Dvoulinka na SPEACON

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Odpovědět
havlis
Příspěvky: 243
Registrován: 02 led 2008 21:34

Dvoulinka na SPEACON

Příspěvek od havlis » 26 čer 2008 21:00

Zdravim kluci, mam takovej problem. Koupil jsem new bedny ktery maji SPEACON vstupy a zesilovac ktery ma jen dvoulinkovy vystupy, takovy ty hifi svorky. Chtel jsem se zeptat zda pujde udelat ten SPEACON s tim dvoulinkovym kabelem a jak se to dela. Predem diky :lol:
Pioneer CDJ2000, Pioneer DJM800, Sennheiser HD-25

Rosi
Příspěvky: 92
Registrován: 29 bře 2008 19:45

Re: Dvoulinka na SPEACON

Příspěvek od Rosi » 26 čer 2008 21:27

havlis píše:Zdravim kluci, mam takovej problem. Koupil jsem new bedny ktery maji SPEACON vstupy a zesilovac ktery ma jen dvoulinkovy vystupy, takovy ty hifi svorky. Chtel jsem se zeptat zda pujde udelat ten SPEACON s tim dvoulinkovym kabelem a jak se to dela. Predem diky :lol:
Je to jednoduché. Na Speakon konektoru máš označenou polaritu (takže bys fázy mezi bednama prohodit neměl :-) ). Klasickej reprokabel našroubíš na Speakon a na druhém konci necháš jen volné žíly, které dáš do svorek na zesilovači. To je vše.
Pioneer CDJ900,Reloop 6000MK5,Pioneer DJM 700k,Technics RP-DH1200

LuKyss
Příspěvky: 179
Registrován: 15 bře 2007 18:28

Re: Dvoulinka na SPEACON

Příspěvek od LuKyss » 26 čer 2008 22:43

Dej to na speakonu na 1+ a 1- (+ je červeny kabel, - je černý kabel). Případně na 2+ a 2-.
ReproMania.NET

Rosi
Příspěvky: 92
Registrován: 29 bře 2008 19:45

Re: Dvoulinka na SPEACON

Příspěvek od Rosi » 27 čer 2008 07:42

LuKyss píše:Dej to na speakonu na 1+ a 1- (+ je červeny kabel, - je černý kabel). Případně na 2+ a 2-.
To v případě, že budeš mít 4pin Speakon, ale určitě si vystačíš s 2pinovým. Nebo bydny mají bi amp přes jeden 4pin Speakon?
Pioneer CDJ900,Reloop 6000MK5,Pioneer DJM 700k,Technics RP-DH1200

havlis
Příspěvky: 243
Registrován: 02 led 2008 21:34

Re: Dvoulinka na SPEACON

Příspěvek od havlis » 27 čer 2008 11:04

Tak diky moc za rady kluci :wink: Nejak to vyzkousim, jo a nevis treba nejaky odkaz na dvou pinovy? Co treba kdybych ho objednal z dexon.cz? Dikes
Rosi píše:
LuKyss píše:Dej to na speakonu na 1+ a 1- (+ je červeny kabel, - je černý kabel). Případně na 2+ a 2-.
To v případě, že budeš mít 4pin Speakon, ale určitě si vystačíš s 2pinovým. Nebo bydny mají bi amp přes jeden 4pin Speakon?
Pioneer CDJ2000, Pioneer DJM800, Sennheiser HD-25

Rosi
Příspěvky: 92
Registrován: 29 bře 2008 19:45

Re: Dvoulinka na SPEACON

Příspěvek od Rosi » 27 čer 2008 11:23

Tak Speakon 2pin je tady
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=79641

Já jich tam bral 10 i se zásuvkama a měl jsem je druhý den. Maj tam i dobrý kabely na repro.
Pioneer CDJ900,Reloop 6000MK5,Pioneer DJM 700k,Technics RP-DH1200

LuKyss
Příspěvky: 179
Registrován: 15 bře 2007 18:28

Re: Dvoulinka na SPEACON

Příspěvek od LuKyss » 27 čer 2008 12:14

Já tam kupuju reprokabely značky TASKER o průřezu 2,5mm2.
ReproMania.NET

Rosi
Příspěvky: 92
Registrován: 29 bře 2008 19:45

Re: Dvoulinka na SPEACON

Příspěvek od Rosi » 27 čer 2008 12:22

LuKyss píše:Já tam kupuju reprokabely značky TASKER o průřezu 2,5mm2.
Já to samé, ale 2x 4mm - to už jde do toho Speakonu tak tak narvat. Jsou dobré, poddajné, měkké.
Pioneer CDJ900,Reloop 6000MK5,Pioneer DJM 700k,Technics RP-DH1200

Odpovědět