Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Jak zapojit sestavu zesiku do 1 mixu

Jak zapojit sestavu zesiku do 1 mixu

Příspěvekod Kingen » 23 říj 2012 11:44

Zdravim

Mam takový problém. V tomhle se vůbec nevyznám, ale potřebuji poradit.
Mam 3 zesilovače a ke každému připojene 2 bedny. K tomu mam mix a gramofony. Netušim jak mám spojit 3 zesilovače do 1 mixu a ještě do toho mixu připojit 2 gramofony. Děkuji moc.
Kingen
 
Příspěvky: 4
Registrován: 23. 10. 2012

Re: Jak zapojit sestavu zesiku do 1 mixu

Příspěvekod stopo » 23 říj 2012 12:05

mozno by to chcelo povedat viac aky vykon maju bedne aky vykon maju zosiky (aj znacka aka je) kolko ohm-ov maju bedne, aky je to mix znacka a model...

takto ti mozem tak akurat povedat ze ti treba crossover
stopo
 
Příspěvky: 315
Registrován: 27. 11. 2010

Re: Jak zapojit sestavu zesiku do 1 mixu

Příspěvekod honcka » 23 říj 2012 13:15

crossover je k necemu, kdyz mas zesik na kazdy pasmo zvlast, jestli tam ma 3 typy fullrangu, tak by potreboval spis splitter pripadne nejakej digitalni speakermanagement, ale mit to takhle, pokud to nejsou stackovatelny bedny je zvukarska prasarna, nejlepsi bude, jak pises, aby napsat specifikace
http://nbg.freetekno.cz
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS
honcka
 
Příspěvky: 1892
Registrován: 9. 4. 2009

Re: Jak zapojit sestavu zesiku do 1 mixu

Příspěvekod Kingen » 23 říj 2012 15:13

Zdravim

Takže zesilovač mam svůj jeden, co jsem si dělal doma. Je to normalnii zesilovač 2x300W (4ohm) na kterém se nenastavuje nic kromě hlasitosti. Jako další 2 zesiky planuji koupit http://aukro.cz/zesilovac-skytec-pro-60 ... 35648.html něco tkaového. Mam to jen pro domácí účely... A bedny k prvnímu zesiku mam 200W (4ohm) 2 pasmove. K dalšímu zatím stavím, ale budou to nejspíše 8čky.

Jde mi jen o to spojit to :D Prostě to nevím jak udělat. A nemám tolik peněz, abych kupoval cross za 9 tisic. Chci něco levného, co bude pro moje učely bohatě stačit.
Kingen
 
Příspěvky: 4
Registrován: 23. 10. 2012

Re: Jak zapojit sestavu zesiku do 1 mixu

Příspěvekod honcka » 23 říj 2012 16:41

dalsi satelity ti nedoporucuju stavet, neni to legrace spojit dohromady, aby se ti neprekrejvaly, postav si k tomu nejaky subwoofery, cross k tomu tvymu ti bude bohate stacit tenhle http://www.thomann.de/cz/behringer_cx23 ... -x_pro.htm, ten skytec jsou vyhozeny prachy, navic z druhy ruky, takze bez zaruky, jestli chces levnej a relativne spolehlivej zesik, tak si kup minimalne tohle http://www.audiotek.cz/product-35872-behringer-ep4000 dava 2*950W do 4 ohm, takze jdou na to posadit 4 4 nejaky slabsi 8ohm woofery max tak 500-600W/kus napr postaveny na http://eshop.prodance.cz/kappa15lf-8-ohm/d-81081/
http://nbg.freetekno.cz
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS
honcka
 
Příspěvky: 1892
Registrován: 9. 4. 2009

Re: Jak zapojit sestavu zesiku do 1 mixu

Příspěvekod Avender » 23 říj 2012 18:48

Pokial mas 3x out na mixe (master, booth, rec), tak to mozes zapojit i bez tych crossoverov a splittrov atd., ktore by zrejme boli lepsie- podla toho co sa tu napisalo. Do takych veciciek moc nevidim, takze to nekomentujem. Jednoducho ma to napadlo ako dobre a lacne vychodisko z tvojej situacie, za predpokaldu ze mas na mixe 3x out.
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad
Uživatelský avatar
Avender
 
Příspěvky: 387
Registrován: 20. 11. 2009
Bydliště: SVK/KS

Re: Jak zapojit sestavu zesiku do 1 mixu

Příspěvekod Kingen » 23 říj 2012 18:56

Chci mit prostě 6 beden :D ktere budou hrat jedno a to same... To mi neříkejte, že nejde spojit 6 2 pasmovych beden, aby hraly jednu pisničku. Nemám peníze na to, abych si kupoval takovou techniku


Takže ty doporučuješ abych hral vrchny 2 bedny a k tomu si pak už jen sehnal subače a položil to pod to jo ?

TO Avender: Zkoušel jsem to a zvuk je na hovno nevím čím to je, každopádně zkoušel jsem přivést z REC signal do masteru na druhém mixu, všecko fičelo, ale pak mi zesilovač zhořel... Takže tohle už nezkouším. Prostě se jen snažím sehnat NĚCO co bude něco jako mix a bude to mit 3x Master. Nechci žadne subwofery a podobně, potřebuji dostat do 3 zesilovaču jeden signal. No nemyslel jsem si, že to bude tak složite.
Kingen
 
Příspěvky: 4
Registrován: 23. 10. 2012

Re: Jak zapojit sestavu zesiku do 1 mixu

Příspěvekod honcka » 23 říj 2012 20:43

jde, aby to bylo o necem, tak musis upravit vyzarovaci uhly, aby se ti neprekrejvali, jinak je to o nicem a 2 bedny po 30k budou hrat lip nez 6 beden po 20k, muzes to udelat pres splitter http://eshop.prodance.cz/mx-882/d-91258/. BTW ceho tim chces hosahnou, resp co chces zvucit za akce? Ze stredovejskovy bedny se stackujou u zvuku tak od 15kW vejs
http://nbg.freetekno.cz
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS
honcka
 
Příspěvky: 1892
Registrován: 9. 4. 2009

Re: Jak zapojit sestavu zesiku do 1 mixu

Příspěvekod Ludek » 23 říj 2012 22:02

Ten splitter je asi nejčistší řešení, ale v nouzi můžeš propojit ty vstupy zesilovačů prostě paralelně. Bude tam pak sice teoreticky nějaké impedanční nepřizpůsobení, ale u tak nízkých frekvencí jako má audio signál by to nemělo dělat žádné větší potíže.
Každý profi zesilovač (např. ten Behringer, ne ten Skytec!) má vzadu symetrické vstupy pro každý kanál jak Canon, tak Jack a ty jsou natvrdo navzájem vevnitř zesilovače propojené. Takže symetrický výstup z mixu přivedeš např. do Canonu na prvním zesilovači, z Jacku vedle něho to vyvedeš zase ven a přivedeš do dalšího Canonu na druhém zesilovači, a pak vše ještě jednou s třetím zesilovačem a hotovo. To samozřejmě i pro druhý kanál.
Hrát to určitě bude. Například aktivní bedny se takto propojují na vstupech jedna do druhé v řadě naprosto běžně. 8)
Ludek
 
Příspěvky: 368
Registrován: 10. 9. 2007
Bydliště: Jižní Morava.

Re: Jak zapojit sestavu zesiku do 1 mixu

Příspěvekod honcka » 24 říj 2012 18:19

Ohledne tech aktivek, prpojujou se tak bezne, ale zalezi na akci, hodne se to pouziva na ruzny konference, aby to nekde moc nervalo a jinde bylo blbe slyset, na hudbu spis u trvalejch instalaci aby se vykryly nedostatky prostoru, ale stavet na tom maly mobilni zvuk do 100k je nesmysl
http://nbg.freetekno.cz
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS
honcka
 
Příspěvky: 1892
Registrován: 9. 4. 2009

Re: Jak zapojit sestavu zesiku do 1 mixu

Příspěvekod Ludek » 24 říj 2012 20:26

Já jsem to myslel pouze z pohledu zapojení těch zesilovačů. Stejně tak jsem psal, že nejlepší je ten splitter, ale v nouzi se dá použít i to paralelní propojení vstupů zesilovačů.

Ozvučovat jeden prostor třemi různými širokopásmovými bednami vedle sebe, které hrají jedním směrem, je samozřejmě nesmysl. Basy se můžou sice sčítat a hrát pak víc, ale výšky rozhodně ne a budou se navzájem rušit.
Má ale někdy smysl dávat širokopásmové bedny vedle sebe, pokud se nebudou jejich vyzařovací úhly navzájem překrývat a já to tak i často na větších akcích dělám.
Ludek
 
Příspěvky: 368
Registrován: 10. 9. 2007
Bydliště: Jižní Morava.

Re: Jak zapojit sestavu zesiku do 1 mixu

Příspěvekod honcka » 24 říj 2012 20:59

Ludek píše:Má ale někdy smysl dávat širokopásmové bedny vedle sebe, pokud se nebudou jejich vyzařovací úhly navzájem překrývat a já to tak i často na větších akcích dělám.

JJ takhle jsem to myslel, ale je potreba na to myslet, pokud si clovek stavi sam, uz pri navrhu beden (trapezovej tvar, zvukovod, kterej jde pripadne otacet), navic jak si psal, je to potreba az pri vetsich akcich, ze na tanecni muziku jde dat pod 2 kompakty s kvalitnima 1.4"/2" driverama klidne 8-10kW v subbasech
http://nbg.freetekno.cz
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS
honcka
 
Příspěvky: 1892
Registrován: 9. 4. 2009

Re: Jak zapojit sestavu zesiku do 1 mixu

Příspěvekod Kingen » 25 říj 2012 19:12

Zdravim

Tak pro představu. Chtěl bych přímo tohle na obrázku kromě toho uprostřed. Jen stěnu z beden postavnych na ARM 9408čkach. Nic vic.

http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 6291_o.jpg
Kingen
 
Příspěvky: 4
Registrován: 23. 10. 2012

Re: Jak zapojit sestavu zesiku do 1 mixu

Příspěvekod honcka » 30 říj 2012 11:04

zrovna tohle je pekna zvukarska prasarna, mnohem lepsiho zvuku by si docilil 2 tema bednama a nejakejma basakama
http://nbg.freetekno.cz
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS
honcka
 
Příspěvky: 1892
Registrován: 9. 4. 2009

Re: Jak zapojit sestavu zesiku do 1 mixu

Příspěvekod Ludek » 31 říj 2012 02:47

Mě na tom obrázku pobavil ten tlampač uprostřed. Pokud je někdo schopný zkombinovat zvukovou PA aparaturu s tlampačem veřejného rozhlasu, tak mu myslím už není ani rady, ani pomoci. :shock: Větší zvrhlost jsem snad ještě neviděl.

Ony ty bedny Tesla ARS V 6808 přitom svého času vůbec špatné nebyly, hrála na ně kdejaká kapela a i já jsem si je jako dítě tenkrát přál vlastnit, ale to už je hooodně dávno a dnes už ty bedny patří spíše do muzea. Kdyby se psal rok 1980 možná by to ještě šlo, ale jsme už 30 let dál. :)
A nahánět hlasitost a výkon stavěním těchto beden vedle sebe je nesmysl. Jak už psal honcka, pár pořádných subwooferů a jedna výkonná kompaktní bedna s kvalitním 2'' výškovým driverem a bude to mnohokrát lepší, jak zvukově, tak výkonově.

Pokud ti ale předtím nevadil ve výsledném zvuku ten tlampač v aparatuře, tak si ty bedny klidně skládej dál vedle sebe.... :)
Ludek
 
Příspěvky: 368
Registrován: 10. 9. 2007
Bydliště: Jižní Morava.


Zpět na Zvuková technika


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+