Zdravím, tak jen velice rychle.
Pořád se tu dokola ptáte na to samé a mě už to nebaví!!!
Co se DJ Software týče, tak pár jich je, ale rozhodně nejsou dva.
DJ Software nemůže za to, že si ho vybere člověk na špatné hraní!!!
Když pominu ostatní, tak tu máme tři hlavní DJ Software - Traktor, Serato, Virtual DJ.
1) Pokud někdo nezvládá Mapping daného softu, tak by se měl zamyslet, zdali má cenu pokračovat(nemluvě o tom jak se co kam má zapojit).
2) Když už se rozhodnu, že půjdu cestou DiGi DJingu, tak taky musím vědět co a pro koho budu hrát.
3) Pokud vím co chci, tak není problém zakoupit daný materiál a začít trénovat.
4) Traktor je pro lidi, kteří hrají všemožné styly s hodně BPM a EFFectů.(Taková velice funkční laboratoř)
5) Serato je pro Clubové hráče a tam je jedničkou. (Základ je mít sety dopředu dobře připravené)
6) VirtualDJ je pro ty co hrají svatby, večírky, atd.(Tam se jedná o databázi, rychlost, flexibilitu, karaoke, videoprojekci atd.)
Tak snad je to dostatečně srozumitelné.
Mějte se.
DJ Software
-
DJ Software
Pioneer DDJ SX, Pioneer DDJ SR, Denon DN-MC 6000, Pioneer DDJ-SP1, 4x RCF ART 315A, dB Technologies 2x SUB 15 D 2x OPERA 915 DX
Re: DJ Software
väčšiu blbosť som už dlhú dobu nečítal.
1. Nie každý soft má ťažký mapping (serato scratch live je blbuvzdorný, pripojíš, klikneš na tlačítko MIDI a na fonkciu ktorú chceš namapovať a následne stlačíš niečo na kontrollery a máš to)
2. "dj" to musí vedieť stále a nezáleží na technike
3. veľa začiatočníkov aj keď majú nejakú predstavu, nemajú s technikou skúsenosti, preto je vhodné im poradiť aby nevyhodili peniaze von oknom
4. (ja osobne traktor nepreferujem) ale nechápem pojmu "všemožné styly" takmer každý program je vhodný či pre dja ktorý hraje diskotéky/rovné beaty/zlomené/turntablism a podobne
5. prečo by som mal mať do predu pripravené sety?
6.je síce prevda,že som ešte dja s VDJ nevidel ani v jednom klube,no to neznamená že je iba na svadby. a videoprojekciu zvládne aj serato s dokúpeným pluginom Serato Video
PS: traktor preto neobľubujem,lebo čo si všímam svoje okolie tak každému robí lupance vo zvuku (aj na 8GB ram i5), pri zapojení kontrollera zamrzne a podobne, tým netvrdím,že to je pravidlo, ale stáva sa to častejšie ako pri serate scratch live (s intro a serato dj nemám skúsenosti)
1. Nie každý soft má ťažký mapping (serato scratch live je blbuvzdorný, pripojíš, klikneš na tlačítko MIDI a na fonkciu ktorú chceš namapovať a následne stlačíš niečo na kontrollery a máš to)
2. "dj" to musí vedieť stále a nezáleží na technike
3. veľa začiatočníkov aj keď majú nejakú predstavu, nemajú s technikou skúsenosti, preto je vhodné im poradiť aby nevyhodili peniaze von oknom
4. (ja osobne traktor nepreferujem) ale nechápem pojmu "všemožné styly" takmer každý program je vhodný či pre dja ktorý hraje diskotéky/rovné beaty/zlomené/turntablism a podobne
5. prečo by som mal mať do predu pripravené sety?
6.je síce prevda,že som ešte dja s VDJ nevidel ani v jednom klube,no to neznamená že je iba na svadby. a videoprojekciu zvládne aj serato s dokúpeným pluginom Serato Video
PS: traktor preto neobľubujem,lebo čo si všímam svoje okolie tak každému robí lupance vo zvuku (aj na 8GB ram i5), pri zapojení kontrollera zamrzne a podobne, tým netvrdím,že to je pravidlo, ale stáva sa to častejšie ako pri serate scratch live (s intro a serato dj nemám skúsenosti)