už menší a pro většinu nepodstatný je u Serata chybějící sync a jednoduší mapování MIDI, ale nedá se tam s tim kouzlit jak s traktorem.
Takže asi největší rozdíl? Je v ceně

Kdybys bral jenom DUO, tak by se možná oplatilo vzít SL2, protože Traktor DUO je poměrně ořezanej a upgrade na PRO stojí 3190.
Ale v celku, je jedno z čeho budeš hrát, hlavně, že se lidi baví

Víc mě teď nenapadá, mám hlavu plnou učení na maturitu.
nesúhlasím s tebou,síce má traktor zaujímavé efekty ale čo sa nastavenia parametrov a zvuku,podľa mňa vyhráva serato.CrissC píše: Největší rozdíl je nejspíš v efektech, kdy traktor má omnohem větší a lepší výběr efektů (né všechny sice použitelné, ale při správném nastavení a zkombinování se dá vykouzlit mnoho!).
to že Serato nemá sync,je len dobré chce predsa byť dj a nie cvičená opica čo stláča sync. posledné s čím ale súhlasím je jednoduchšie mapovanie MIDI.teda niektoré veci ani netreba mapovať.