Potrebuju poradit - chci si postavit 15" sub

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Odpovědět
SKRDLIK
Příspěvky: 44
Registrován: 08 čer 2008 15:27

Potrebuju poradit - chci si postavit 15" sub

Příspěvek od SKRDLIK » 08 čer 2008 15:55

chci si postavit 15" sub http://www.prodance.cz/download/EM15bass.pdf a dal bych do něj 15PS100 4/ohm B&C Speakers ale potřeboval bych poradit nějakej satelit k tomu asi by to mělo byt 2pásmo nejakej středobas a driver ale nějak nenacházim plánky a nevim jsetli mám dělat s uzavřenou ozvučnici nebo s bassreflex. Aby to pasovalo k to mu šneku nejlíp i velikosví =)

EVO
Příspěvky: 555
Registrován: 23 srp 2007 19:51

Re: Potrebuju poradit

Příspěvek od EVO » 08 čer 2008 19:52

Co takhle postavit EM121/151kit? To by mělo snad i vydržet pozdější možné zdvojení subů... :geek2:

SKRDLIK
Příspěvky: 44
Registrován: 08 čer 2008 15:27

Re: Potrebuju poradit

Příspěvek od SKRDLIK » 08 čer 2008 22:06

EVO píše:Co takhle postavit EM121/151kit? To by mělo snad i vydržet pozdější možné zdvojení subů... :geek2:
Když já nevim radši bych něco bez bočních stěn v úhlu a někdo mi radil že na středobas by byla lepší uzavřená ozvučnice Takže nevim pač s tim nemam zkušenosti. A ty stěny především z důvodu převážení lépe se na sebe skládaj.
Ale mam problem s impedancí chtel bych to udělat 4ohm ten stredobas bych asi dal 15HPL76 4/ohm taky od B&C Teda jestli by to nevadilo ale nevim jakej driver když by to bylo 4ohm místo tech jejich 8 :?: :?: :?: Takže jestli víš :?:

EVO
Příspěvky: 555
Registrován: 23 srp 2007 19:51

Re: Potrebuju poradit

Příspěvek od EVO » 08 čer 2008 22:17

nevím, ale jestli to chceš řešit takhle podrobně, určitě mohu doporučit fórum prodance.cz, když dopodrobna rozepíšeš to co chceš a proč a překousneš určitou povýšenost pana Huberta, jsem přesvědčený, že dostaneš dobrou odpověď! :ugeek2:

kocur
Příspěvky: 60
Registrován: 14 led 2008 17:37

Re: Potrebuju poradit

Příspěvek od kocur » 09 čer 2008 20:09

jj to forum mozem len doporucit.
riesili mi stredovyskovu sekciu a p. Hubert je naozaj kapacita na tieto veci.
Takze tvoj problem vyriesi hravo.
Profi audio, zvučenie a iné...

SKRDLIK
Příspěvky: 44
Registrován: 08 čer 2008 15:27

Re: Potrebuju plánek

Příspěvek od SKRDLIK » 09 čer 2008 20:10

Potřebuji sehnat plánek na reprobox s 15" středobas a vejškou ale bez bočních stěn pod úhlem jestli máte někdo takový plánek budumu velice vděčný.
Aby byl dostatečný k sub EM15bass bude v něm 15PS100 4/ohm B&C Speakers k dostání na prodance.
Email p.skrdla@seznam.cz

Uživatelský avatar
Bj_Carda
Příspěvky: 259
Registrován: 13 čer 2007 01:17

Re: Potrebuju poradit - chci si postavit 15" sub

Příspěvek od Bj_Carda » 14 čer 2008 11:58

mno ony ty bocní stěny pod úhlem mají svůj důvod. Zaprvé to zlepšuje zvukové vlastnosti (míň rezonance, u basů menší vyzařování dozadu, atd), a zadruhé když zdvojuješ, tak se to líp staví vedle sebe.
Pio CDJ 400, Numark FX 5000, APC20, Senn.HD25/HD215, ART 310A,

SKRDLIK
Příspěvky: 44
Registrován: 08 čer 2008 15:27

Re: Potrebuju poradit - chci si postavit 15" sub

Příspěvek od SKRDLIK » 14 čer 2008 19:38

Tím zdvojit myslíš že dám ty dva satelity k sobě těma zkosenejma stěnama :?:

A řikáš že je teda lepší postavit si to teda podle ty stavbnice od megatonu než k tomu schánět nějakyý jíný plánky :?:

voče
Příspěvky: 315
Registrován: 05 dub 2007 09:13

Re: Potrebuju poradit - chci si postavit 15" sub

Příspěvek od voče » 15 čer 2008 10:12

ad1, jasne,zdvojeni znamena dat ty satelity vedle sebe zkosenejma hranama-ma to mnohem lepci pokryti,nez kdyby sly dva obdelniky natupo(to plati obecne-zalezi na pouzitych hornach).
ad2, bez debat. em151 je lety proverena bedna,ktera hraje opravdu hodne na to,kolik stoji(samozrejme s dobrym zesilovacem). uz sem ji parkrat slysel a suby s ni maj co delat teda. utahne dve osumnactky. podle me nema cenu stavit cokoliv jinyho,but it's up to you..

popripade odkazy na konstrukce beden:
http://speakersplan.com/
http://www.d-a-s.cz/index.php?page=konstrukce
http://zmatek.jinak.cz/diy/
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com


voče
Příspěvky: 315
Registrován: 05 dub 2007 09:13

Re: Potrebuju poradit - chci si postavit 15" sub

Příspěvek od voče » 15 čer 2008 13:35

promin lukyssy,mas pravdu,zapomnel.. :roll: slibuju,ze uz se to nikdy nestane! :mrgreen:
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

LuKyss
Příspěvky: 179
Registrován: 15 bře 2007 18:28

Re: Potrebuju poradit - chci si postavit 15" sub

Příspěvek od LuKyss » 15 čer 2008 16:39

Jasný ;-)

Jenom bych podotknul pro případné zájemce o stavbu, že driver SELENIUM D210Ti se již nevyrábí. Jeho ekvivalentní náhrada je D220Ti. S tímto přeosazením je třeba pozměnit výhybku.
ReproMania.NET

SKRDLIK
Příspěvky: 44
Registrován: 08 čer 2008 15:27

Re: Potrebuju poradit - chci si postavit 15" sub

Příspěvek od SKRDLIK » 07 zář 2008 22:00

Chtěl bych se zeptat nejsem si moc jistej u popisku u D220Ti
na jakej výkon to je když to bude hrát od 2000 Hz do 20KHz

příkon-2: 60/1 500 W/Hz

:idea: Jen jestli to dobře chápu tak to je na 60W na každejch 1500Hz u mnou zvolenýho dolního kmitočtu :?:

kocur
Příspěvky: 60
Registrován: 14 led 2008 17:37

Re: Potrebuju poradit - chci si postavit 15" sub

Příspěvek od kocur » 13 zář 2008 02:40

SKRDLIK píše:Chtěl bych se zeptat nejsem si moc jistej u popisku u D220Ti
na jakej výkon to je když to bude hrát od 2000 Hz do 20KHz

příkon-2: 60/1 500 W/Hz

:idea: Jen jestli to dobře chápu tak to je na 60W na každejch 1500Hz u mnou zvolenýho dolního kmitočtu :?:
no zrejme to chapes zle.
tieto drivery sa chovaju tak ze cim ides s deliacou frekvenciou nizsie tak je aj nizsi doporuceny prikon. ak ho prekrocis poskodis kmitacku. vim je delicka vyssia tym je aj prikon vyssi.
cize tvoj priklad je pri 1500hz deliacej frekvencii to mozes krmit 6OW.
Profi audio, zvučenie a iné...

Odpovědět