Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

agregát

agregát

Příspěvekod darszan » 07 črc 2009 10:31

Nazdárek lidičci,
mám problém, když nakopnu agregat tak mi to vrčí v bednách. Stačí to jen uzemnit?? nemáte někdo nějkou zkušenost.
A ještě mám takový dotaz nemáte někdo zkušenost s tím jak poznat kolik má agregát moc??? kolik toho na něho mohu zapojit??? :lol:
Vím ,píšou prej v manualu.Ale ja nevim dneska ty made in china se dá věřit.Nechtěl bych spálit dinamo. :lol:
Neni to třeba vidět na voltmetru?Pokles proudu.Nejsem elektrikář takže mam celkem haluz z těch věcí.Ale člověk se učí celej život.
Přeju pěknej den.
darszan
 
Příspěvky: 9
Registrován: 19. 6. 2009

Re: agregát

Příspěvekod crewy » 07 črc 2009 14:57

uzemnění zkusit můžeš,ale nevím já to nikdy nedělal.a to kolik tam toho možeš zapojit tak by si měl mět nějaký měřič(asi ten voltmetr) já s benzínovým agregátem dělal jednou a ješte se svářečkou,ale pokaždé když se svářelo tak to ukazovalo do půlky měřiče(jinak to ukazovalo "plný" stav). jo a taky záleží jaký ten agregát máš,jsou jich víc typů. Někteří snesou víc někteří mín.
crewy
 
Příspěvky: 617
Registrován: 30. 4. 2007
Bydliště: ------

Re: agregát

Příspěvekod Rusty » 07 črc 2009 16:39

Posli sem fotku, nebo stranku, par agregatu mi proslo rukama...Jinak voltmetrem pokles proudu nepoznas, tam poznas max pokles napeti, proud I <A>amper, napeti U <V>volt, ale to bylo jen tak mezireci... Kolik toho muzes navesit na agregat se da odhadnout...Kouknes jakej ma dlouhodobej vykon agregat a odber jednotlivejch zarizeni odhadnes...Na mixak a takovy veci srat. Spis podle zesaku svetel pipy atd.
Rusty
 
Příspěvky: 94
Registrován: 30. 3. 2007
Bydliště: ^Kladno

Re: agregát

Příspěvekod honcka » 08 črc 2009 09:56

darszan píše:Nazdárek lidičci,
mám problém, když nakopnu agregat tak mi to vrčí v bednách. Stačí to jen uzemnit?? nemáte někdo nějkou zkušenost.
A ještě mám takový dotaz nemáte někdo zkušenost s tím jak poznat kolik má agregát moc??? kolik toho na něho mohu zapojit??? :lol:
Vím ,píšou prej v manualu.Ale ja nevim dneska ty made in china se dá věřit.Nechtěl bych spálit dinamo. :lol:
Neni to třeba vidět na voltmetru?Pokles proudu.Nejsem elektrikář takže mam celkem haluz z těch věcí.Ale člověk se učí celej život.
Přeju pěknej den.

chce se to trochu rozepsat, ale zakladni pravidlo je, ze zvuk musi byt na jiny fazi nez svetla/bar
+ hodne brumu a podobnejch nesvaru se zbavis, kdyz mas zvuk zapojeny symetricky (bud to mas primo v mixaku, nebo musis pouzit DI BOX)
nebo muze byt kolisanim frekvence proudu
http://nbg.freetekno.cz
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS
honcka
 
Příspěvky: 1892
Registrován: 9. 4. 2009

Re: agregát

Příspěvekod darszan » 16 črc 2009 10:51

Obrázek


tak to je ten pindour
darszan
 
Příspěvky: 9
Registrován: 19. 6. 2009

Re: agregát

Příspěvekod darszan » 16 črc 2009 10:53

darszan píše:Obrázek


tak to je ten pindour
cela vec se mota okolo toho ze jsem to koupyl na bazaru od německé firmy
která zmizela jak pára nad hrncem................bééééééééééé
bojim se, že sice uváděli 4,5kW, ale to max. výkon.
nevim ...no
poradí někdo?????

darszan
 
Příspěvky: 9
Registrován: 19. 6. 2009

Re: agregát

Příspěvekod honcka » 16 črc 2009 11:46

jak jsem psal, skus zapojit zvuk symetricky
http://nbg.freetekno.cz
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS
honcka
 
Příspěvky: 1892
Registrován: 9. 4. 2009

Re: agregát

Příspěvekod darszan » 16 črc 2009 12:03

a to je rozložit to na každou fázy něco???
to celkem chápu
jde jen o to abych nepřijel na centrtekk a nespálil dinamo
protože jsem si zapnul lednici
darszan
 
Příspěvky: 9
Registrován: 19. 6. 2009

Re: agregát

Příspěvekod honcka » 16 črc 2009 12:25

darszan píše:a to je rozložit to na každou fázy něco???
to celkem chápu
jde jen o to abych nepřijel na centrtekk a nespálil dinamo
protože jsem si zapnul lednici


bar+svetla mej na jedny fazi
a zvuk na tech 2 zbylejch, akorat si dej pozor, aby si mel na jedny fazi gramce+mix+signalovej procesor

tim symetrickym vedenim signalu jsem myslel zapojeni pres XLR (vetsinou) nebo pres DI-BOX
http://cs.wikipedia.org/wiki/Symetrick% ... gn%C3%A1lu
http://nbg.freetekno.cz
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS
honcka
 
Příspěvky: 1892
Registrován: 9. 4. 2009

Re: agregát

Příspěvekod darszan » 16 črc 2009 12:44

jasny to mu bych celkem jeste rozumel
ale spíš mě zajímá? jestli ten agregát spálim na 3kW
nebo ne.................poznám to jestli ten agregát
kolabuje nebo ne????
nebo to treba nepojede vůbec???
darszan
 
Příspěvky: 9
Registrován: 19. 6. 2009

Re: agregát

Příspěvekod honcka » 16 črc 2009 14:26

darszan píše:jasny to mu bych celkem jeste rozumel
ale spíš mě zajímá? jestli ten agregát spálim na 3kW
nebo ne.................poznám to jestli ten agregát
kolabuje nebo ne????
nebo to treba nepojede vůbec???


poznas to, ze ti zacnou blikat zarovky, spomalovat gramce, muze se ti sepnout ochrana na zesiku
neboj, kdyz pretizis muze se ti stat
a) vyhodi se jistic na agregatu
b) bude ti kolista napeti (budes to mit min nez 220V) coz muze poskodit drazsi zesiky se spinanym zdrojem (QSC PLX a vyssi), projektory a inteligentni svetla to taky nemaj radi

Doporucuju, abyste se v tom Polsku postavili nekam, kde byste to meli na dosah prodluzky k nejakymu velkymu dieselu, ze vetsinou neni problem se domluvit aby vam 2-3kW nekdo poskytl, akorat si dejte bacha na dobry prodluzky a zarizeni, ze kdyz nekomu schodis 80kW na kterym bezi X soundu, tak te vetsinou pak poslou do prdele :)

BTW my na Centertek jedem taky
http://nbg.freetekno.cz
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS
honcka
 
Příspěvky: 1892
Registrován: 9. 4. 2009

Re: agregát

Příspěvekod darszan » 19 črc 2009 17:00

halo halo,
ještě dotaz co je to kvalitní prodlužka???
ja jsem zrovna koupil toto.Jo a ty tam budeš taky u nějakyho teku?
Obrázek
darszan
 
Příspěvky: 9
Registrován: 19. 6. 2009

Re: agregát

Příspěvekod honcka » 19 črc 2009 23:21

darszan píše:halo halo,
ještě dotaz co je to kvalitní prodlužka???
ja jsem zrovna koupil toto.Jo a ty tam budeš taky u nějakyho teku?
Obrázek

Prodluzky maj nejaky parametry (defakto vsechny jsou v pohode, akorat nekupuj je u congu), tohle vypada jako 10A (mozna 16A bude to na ni napsany) tj muzes pres ni precedit proud 10A (2.3kW), kdyz pojedes vic, muze se zacit tavit, ale urcite maj nejaky rezervy
u teku nebudu, jedem max oldscholl anglickej acid, jinak breakbeat a drum'n'bass
http://nbg.freetekno.cz
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS
honcka
 
Příspěvky: 1892
Registrován: 9. 4. 2009

Re: agregát

Příspěvekod darszan » 20 črc 2009 10:07

Honcka,
chci ti moc poděkovat za informace.
Pokud nakonec bude ta praty na tom větším placu tak i přijedu s aparatem.
Pokud to bude na tom menším placu tak tam nebudu válčit s 80kW systemem.Grrrr
Jak němci slibovali.
To bych asi nic nenadělal s 3kW.hehehe
Možná tak palačinky.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
darszan
 
Příspěvky: 9
Registrován: 19. 6. 2009

Re: agregát

Příspěvekod distrikt » 13 srp 2009 20:45

ja bych si třeba spočital odběr mašin a porovnal ho s výkonem agregatu + nějakou větší rezervu žejo
distrikt
 
Příspěvky: 63
Registrován: 12. 5. 2009

Další

Zpět na Zvuková technika


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], honcka

reklama
Facebook  Twitter  Google+