Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

zapojení beden - prosím o radu

zapojení beden - prosím o radu

Příspěvekod DJ Whitelight » 09 říj 2010 17:50

zdravim lidi,
mam tu par primitivnich dotazu ohledne zapojeni beden, tak me prosim nekatujte ale mam v tom mensi gulas...
mam zesik europower ep-1500 a reprobedny 2x soundking FQ005

zesilovac:
2ohm na kanal - 700watt
4ohm na kanal - 450watt
8ohm na kanal - 280watt

reprobedny:
2x 250watt pri 8 ohm

ted dotaz c.1: chci si k tomu jeste dokoupit 2 stejne bedny a zapojit to paralelne...utahne to zesik?

dotaz c.2: chci si pozdeji dokoupit i subbassy...1 nebo 2 kusy. jake se podle vaseho nazoru k tem potencionalnim 4 bednam od soundkingu hodi a jaky zesik?

dotaz c.3: na konec budu teda mit 4 satelity a 2 basaky. zvlast zesilovac na satelity a zvlast zesilovac na basaky. jak spojim tyto dva zvukove signaly do jednoho, tak abych normalne napojit do mixpultu jedny cinche?

a este dotaz c.4: naco slouzi crossover? kdybych si ho koupil, na co konkretne by mi slouzil pri teto sestave?



Doufam ze se tu najde par ochotnych lidi odpovedet na vsechny 4 dotazy, mockrat dekuju uz predem :)
DJ Whitelight
 
Příspěvky: 115
Registrován: 13. 4. 2010

Re: zapojení beden - prosím o radu

Příspěvekod honcka » 09 říj 2010 19:05

1)zesik to urcite utahne
2)optimalni je kdyz mas cca 2* vetsi vykon v basakach nez v satelitech kdyz chces mit 2ks tak aby mely zhruba 1000W na bednu neco jako
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=79896
3-4) spojis je prave pomoci crossoveru, ktery rozdeli signal na pasma podle nastavene frekvence a posle je do zesilovacu zvlast, tj napr zapojeni pro ty tvy satelity a ty basaky, co jsem daval link bude
mix->crossover->90Hz-20kHz - Satelity
->40Hz-90Hz - Subbasy
http://nbg.freetekno.cz
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS
honcka
 
Příspěvky: 1892
Registrován: 9. 4. 2009

Re: zapojení beden - prosím o radu

Příspěvekod honcka » 09 říj 2010 19:10

jinak doporucuju prvni ty soundkingy poradne vyskouset, nez koupis dalsi 2 v tom foru na muzikeru u nich nekdo psal, ze nemaj deklarovany vykon 250W a ze odchazej
http://nbg.freetekno.cz
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS
honcka
 
Příspěvky: 1892
Registrován: 9. 4. 2009

Re: zapojení beden - prosím o radu

Příspěvekod DJ Whitelight » 09 říj 2010 20:23

díky moc :)

jinak k tomu prvnimu dotazu jeste... neni to tak ze kdyz mam 2x250watt bedny a koupim jeste jedny tak to bude dokopy 1000watt ...pri 4ohm? v tom pripade to ale bude zesik tahat max. na 2x450watt, co nam dela 900watt? ...neni predse jen lepsi mit zesik o neco silnejsi nez bedny? nebylo by lepsi koupit misto 2x250 radeji 2x150? to by nam delalo spolu 800watt pri 4ohm a zesik by byl max. na 900watt pri 4ohm. nebylo by tohle reseni optimalni?

jinak ty bedny mam uz delsi dobu, neni to sice prvni trida ale nemam s nema zadne problemy ...zatim

co se toho basaku tyce, potreboval bych tedy pri 800watt satelitech 1600watt basak...sice na behringer kazdej nadava, ja v teto znacce nevidim zadny problem, takze bych uvazoval nad timto:
http://www.proaudio.sk/reproduktory-rep ... pro---371/
jaky bys mi k tomu doporucil zesik? a jak to zapojit do zesiku kdyz budu mit vlastne jen jden kus sub-bedny? jednokanalovy zesik snad ani neexistuje, nebo ano?
nebo bys mi spis poradil nejake 2x800watt basaky se zesikem?
DJ Whitelight
 
Příspěvky: 115
Registrován: 13. 4. 2010

Re: zapojení beden - prosím o radu

Příspěvekod honcka » 11 říj 2010 10:52

toho behringra bych nedoporucoval (tech 1600W nebude mit ani omylem), jestli chces levnej woofer, tak je nejlepsi si ho postavit, za tu cenu toho eurolivu budes mit woofer fakt s kvalitnim reprakem

asi bych doporucil tenhle reprak
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=82993
a postavit tuhle bednu, je to plan primo od vyrobce na ten reprak
http://www.bcspeakers.com/PDF/SUGG/SGG_13.pdf

ta konstrukce je fakt jednoducha, akorat doporucuju ti nechat si desky naformatovat na pile, pak nasledna montaz + povrchove prace je imho zalezitost jednoho vikendu

bud to muzes udelat z
MDF - je to levny, ale tezky jak prase a celkem mechanicky nachylny, ale jestli to ma bejt spis nekde instalacne a nebude se to moc tahat, tak je to jedno
prekliska (doporucuje se baltska briza) - je lehka, celkem odolna, ale tak 2-3* drazsi nez MDF

rozhodne nekupovat v hobymarketech, tam je to predrazeny, ale v nejakym specializovanym obchode se rezivem

zesik k tomu bych asi dal
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=91585
zapojeny do 4 ohm bridge
http://nbg.freetekno.cz
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS
honcka
 
Příspěvky: 1892
Registrován: 9. 4. 2009

Re: zapojení beden - prosím o radu

Příspěvekod DJ Whitelight » 11 říj 2010 12:13

jsem ti velmi vdecny za tvuj cas a odepisovani, ale ja se fakt na nejake staveni necejtim, nejsem zadnej elektro špílmachr ani nerozumim tem navodum...tak rikas teda ze behringer ne? ja bych chtel neco v te stejne cenove relaci kolem 300eur a vykonem 1600watt. proc myslis ze to ten behringer nema?
DJ Whitelight
 
Příspěvky: 115
Registrován: 13. 4. 2010

Re: zapojení beden - prosím o radu

Příspěvekod microgenius » 11 říj 2010 13:19

DJ Whitelight píše:jsem ti velmi vdecny za tvuj cas a odepisovani, ale ja se fakt na nejake staveni necejtim, nejsem zadnej elektro špílmachr ani nerozumim tem navodum...tak rikas teda ze behringer ne? ja bych chtel neco v te stejne cenove relaci kolem 300eur a vykonem 1600watt. proc myslis ze to ten behringer nema?



uz to bylo u ozkouseno avetsinou to skoncilo tim ze kdyz zesik presahl vykon 1000W tak reproduktor normlane schorel :D
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II
microgenius
 
Příspěvky: 721
Registrován: 17. 11. 2009
Bydliště: Teplice

Re: zapojení beden - prosím o radu

Příspěvekod honcka » 11 říj 2010 13:32

na basaky neni potreba vubec zadna elektrika, ze tam mas akorat propojeni repraku s konektorem na bedne, nerikej, ze nemas nejakyho kamose, kterej by ti za nejakou flasku nepomohl, jinak do 300E solidni celou bednu nesezenes.

pro zajimavost, ja jsem s kamosem postavil 4 tyhle bedny
http://speakerplans.com/index.php?id=186horn
to je o dost slozitejsi konstrukce, nez jsem ti posilal a ani jeden nejsme truhlar (ja IT, kamos kuchar)

AD Behringer, nevim konkretne primo tuhle bednu, ale obecne ty udavane hodnoty od Behringera neodpovidaji namerenym, pak se nesmis divit, kdyz do toho pustis tech udavanych 1600W, ze to upeces, pak nastoupi dalsi zadrhel a to servis, kdyz upeces normani reprak, tak jde koupit tzv kit, co je membrana s civkou, tohle vymenis a reprak je jak novej
http://nbg.freetekno.cz
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS
honcka
 
Příspěvky: 1892
Registrován: 9. 4. 2009

Re: zapojení beden - prosím o radu

Příspěvekod DJ Whitelight » 11 říj 2010 22:40

no teda :D ja ale fakt nevim :D stavet reprak....mozna to zni slozite a neni to zas tak tezke jak to vypada...asi by nebylo od veci to zkusit postavit :D

ale co ty plany? neexistujou nejake v cestine/slovencine s podrobnym posupem jak to udelat? ja nevim jak bych tam napriklad namontoval dozadu speacon konektor a vubec nemam ani potuchy jak to cele funguje... a potom kdyz rikate ze to hori pri takovem vykonu, nebylo by lepsi udelat dva 800watt bedny?

asi bych se do toho i pustil ale nevim kde bych sehnal plany a vubec material co je k tomu potreba? kdyz uz tak bych to chtel udelat kvalitne...
DJ Whitelight
 
Příspěvky: 115
Registrován: 13. 4. 2010

Re: zapojení beden - prosím o radu

Příspěvekod honcka » 11 říj 2010 23:32

drevo napr
http://www.nabytekservis.cz/
http://www.finnforest.cz
speakony prisroubujes na tuhle desticku
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=86758
drzadla
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=86553
jinak postup:
podle tech planu si rozkreslis jednotlive desky, z tech si sestavis narezovy plan podle velikosti kupovane desky napr
http://eshop.nabytekservis.cz/detail184 ... 18-125x250
jsou desky 125*250 tak to musis do ty desky rozkreslit tak, aby si mel co nejmin odpadu tady mas navod
http://www.truhlarina.com/
jakmile mas desky doma, tak potrebujes zakladni nastoje - vrtacku, primocarou pilu, uhelnik, nejake svorky + zakladni nastoje jako sroubovaky, kladiva, atd, co bude mit asi kazdej doma
pri sestaveni mas na vyber s vice metod, nejlepsi je to spojovat pres lamely, ale to uz je vyssi truhlarina, kdyztak si to vygoogluj, nejjednodussi je to vzit normlne na tupo 2 desky k sobe, slepit nejakym kvalitnim lepidlem (ja jsem pouzival lepidlo samson na bazi montazni peny) a pak sesroubovat vrutama, nechat proschnout, namontujes reprak, speakony, a muzes delat zvukovou skousku, pak dodelas povrchovou upravu
http://nbg.freetekno.cz
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS
honcka
 
Příspěvky: 1892
Registrován: 9. 4. 2009

Re: zapojení beden - prosím o radu

Příspěvekod 00ero00 » 13 říj 2010 11:32

ano hori to pri takom vikone ale preto ye je ten yosik slabi a nie silni !!!! tim ye ti vipeckujes slabi yosik ako tie behringeri tak to skresli natolko spickovo vikon ye ti pojde do repro uy len prud a tak ti odpali aj 300w yosik 1000w repro vydi radcej mat silnejsi yosik ako repro!!! a sluchom yistis ci uy ma repro dost alebo ked je slaby zosik tak davat pozor na clipi
00ero00
 
Příspěvky: 66
Registrován: 11. 7. 2010

Re: zapojení beden - prosím o radu

Příspěvekod honcka » 13 říj 2010 12:08

sorry, nejde to vubec cist, mozna si to po sobe prvni precti a oprav, nez to odesles, jinak co jsem z toho pochopil, tak s tim zesikem mas urcite pravdu, ze 90% repraku odpravis zprasenym signalem, bud ze zesiku, kterej neustoji silu signalu a zace posilat obdelniky, nebo uz klidne v mixu na predzesilovaci.

jinak microgenius nepsal, co mel za zesik, ale klidne je mozny, ze mel dost silnej, ze ty hodnoty co udavaj cinorobo firmy vubec tomu neodpovidaj napr Behr. EP2500 ma hrat ve 4 ohm mustku, ale ani nahodou nehraje znamej mel pujceny na akci 4 ks OMNITRONIC PAS-18, to nejsou vubec levny bedny, mel to zapojeny na QSC RMX5050, Rane RPM26z procesor, nastavenej limiter tak, aby to neklipovalo a stejne vsechny 4 spalil
http://nbg.freetekno.cz
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS
honcka
 
Příspěvky: 1892
Registrován: 9. 4. 2009

Re: zapojení beden - prosím o radu

Příspěvekod DJ Whitelight » 18 říj 2010 18:32

tak to je neprijemne...ty subiky budu resit pozdeji, dekuju moc za rady, kazdopadne rozhodl jsem se ze chci postupne stavet sestavu a ted se zamerim na vyskace...

1)ustoji mi ten zesik kdyz budu mit dokopy 6 beden?
zesik je ep-1500 a pri 2ohmech dava 700 wattu na kanal
chtel bych na kazdej kanal zapojit 3 soundkingy 2x 250 watt a 1x150watt... spolu 650watt na kanal

to by melo jit v pohode ne?

2) a este jeden dotaz: co kdyz to takovejch univerzalnich beden na vsechny pasma pustim jen stredovejsky pres crossover? nebudou mit mensi vykon kdyz ty duzny na basy zustanou nevyuzity?
DJ Whitelight
 
Příspěvky: 115
Registrován: 13. 4. 2010

Re: zapojení beden - prosím o radu

Příspěvekod microgenius » 18 říj 2010 18:35

DJ Whitelight píše:tak to je neprijemne...ty subiky budu resit pozdeji, dekuju moc za rady, kazdopadne rozhodl jsem se ze chci postupne stavet sestavu a ted se zamerim na vyskace...

1)ustoji mi ten zesik kdyz budu mit dokopy 6 beden?
zesik je ep-1500 a pri 2ohmech dava 700 wattu na kanal
chtel bych na kazdej kanal zapojit 3 soundkingy 2x 250 watt a 1x150watt... spolu 650watt na kanal

to by melo jit v pohode ne?

2) a este jeden dotaz: co kdyz to takovejch univerzalnich beden na vsechny pasma pustim jen stredovejsky pres crossover? nebudou mit mensi vykon kdyz ty duzny na basy zustanou nevyuzity?


myslim ze ten zesik schori a snim aj bedny tyto levnejsi zesilovace nejsou stavene na napor 2ohmu a nektere maj problemy aj se 4ohmama tak ja to nedoporucuju
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II
microgenius
 
Příspěvky: 721
Registrován: 17. 11. 2009
Bydliště: Teplice

Re: zapojení beden - prosím o radu

Příspěvekod DJ Whitelight » 18 říj 2010 18:43

ale predse v papirech je uvadeno 2x700W tak si to snad nevymysleji nebo ano? kdyby to bylo tak jak ty pises tak by to mohli rovnou zabalit protoze furt by jim chodili reklamace a nedelali by tam nic jineho jen menili zakaznikum shorete vyrobky za nove. ja semtam hraju na docela velke diskotece kde maji repraky behringery, basaky beringery, zesiky i crossover od behringeru, dokonce i mixpult ale vse funguje a zvuk je prijatelny, zesik od nich mam doma je tezky jak krava masivni ma dobre vetrani fouka z neho furt studeny vzduch i pri plnem vykonu (ale zatim jsem to zkousel max na 4ohmech) tak nechapu co furt vsichni nadavaji na behringer...
DJ Whitelight
 
Příspěvky: 115
Registrován: 13. 4. 2010

Další

Zpět na Zvuková technika


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+
cron