Problem s timecode na denon dnx 1600.

Diskuze o programech pro DJ (TRAKTOR PRO, Virtual DJ, Serato DJ/Scratch apod.)
steef:ON
Příspěvky: 30
Registrován: 16 úno 2014 12:02
Vybavení

Problem s timecode na denon dnx 1600.

Příspěvek od steef:ON » 30 led 2018 10:17

Zdravim.Hladal som nieco o mojom probleme tuto na fore,ale nic som nenasiel,tak sa pytam.Kym som pouzival traktor scratch pro zvukovku A6 + dva gramce a mix,vsetko fungovalo bezproblemovo,presiel som vsak na mix Denon dnx1600,tudis zvukovku A6 uz nepouzivam,a zacal moj problem na pocitaci sa mi zobrazuje ze: low input,check phono/line setting prejavuje sa to pri pohybe s timecode vynilom ako keby mierne oneskorena odozva.Skusal som kalibrovat a nic,skusal precistit prenosky kontakty a tak pod. a znova nic,este mi napadlo ci to nemoze robit aj samotny timecode vynil,ci si nemam kupit radsej timecode mk2....Skusal som nieco aj cez nastavenia,lenze pri zvukovke A6 som sa mohoô dopracovat k "setting" kde sa dalo v programe prepnut phono/line ale pri Denone sa v programe k tomu nemozem doklikat. Dík za vase poznatky a postrehy.
2 x Reloop RP 6000, Denon dnx1600, Traktor Scratch Pro, Traktor X1 mkII, Urbanears Zinken,2x Krk Rokit 5G3

EVO
Příspěvky: 565
Registrován: 23 srp 2007 19:51

Re: Problem s timecode na denon dnx 1600.

Příspěvek od EVO » 30 led 2018 14:54

A vzadu na mixu to máš píchlý správně? Do Phona či do Line, podle toho, jaký máš výstup na gramci.. Jestli chápu dobře, tak ti to vše funguje, jen pomalu reaguje na změny? Zkus v dj programu, který využíváš (Traktor?) jít do nastavení Audia a snížit latenci v ASIO settings.

steef:ON
Příspěvky: 30
Registrován: 16 úno 2014 12:02
Vybavení

Re: Problem s timecode na denon dnx 1600.

Příspěvek od steef:ON » 30 led 2018 15:54

Presne tak,pomaly reaguje na zmeny pri pohybe so samotnym TCvynilom...zapojene to mam OK,pri djm250ke tam ten mix mal vzadu prepinanie na line/phono,ale u Denona to nieje...latenciu mam najnizsiu ako sa da...tak neviem... :shock:
2 x Reloop RP 6000, Denon dnx1600, Traktor Scratch Pro, Traktor X1 mkII, Urbanears Zinken,2x Krk Rokit 5G3

EVO
Příspěvky: 565
Registrován: 23 srp 2007 19:51

Re: Problem s timecode na denon dnx 1600.

Příspěvek od EVO » 30 led 2018 21:20

Na denonu není vzadu přepínání, je nutné to mít píchnuté přímo ve správném vstupu, viz obrázek:
http://b06ba727c886717f9577-fff53f92784 ... _backb.jpg
kanál jedna např. phono vůbec neumožňuje, je nutné mít gramce ve dvojce, trojce či čtyřce. CD vstup = line. Tudíž vybrat buď phono nebo CD podle toho, jaký máš gramec, popř. jak je to z něj vyvedený. Jaký máš gramec? Latenci máš na minimu říkáš, jaký máš buffer size? Pokud je na minimu, může to taky dělat problémy, zkus ji o něco zvýšit... Jaký používáš dj software, Traktor? Tu kalibraci signálu si zkoušel?

Uživatelský avatar
nema.dj
Příspěvky: 613
Registrován: 20 čer 2010 00:17

Re: Problem s timecode na denon dnx 1600.

Příspěvek od nema.dj » 30 led 2018 21:38

gramce prepnut na vystup phono, kable pripojit ako bolo spominane na phono vstupy, prepnut nad vstupom na hornom panely na phono a musi to ist, predpokladam ze v setupe mixu mas usb nastavene na DVS ... ale je mozne, ze mozu blbnut TC ...mne to normalne fakci s Ortofon Concorde Pro S, TC mam MK2 na 1600ke aj 1700ke
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

steef:ON
Příspěvky: 30
Registrován: 16 úno 2014 12:02
Vybavení

Re: Problem s timecode na denon dnx 1600.

Příspěvek od steef:ON » 30 led 2018 21:48

...zapojene to mam presne ako si popisal,usb na mixe mam prepnute na DVS,ale mam TC mk1 skuism este mk2... a mam ortofon concorde pro S....skusim pospekulovat v samotnom programe...Pouzivam Traktor...
2 x Reloop RP 6000, Denon dnx1600, Traktor Scratch Pro, Traktor X1 mkII, Urbanears Zinken,2x Krk Rokit 5G3

Uživatelský avatar
nema.dj
Příspěvky: 613
Registrován: 20 čer 2010 00:17

Re: Problem s timecode na denon dnx 1600.

Příspěvek od nema.dj » 30 led 2018 21:59

.... ja mam Traktora Scractch Pro2 ...mozno ak si presiel update-om na 2ku, tak sa mu nepacia TC z jednotky ;)
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

steef:ON
Příspěvky: 30
Registrován: 16 úno 2014 12:02
Vybavení

Re: Problem s timecode na denon dnx 1600.

Příspěvek od steef:ON » 30 led 2018 22:21

...no ma tiez napadlo,tak preto to chcem skusit,ono popravde ja nenavidim taketo prkotiny s digitalom...najlepsi je aj tak analog prides,zapnes a hras...:-)
2 x Reloop RP 6000, Denon dnx1600, Traktor Scratch Pro, Traktor X1 mkII, Urbanears Zinken,2x Krk Rokit 5G3

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 208
Registrován: 30 říj 2012 18:12

Re: Problem s timecode na denon dnx 1600.

Příspěvek od Venti » 31 led 2018 06:01

A ako vyzera scope ? Mohol by si spravit z neho printscreen ? Mal by vyzerat takto.. https://support.native-instruments.com/ ... 2Scope.png
Salatech (http://www.salatech.sk) / https://www.facebook.com/salatech / predaj a servis techniky pre DJov / Autorizovany predaj a servis Innofader

steef:ON
Příspěvky: 30
Registrován: 16 úno 2014 12:02
Vybavení

Re: Problem s timecode na denon dnx 1600.

Příspěvek od steef:ON » 31 led 2018 16:21

....scope vyzera takto:
P1312192.JPG
P1312192.JPG (1.23 MiB) Zobrazeno 389 x
2 x Reloop RP 6000, Denon dnx1600, Traktor Scratch Pro, Traktor X1 mkII, Urbanears Zinken,2x Krk Rokit 5G3

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 208
Registrován: 30 říj 2012 18:12

Re: Problem s timecode na denon dnx 1600.

Příspěvek od Venti » 31 led 2018 19:18

Manual ku traktoru na strane 164 hovori, ze takto vyzera MK1tkovy vinyl, ale stale mas podla mna o polovicu slabsi signal ako by mal byt. Ak mas moznost skus to napr so Shurkami, tie maju oproti Ortofonom cca raz tak silny signal. A ten spodok v pravo je prilis zubaty... skus vycistit ihlu aj platnu. Oni ho ukazuju takto, https://www.dropbox.com/s/19tsd6rtfswtt ... 2.png?dl=0
Ak mas gramce prepnute pri vystupe na Phono, davas ich do pultu do phono vstupov 2 a napr 4, toto by malo byt v poriadku.
Skus vyskusat tiez tu mk2 platnu ci to nepomoze ako uz hovoril aj nema.dj
Daj vediet ak sa ti podari nieco, nech vieme. Drzim palce

Este ma napadlo, robia Ti to oba gramofony rovnako ?
Salatech (http://www.salatech.sk) / https://www.facebook.com/salatech / predaj a servis techniky pre DJov / Autorizovany predaj a servis Innofader

steef:ON
Příspěvky: 30
Registrován: 16 úno 2014 12:02
Vybavení

Re: Problem s timecode na denon dnx 1600.

Příspěvek od steef:ON » 31 led 2018 20:21

...Ano,robi mi to na obidvoch gramcoch rovnako....nemozu to robit aj samotne kable co mam od gramcom k mixu? ...skusim este mk2 poriadne precistim prenosky,a dam vediet....pouzivam vynil ktore mam od TS-A6,a je na nich napisane,ze su kompatibilne na vsetky verzie...zatim vdaka z rady....
2 x Reloop RP 6000, Denon dnx1600, Traktor Scratch Pro, Traktor X1 mkII, Urbanears Zinken,2x Krk Rokit 5G3

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 208
Registrován: 30 říj 2012 18:12

Re: Problem s timecode na denon dnx 1600.

Příspěvek od Venti » 01 úno 2018 01:14

Kablami ani zanesenymi kontaktmi prenosky/gramofona to nebude, ak by vypadol jeden alebo druhy kanal, ukazalo by sa to inac, pozri si manual, od strany 162 su rozne stavy, ktore Ti moze scope ukazovat, co je ich pricinou a ako to odstranit. Ja napr mam serato prave na identifikaciu problemov s klientskymi gramcami.
Ja si skor myslim ze mas samotnu ihlu zanesenu, alebo uz proste zjazdenu, pripadne ze uz mas aj TC platne vydrete a nechyta spravne signal pri scratchovani. Novymi platnami urcite nic nepokazis.
Tu je manual: https://www.native-instruments.com/file ... 015_08.pdf
Skvela tekutina na cistenie ihiel je napr: Audio Technica AT607, pekne to ihlu zbavi prachu a zanesenej spiny.
Salatech (http://www.salatech.sk) / https://www.facebook.com/salatech / predaj a servis techniky pre DJov / Autorizovany predaj a servis Innofader

EVO
Příspěvky: 565
Registrován: 23 srp 2007 19:51

Re: Problem s timecode na denon dnx 1600.

Příspěvek od EVO » 01 úno 2018 17:57

Jaké máš gramce - Technics nebo nějaké jiné? Jaký výstup je na nich nastaven - Phono nebo Line?

steef:ON
Příspěvky: 30
Registrován: 16 úno 2014 12:02
Vybavení

Re: Problem s timecode na denon dnx 1600.

Příspěvek od steef:ON » 01 úno 2018 19:18

Gramofony Reloop pr6000 mk6,ale tam to mam prepnute na phono,skusal som prepnut aj na line,aj na mixe som uz "čaroval" :) ....dneska som precistil moje 3 mesiace stare ortofon concorde pro S, precistil som aj timecode vynil :shock: ......tak skusim este dokupit timecode mk2...a uvidime....
2 x Reloop RP 6000, Denon dnx1600, Traktor Scratch Pro, Traktor X1 mkII, Urbanears Zinken,2x Krk Rokit 5G3

Odpovědět