Reproduktory - akumulátor

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Odpovědět
MafioS
Příspěvky: 2
Registrován: 16 říj 2010 15:18

Reproduktory - akumulátor

Příspěvek od MafioS » 21 říj 2010 17:55

Mám aktivní reproduktory 2+1 s připojením do zásuvky na 220V a chci se zeptat, zda nějak nejde udělat, abych místo do zapojení elektriky na to píchnul nějaký akumulátor, který by to poháněl..


Děkuji..

microgenius
Příspěvky: 721
Registrován: 17 lis 2009 20:53

Re: Reproduktory - akumulátor

Příspěvek od microgenius » 21 říj 2010 19:06

MafioS píše:Mám aktivní reproduktory 2+1 s připojením do zásuvky na 220V a chci se zeptat, zda nějak nejde udělat, abych místo do zapojení elektriky na to píchnul nějaký akumulátor, který by to poháněl..


Děkuji..
:lol: jedine nejake dynamo :Dkterym bys tocil a indukoval si tak elektricky proud:Dale nevim nevim :lol:
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

Ludek
Příspěvky: 368
Registrován: 10 zář 2007 04:04

Re: Reproduktory - akumulátor

Příspěvek od Ludek » 23 říj 2010 02:09

Můžeš použít měnič napětí 12V stejnosměrných na 230V střídavých a zapojit ho mezi akumulátor a reprobedny. Běžně se prodávají. Napiš do google "měnič napětí".... Jenom musí mít ten měnič větší výkon než ty reprobedny, aby to utáhl.
http://www.ludekbudin.cz" onclick="window.open(this.href);return false; nebo http://www.djbudin.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
Bj_Carda
Příspěvky: 259
Registrován: 13 čer 2007 01:17

Re: Reproduktory - akumulátor

Příspěvek od Bj_Carda » 24 říj 2010 13:14

Ahoj. Záleží jak výkonné ty reprobedny jsou. Jinak jak už ti tu bylo psáno existují meniče napětí z 12V na 230V takže na to můžeš teoreticky píchnout jakejkoliv normální spotřebič kterej má nižší příkon než ten co utáhne ten měnič napětí.

Na druhou stranu nepočítej moc s tím že by ti to na tu baterku moc dlouho běželo. My například když děláme nějakej menší tuning srázek, tak na prezentace / kecání atd, používáme právě takovej měnič napětí a na to mám píchlej normálně mixpult, playery a bezdrát. mikrofony. (ozvučujem z auta). A z osobních zkušeností ti můžu říct že jakýkoliv zařízení píchnutý přes ten měnič napětí nehorázně šťaví baterku. A to se bavíme a zařízení o příkonu do nějakých 50 W celkem. Tudíž počítám s tím že repro i nějaký slabší na to moc dlouho nepoběží. Takže buď bys musel v případě auta nechat puštěnej motor (což u těch měničů je psaný že by se nemělo), a nebo pokud koumáš nějakou venkovní párty takhle tak na to rovnou zapomeň.

Nevím jestli třebas nechceš zkoušet baterku z kamionu atd. Ta by třebas chvilku vydržela, ale to už zas máš tak velký a těžký že máš rozumější někde radši sehnat elektrocentrálu.

Pokud potřebuješ mermomocí někde něco ozvučit třebas spíš jen na kecání, tak buď třebas jak to děláme my využít zvukovej systém v nějakým autě, a nebo si sehnat řečnickej systém třebas podobný tomuhle:
http://sramus.cz/zvukova-technika/repro ... m-090.html
Pio CDJ 400, Numark FX 5000, APC20, Senn.HD25/HD215, ART 310A,

ToLa
Příspěvky: 701
Registrován: 09 kvě 2007 15:44

Re: Reproduktory - akumulátor

Příspěvek od ToLa » 24 říj 2010 15:02

Já používám měnič běžně za provozu a vim o dalších x lidech a nikde jsem nikdy nečet, že by se používáním za provozu nějak poškodil... To by pak trošku ztrácelo smysl ho mít, když by mohl být zapnutý jen s vyplým motorem...

honcka
Příspěvky: 1910
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: Reproduktory - akumulátor

Příspěvek od honcka » 24 říj 2010 20:09

kamos ho ma v obytnaku a provozuje to za provozu bez problemu asi 3 roky
http://nbg.freetekno.cz
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

Majky_mike
Příspěvky: 549
Registrován: 25 bře 2010 19:40

Re: Reproduktory - akumulátor

Příspěvek od Majky_mike » 26 říj 2010 13:08

Taky používám měnič za provozu auta, ale pravda je, že na něm bylo napsáno, že by se to dělat nemělo.

... mam plně sin měnič 2/4kw a v pohodě utáhne cca 1,5kW zvuku. Ale bere si u toho cca 170A, takže 4 52Ah trakční gelové akumulátory to vyprázdní za cca 1 hodinu provozu. Když to připojim ještě k nastartovanému autu, vydrží to cca 1,5 hod.

Používám to ale hlavně k focení, kde mi 4x 52Ah stačí v pohodě na týden práce... s tím zvukem to byl spíše jen takovej pokus.

Uživatelský avatar
Bj_Carda
Příspěvky: 259
Registrován: 13 čer 2007 01:17

Re: Reproduktory - akumulátor

Příspěvek od Bj_Carda » 26 říj 2010 21:06

No já tam měl napsaný že s nastartovaným motorem prostě ee. Sem si říkal že třebas kvůli výkyvům napětí. Což když na tom mám píchnutý playery, mix, a mikrofony za 40 tis. tak mám prostě bobka :D
Pio CDJ 400, Numark FX 5000, APC20, Senn.HD25/HD215, ART 310A,

ToLa
Příspěvky: 701
Registrován: 09 kvě 2007 15:44

Re: Reproduktory - akumulátor

Příspěvek od ToLa » 26 říj 2010 22:26

Pokud pícháš aparát za 40tis na tyhle měniče bez externí přepěťové ochrany tak to už je uplně fuk, protože je to může odpálit i když nebudeš startovat...

honcka
Příspěvky: 1910
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: Reproduktory - akumulátor

Příspěvek od honcka » 27 říj 2010 10:03

Bj_Carda píše:No já tam měl napsaný že s nastartovaným motorem prostě ee. Sem si říkal že třebas kvůli výkyvům napětí. Což když na tom mám píchnutý playery, mix, a mikrofony za 40 tis. tak mám prostě bobka :D
vraz tam mezi to UPS za litr a mas klid, zesik klidne muze bejt mimo, jestli mas klasickej s toroidnim trafem, ty spinany jsou o neco choulostivejsi, ale meli by to ustat taky
http://nbg.freetekno.cz
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

CHooZE
Příspěvky: 15
Registrován: 12 pro 2009 18:41

Re: Reproduktory - akumulátor

Příspěvek od CHooZE » 01 lis 2010 13:37

Nevim co je to za sestavu ale kdyz sem tohle resil ja (kdyz se o prazdninach chodilo k vode a ja nechtel poslouchat mobili :D) tak sem bedny rozdelal vetsinou je vevnitr zesilovac s napajenim 6 - 12v coz v praxi znamena ze kdyz se kouknes kde je trafo, na jeho vystupni draty pripojis baterku z motorky (bezne 6v) nebo z auta (12v) tak to bude hrat.... po case si vsimnes jako sem si vsim ja ze kdyz pustim cokoli tak to zni jak od Real Booty Babes a doctes se ze mezi tu baterku a zesilovac musis zapojit jeste kondenzator... pak to bude fungovat...

btw s tim menicem na 220 je to fajn ale zas na druhou stranu to vypada asi takle:
baterie > trafo > oscilator > trafo > usmernovac > zesilovac
moje reseni:
baterie > zesilovac

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host