FL studio vs. špatný zvuk

Diskuze o programech pro DJ (TRAKTOR PRO, Virtual DJ, Serato DJ/Scratch apod.)
Odpovědět
kersone

FL studio vs. špatný zvuk

Příspěvek od kersone »

Čau bando... už nějaký patek jedu v FL a co se týče ovládání tak mi vyhovuje a pracuje se mi s ním vcelku dobře... jenže ten výstupní zvuk je fakt hroznej... někdo možná muže říct, že neumim mastrovat.... jasně že neumím... :D ale spousta lidí od něj právě kvuli toho zvuku odešla... už mě napadlo že bych tvořil ve FL a mastroval to přez nějakej jinej program, ale nejsem si jistej jestli to k něčemu bude... no od toho už jste tady vy, chytré hlavy, aby jste mi poradily :D :wink2:

honcka
Vybavení

Re: FL studio vs. špatný zvuk

Příspěvek od honcka »

on na tom i ableton neni nejslavnejc, vetsina lidi to pak masteruje/nechava si masterovat v nejakym plnohodnotnym DAWu (Logic, Protools, atd...)

kersone

Příspěvek od kersone »

jde o to, že ted dělám remix do jedný soutěže... a chci at je to nejlepší jak jen může být....

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

jestli to potrebujes narychlo tak mas 2 moznosti bud to nechas bejt, nebo si zaplatis studio a nechas si to zmasterovat tam

EVO

Příspěvek od EVO »

jako bez kompresoru/limiteru, různých efektů a ekvalizeru se nějakého dobrého výsledku nedá dosáhnout, buben sice tluče ale není to dynamický, synth hraje, ale zní jak z pod deky atd atd atd. Obávám se, že žádné univerzální nastavení neexistuje, pokud ano, tak sem s ním pls! :-) Jinak si myslím, že možnosti masteringu jsou ve Fruity Loops řešeny dobře, rozhodně dostatečně na profesionální výsledek, samozřejmě některé programy mohou dosáhnout zajímavějšího výsledku ALE to je zbytečné řešit, protože - pokud si neporadíš v FL, tak si neporadíš ani jinde;-) V žádném programu není kouzelný skřítek, který Ti to sám nastaví, vše musíš udělat sám a kompresor je prostě kompresor, ať už se jedná o jakýkoliv program;-) byť může mít širší možnosti nastavení v jiném programu... totéž třeba ekvalizer;-)

kersone

Příspěvek od kersone »

eq, compresor a tyhle věci samozřejmě mám... jen je ten zvuk příliš takový syrový, je to jako mlátit železnou tyčkou o železnou tyčku... a ja mezi ně potřebuju dát kousek gumy... jestli mi rozumíš... no už mi nestiha cpu takže jsem to ted přetavil do wawu a budu to zkoušek zlepšit, teda jako jednotnou stopu... jde mi spíš o doporučení nějaký filtru či něco takovýho...

johney

Příspěvek od johney »

nemyslim, ze chyba bude v FL studiu

1wiper

Příspěvek od 1wiper »

Pouzivam fl9 a kdyz uz mi nastal problem s prebuzeym zvukem bylo to bud preefektovany nebo limiter v mixeru vyskakoval do cervenyho.jinak se zvukem sem spokojenej

YuraeMuabi

Příspěvek od YuraeMuabi »

zdrojovy zvuk ze Sampleru nebo Syntezatoru, ktery prochází nějakym vst Efektem v Mixu se chová v každém DAW stejně.
Chyba není v DAW, nýbrž ve způsobu zacházení s Pluginem (též závisí s kterým) není EQ jako EQ , kompresor jako kompresor, není Reverb jako Reverb atd.
To se dá velice snadno ověřit, už jsem to zkoušel mezi FL Studiem,Cubase,Studio One, Reaper, Ableton, ve finále když jsem používal stejné nastavení pro jeden Plugin a stejné nastavení nahrávání audia, zvukové výsledky se od sebe nelišili.
Rozdíly se najdou v použitych vst pluginech, ne každý efekt vyvtáří stejné zabarvení vysledynho algoritmu.
Kdyz se na sucho vyrenderuje zvuk z kterehokoliv DAW bez diteringu pri totoznem nastaveni, vysledek nemuze byt zkresleny.

Rozhodně doporučuju podívat se po lepších pluginech, které se snesou s FL Studiem.
Dobré EQ je třeba APEQ a SonitusFX od Cakewalk také není špatný bundle s kompresory.
Limiter třeba od PSP Xenon, Reverb DSP Valhalla nebo konvolucni od Liquid Sonic Reverbrate.
Nebo rovnou zkusit něco od Waves či Melda Production nebo Nomad Factory, kteří mají též kvalitní Pluginy.

YuraeMuabi

ad. co se týče samotného DAW
jestli člověk začne u FL Studia , Abletonu nebo Cubase je v podstatě jedno.
Všechny DAW mají MIXER do kterého se zavěsí nástroje a efekty ,
PIANOROLL ve kterém se editují Sekvence a ARANŽOVACÍ OKNO (tedy playlist)
kde se sekvence poskladají dohromady
A v Pianorollu nebo Aranžovacím okně se editují automatizace parametrů.
Toď základ každého DAW.
Zbytek je jen obálka odlišného GUI a jinak nastavené menu s nástroji .
Každé DAW obsahuje základní Efekty i nástroje, od EQ,Reverbu,Delay,Chorusu,Phaseru,Flangeru atd.
A Sampler a nejaky Syntezatory. Popřípadě Sekvencer, ale Pianoroll sám o sobě už Sekvencerem je.
Jestli to má volant na pravo nebo na levo, to už je věc zvyku.

Každopádně některé DAW jsou doslova pouze kompatibilní jen s některymi DSP zvukovymi kartami, které mají své vlastní DSP Effekty.

kersone

Příspěvek od kersone »

tak jo super díky... jsem rád za skutečnost, že je zbytečné opouštět FL... fakt mi příjde co se ovládání týče super.... zkusím to ještě s těmi dooručenými EQ... díky za vaši pozornost...

YuraeMuabi

btw. co se týče Pluginu Waves , všiml jsem si že podpora FL studia není zahrnuta...
http://www.wavesupport.net/Objects/Imag ... V9_pc.html

ad. nevím jak je to s novějšími verzemi FL Studia, ale pomatuju že první vznikali v jazyce DELPHI tedy v Pascalu , ktery má své mouchy. Ostatní DAW jsou třeba dělané v Céčku rozhodně ne v Delphi a kompatibilnost a stabilita používání jinych Pluginů je ze strany Developerů mnohem líp ošetřena. Může se stát že v FL některé Pluginy nemusí vubec fungovat, nebo že budou fungovat s vyšším zatížením CPU. Což na Integrované zvukove kartě s Asio ovladači může zahltit CPU jedna báseň.
V takovém případě studiová zvuková karta je na místě
Každopádně řešit Mastering, bez akusticky ošetřené místnosti a bez skalibrovanych odposlechů je postproduktivní,
místnost je základ, která je pilířem pro odposlech a nakalibrované odposlechové monitory pro měření taktéž.
Předem je ale dobrý si nastudovat nějaké materialy o efektování,nazvučení a upravě zvuku a prakticky to skloubit .
Než se něco mastruje (čistí a upravují detaily stop final mixu) vše toto se dá podchytit ještě před masteringem samotnym.

YuraeMuabi

s pluginy jsem to pořešil takto:
SonitusFx 1band Compressor pro synty a Reverb na perkuse
BlueCat Chorus,Phaser a FLanger
IK Multimedia T-Racks Opto Compressor na bicí
DSP Valhalla na dlouhé Leady,Stringy a Pady
SonitusFx Stereo Phase pro srovnaní stereo / mono fáze
APEQ, jako Ekvalizer
Tone 2 BFilter na filtrování
PSP Vintage Warmer2 na Transienty