Atomix (Virtual DJ) koupil AdionSoft (djDecks, PCDJ)

Diskuze o programech pro DJ (TRAKTOR PRO, Virtual DJ, Serato DJ/Scratch apod.)
Ludek

Atomix (Virtual DJ) koupil AdionSoft (djDecks, PCDJ)

Příspěvek od Ludek »

Atomix productions (tvůrce programu Virtual DJ) koupil firmu AdionSoft (djDecks, PCDJ). Sloučený tým programátorů z obou firem pracuje už deset měsíců na zcela nové a od základů přepracované verzi Virtual DJ 8, která brzo vyjde. Slibují řadu nových vlastností a funkcí při zachování všech současných :!: A zase jako vždy pro všechny legální uživatele starších verzí bude i VDJ 8 zdarma... Čekají nás prostě velké věci.... 8)

více tady:
http://www.virtualdj.com/forums/155805/ ... nSoft.html
a tady:
http://www.skratchworx.com/newspage.php ... fn_id=1832
a tady:
http://djdecks.be/
Naposledy upravil(a) Ludek dne 04 lis 2011 08:51, celkem upraveno 1 x.

Azu

Re: Atomix (Virtual DJ) koupil AdionSoft (djDecks, PCDJ)

Příspěvek od Azu »

S VDJ sem hrával mnoho let a byl sem z něj v začátcích vždy unešen. Když se však zpětně za ním ohlédnu, tak jediné proč sem jej tenkrát používal na rozdíl třeba od Traktoru (s tím sem začínal s s verzí 1.03), byl způsob zobrazení průběhu skladeb abych viděl jak mně to sedí, jinak oproti jiným programům měl samé nevýhody. Teď sem jej již asi 3 roky nepoužíval až do včerejška, kdy sem otestoval verzi LE která byla ke kontroléru a musím říct, že se toho bohužel moc nezměnilo a chvílema sem z toho byl na prášky (hlavně nesmyslně fungující synchronizace, kdy sem stále musel ručně označovat který deck je master, to mně vytáčelo do nepříčetných stavů), oproti seratu i traktoru je zvukový engine stále velká nenažraná kráva, stále ten stejný špatný efektový engine, sampleru by také neuškodil upgrade a uživatelské prostředí by opravdu chtělo značnou inovaci s ohledem na ovládání programu MIDI kontroléry. Po spojení těchto dvou firem doufám v lepší zítřky, od djdecks určitě přeberou efektový engine s VST a nejspíš i celý zvukový engine a DVS což bude ku prospěchu, djdecks totiž fungoval velice dobře i na pomalých strojích, VDJ dodá naopak video podporu a kontroléry a určitě z toho vznikne zajímavý produkt zmařený hlavně na kontroléry na což se i těším, obzvlášť po té co nacpali VDJ LE skoro ke všemu.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Ludek

Příspěvek od Ludek »

Zvukový engine nenažraná kráva? Neřekl bych. Na dva roky starém notebooku za deset litrů s obyčejným Intelem dvoujádrem na 2 GHz se pohybuji do pěti procent výkonu, přestože mám zapnuté master tempo HQ i ASIO ovladače a externí USB kontrolér se zvukovkou. Počítač se vyloženě fláká a má přebytek výkonu. Někteří hrají i s netbookem s Atomem a také jim to funguje. Co bys chtěl víc? Pomalejší šunty snad dnes už nikdo nepoužívá...
Já naopak doufám, že do zvukového engine už moc vrtat nebudou, mně naprosto vyhovuje. Hlavně se těším na vylepšený browser, Slip mode (jako na Pio 900), vylepšený sampler a efektor, barevné křivky zvuku podle frekvence, vektorový engine pro skiny a "elastický grid", který se přizpůsobí i skladbám s nepřesným rytmem. Většinu z toho už "mezi řádky" na webu VDJ přislíbili, tedy aspoň doufám, že jsem to správně pochopil... :)
Naposledy upravil(a) Ludek dne 04 lis 2011 08:55, celkem upraveno 1 x.

Azu

Příspěvek od Azu »

Zkoušel sem pod VDJ Pioneer DDJ-ERGO a DDJ-T1 a i když indikátor výkonu PC byl sotva na jedné čtvrtině, tak zvuk chvílema zadrhával a vydával skřípající zvuky, obzvláště pak při použití efektů. ERGO jakš tak začalo fungovat až když sem dal 16bit a latenci na 25ms, T1 sem nerozběhal ani na 50ms a zvětšení bufferu na maximum, přitom v Traktoru oba běží jako z praku :)

Ludek

Příspěvek od Ludek »

To jsi musel mít něco někde blbě nastavené, nebo nějaký starý krám počítač. Nedávno jsem v jednom klubu měl na tom notebooku puštěný VDJ, freestyler na DMX světla, internetový prohlížeč připojený přes wifi s otevřenýma deseti stránkama, total commander, grooveshark downloader zrovna tahal skladby, několik oken poznámkových bloků, do toho jsem kámošce ukazoval obrázky s ACDSee a docela chaoticky přepínal mezi jednotlivými okny. Všechny čtyři USB byly obsazené - OTUS, Myš, klávesnice a DMX interface. VDJ si na pozadí v pohodě hrál s 5ms latencí a zvuk ani neškobrtl. 8)

Azu

Příspěvek od Azu »

Spíš asi spolu nějak nekamarádí ty Pioneerský ASIO ovladače, protože notes má dvoujádro 1.8GHz a počítač na stole také dovujádrou 2.4GHz, oba 4GB RAM.
Se zvukovkou ESI U46DJ sem z VDJ jel i na celeronu 900Mhz s gramcema + timecode do pohody.

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Kdyz jsem to vcera cetl, tak jsem si rikal, kdo to sem prvni hodi.Tipoval jsem Azua nebo tebe a jak vidim, trefil jsem se. Otazkou je, jak moc jim ten elastic grid bude fungovat. Ale budu rad, kdyz ten soft posunou dal. Kdyz bude povedeny, ta to donuti NI vylepsit Traktor nebo konvertuju. U VDJ se mi libi podpora VST. U waveformu by se mohli poucit od Serato ITCH. Doufam, ze se i NI necha inspirovat.

Azu

Příspěvek od Azu »

U NI se asi nedočkáme ničeho, jen nám budou slibovat a výsledek se dostaví v lepším případě tak za rok nebo dva jako je to u nich se vším :)
Hlavně ať k tomu virtuál dodají i nějaký profesionálně vyhlížející ergonomický skin, který si nechají někde u specializované firmy navrhnout. Kdyby se na ty skiny vykašlali úplně a udělali do výběru jen několik barevných variant a pár způsobů volby zobrazení decku jako v Seratu ITCH, tak udělají asi lépe. Co sem koukal na ty externí skiny ke stažení, tak to je jedna tragédie vedle druhé, tam jsou použitelné tak max. tři a to ještě s odřenejma ušima.

EVO

Příspěvek od EVO »

Azu, vyzkoušej ty pincky s neoriginál ASIO4ALL, jsou dostatečně stabilní a mohlo by to fungovat v poho :wink:

Azu

Příspěvek od Azu »

Ono mně to je tak trochu jedno, protože stejně používám Traktor a pod ním ty kontroléry šlapou perfektně.

Ludek

Příspěvek od Ludek »

Azu píše:...Kdyby se na ty skiny vykašlali úplně a udělali do výběru jen několik barevných variant a pár způsobů volby zobrazení decku jako v Seratu ITCH, tak udělají asi lépe...
Ta skinovatelnost je na VDJ naopak parádní funkce. Ve photoshopu si můžeš namalovat naprosto cokoliv a pak jenom pomocí XML souboru popsat, kde jsou jednotlivá tlačítka, displeje, křivky zvuku a jak se mají chovat... Už jsem sem dával kdysi obrázek, kdy si pomocí skinu můžeš udělat z VDJ například normální hospodský jukebox.
Když budu chtít a bude se mi líbit např. ten skin Serata, tak si prostě přes print screen uložím obrazovku ze Serata ITCH a za pár večerů práce na XML souboru na první pohled nikdo nepozná, že hraju ve VDJ a ne přes Serato. 8)

Azu

Příspěvek od Azu »

Je to sice na jednu stranu možnost dobrá, ale běžný uživatel to určitě dělat nebude a opravdu v té zásobě skinů ke stažení jsou samé katastrofy, kdy si s tím vyhráli jen hračičkové aby tam náházeli fotky různých CD přehrávačů, ale na to, že by to měl být funkční vzhled pro seriozní hraní, na to už tam nikdo moc nemyslel. Proto by měl tvůrce softu dodat několik opravdu solidních funkčních profesionálně vypadajících skinů.

rcbandit

Příspěvek od rcbandit »

No já teda nevím. Vlastním MixtrackPro a mám ve virtualDJ skin pro tento kontrolér a vypadá celkem solidně. Nevidím v něm důvod, proč by neměl být použitelný při hraní. Na akci to budí celkem profesionální dojem než nudně vypadající Traktor nebo ještě hůře vypadající Serato. Když se podíváš na ty skiny pro kontroléry na http://www.virtualdj.com/addons/skins.h ... controller tak si myslím, že jsou celkem zdařilé. Třeba ten na Pionner Ddjt1 je fakt nabouhnutej.
http://www.coupledjs.cz , Numark N4 , HP Compaq 6720s 4GB RAM

Ludek

Příspěvek od Ludek »

rcbandit píše:Třeba ten na Pionner Ddjt1 je fakt nabouhnutej.
Ono je třeba rozlišovat mezi skiny "na efekt" a skiny opravdu použitelnými pro reálné hraní na diskotéce. Tady ty skiny s fotografií CD přehrávače nebo kontroléru řadím spíš do té první kategorie.
Nemá smysl mít například ve skinu obrovské scratchovací kola přes třetinu obrazovky, když je stejně ve skinu nepoužívám. Od toho mám kontrolér. Jenom zabírají místo tam, kde můžou být jiné užitečnější informace a funkce. Ještě větší nesmysl u takových skinů bývají namalované tlačítka, které jsou na původních přehrávačích, ale ve skinu nic nedělají a jenom matou (tady například to shift nad CUE) . DJ potřebuje na akci vidět velký čas do konce skladby, název skladby a interpreta (bez scrolování do stran, ale celé současně) a řadu dalších informací o skladbě jako je BPM, tónina atd.. A u VDJ si můžu díky skinovatelnosti skin přesně podle svých představ vyrobit, nebo nějaký stávající upravit...

Já jsem si například "namaloval" a zprovoznil takovýto skin, který má všechny funkce, které bych mohl při hraní potřebovat:

Obrázek

Ale jak už jsem psal, z VDJ můžeš klidně udělat jenom přepnutím skinu i samoobslužný jukebox. Fantazii se meze nekladou. :)

Obrázek

Majky_mike

Příspěvek od Majky_mike »

Já naopak skinovatelnost oceňuju a proto VDJ "používám" (respektivě od nákupu CDJ&DJM 2000 jsem sice už nepoužil, ale použíával jsem před tím a stále mám).

Neznám jiný SW, kde si může člověk udělat vlastní skin, který pojede současně na 2 multidotykovejch monitorech. Já takhle mam připravený case pro video a udělal jsem si na něj skin pro VDJ. A ovládalo se to parádně... na každém monitoru jeden deck.

Zvukově mi přijde, že od nějaké 5-6 už to začalo být i použitelné. Ty první verze spíš jen na doma.

Odpovědět