3 pásma pasiv...poraďte

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
clownn
Příspěvky: 9
Registrován: 04 črc 2011 17:11

3 pásma pasiv...poraďte

Příspěvek od clownn » 04 črc 2011 17:28

Zdravim pánové a dámy. V oboru se už nějakou dobu pohybuji, ale vyděsila mě náplava všeho možného z číny a polska když jsem chtěl něco pohledat. Proto bych rád vaše zkušenosti.
Hraji na jedné diskotéce kde mám nastálo aparaturu ( 151ky + subby ) problém je když potřebuji jet jinam ( narozky, svatby atd ). Takže třípásma je pro mne jasná volba akorát který :-( odzkoušený mám DANy 400W RMS (nebo 350W teď už nevim ) staršího data výroby ale hráli perfektně v celém rozsahu. Předem říkám že aktivky nechci, chtěl bych ty třípásma totiž využít na případné posílení basů na té diskotéce ( zapojit jen spodky z eqvalizeru, taky odzkoušeno s Danama ) což by nejspíš s aktivkama šlo taky když tak nad tim přemýšlim :-) mno třeba mi poradíte.
Jo jinak živit to hodlam american audio VLP1500 a nějakej eqv. nebo procesor uvidim :-)

microgenius
Příspěvky: 721
Registrován: 17 lis 2009 20:53

Re: 3 pásma pasiv...poraďte

Příspěvek od microgenius » 04 črc 2011 19:09

a jakej na to mas rozpocet ?
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

clownn
Příspěvky: 9
Registrován: 04 črc 2011 17:11

Re: 3 pásma pasiv...poraďte

Příspěvek od clownn » 04 črc 2011 20:02

kdyby byl bazar byl bych radši :-) jinak tak do 12ti za pár

honcka
Příspěvky: 1910
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: 3 pásma pasiv...poraďte

Příspěvek od honcka » 04 črc 2011 20:48

za 12 mas tak ty 151, tripasma co jsem videl jsou vetsinou biamp
http://nbg.freetekno.cz
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

clownn
Příspěvky: 9
Registrován: 04 črc 2011 17:11

Re: 3 pásma pasiv...poraďte

Příspěvek od clownn » 04 črc 2011 23:19

Tak to vidim asi tak že rozeberu ty kamarádovy DANy a udělam repliky :-)

clownn
Příspěvky: 9
Registrován: 04 črc 2011 17:11

Re: 3 pásma pasiv...poraďte

Příspěvek od clownn » 04 črc 2011 23:24

a co tohle? http://www.ac-akustika.cz/shop/item/rh-15-3-400.htm

To dost připomíná ty Dany

microgenius
Příspěvky: 721
Registrován: 17 lis 2009 20:53

Re: 3 pásma pasiv...poraďte

Příspěvek od microgenius » 04 črc 2011 23:53

RH sound neni zrovna dobra znacka reprobeden
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

honcka
Příspěvky: 1910
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: 3 pásma pasiv...poraďte

Příspěvek od honcka » 05 črc 2011 00:59

[quote="clownn"]Tak to vidim asi tak že rozeberu ty kamarádovy DANy a udělam repliky :-)[/quote]
nevim co tam mel za repra, ale kdyz pojedes nejakej rozumnej lowend (eminence) tak das vic nez 6000 jenom za repra, kdyz by si chtel neco lepsiho, tak
http://www.splservis.unas.cz/planky/SA3_E_plan.pdf
pripadne, to co stavel kamos
http://bananaboy.rajce.idnes.cz/ktx_3pasmo/
Rozpocet
REPRO:
15" (MB15N401) - 5.200,-
10" (MR10N301 ) - 5.500,-
10" fazovy korektor - 475,-
1,4" - DE700 - 5.500,-
Horna HF94 - 1400,-
vyhybka - 1000,-
Celkem repro = 19.075,-

MATROS:
deska 15multiplex - 800,-
1/2 4multiplex - 300,-
srouby - 700,-
natl.matky - 200,-
lepidlo - 300,-
PU Lepidlo - 150,-
barva + lak - 300,-
drzadla - 350,-
zavesy - 500,-
kabely - 80,-
miska - 50,-
speakony - 80,-
celkem matro = 3810,-

celkem jeden box bez prace = 22.805,-
http://nbg.freetekno.cz
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

clownn
Příspěvky: 9
Registrován: 04 črc 2011 17:11

Re: 3 pásma pasiv...poraďte

Příspěvek od clownn » 05 črc 2011 13:29

To co stavěl ten tvůj kamarád nevypadá vůbec zle :-)
A pokud by to v tom prvním případě tak 6000,- jen za repro by nebylo moc. Bedny nechávám dělat u
svého kamaráda truhláře který se o mě stará víc než skvěle za super peníze. Prakticky už tu bednu vždycky jen potáhnu kobercem a osadim. Což už je jen ta příjemná práce :-)

Tak se zeptám jinak. Co by jste doporučili do takové 3. pásmové bedny za repra :-)
Jsem votravnej že :D

clownn
Příspěvky: 9
Registrován: 04 črc 2011 17:11

Re: 3 pásma pasiv...poraďte

Příspěvek od clownn » 05 črc 2011 13:34

microgenius píše:RH sound neni zrovna dobra znacka reprobeden

Slyšel jsem :-( jen nevím zda by pro moje potřeby nestačili. Nechci s nima ozvučit celej klub. Jen je s sebou vytáhnout když jedu mimo ( většinou menší akce do 50 ti lidí po hospodách )
Pokud je to ale vážně takovej šrot že bych je po 100 hodinách hraní zahodil tak to samozřejmě nechci.

microgenius
Příspěvky: 721
Registrován: 17 lis 2009 20:53

Re: 3 pásma pasiv...poraďte

Příspěvek od microgenius » 05 črc 2011 14:25

[quote="clownn"][quote="microgenius"]RH sound neni zrovna dobra znacka reprobeden[/quote]


Slyšel jsem :-( jen nevím zda by pro moje potřeby nestačili. Nechci s nima ozvučit celej klub. Jen je s sebou vytáhnout když jedu mimo ( většinou menší akce do 50 ti lidí po hospodách )
Pokud je to ale vážně takovej šrot že bych je po 100 hodinách hraní zahodil tak to samozřejmě nechci.[/quote]



zkus se kouknout po bazarech hodne lidi tam prodava 3pasma nebo sestavy :
treba www.midi.cz
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

clownn
Příspěvky: 9
Registrován: 04 črc 2011 17:11

Re: 3 pásma pasiv...poraďte

Příspěvek od clownn » 05 črc 2011 14:39

[quote="microgenius"][quote="clownn"][quote="microgenius"]RH sound neni zrovna dobra znacka reprobeden[/quote]


Slyšel jsem :-( jen nevím zda by pro moje potřeby nestačili. Nechci s nima ozvučit celej klub. Jen je s sebou vytáhnout když jedu mimo ( většinou menší akce do 50 ti lidí po hospodách )
Pokud je to ale vážně takovej šrot že bych je po 100 hodinách hraní zahodil tak to samozřejmě nechci.[/quote]



zkus se kouknout po bazarech hodne lidi tam prodava 3pasma nebo sestavy :
treba http://www.midi.cz[/quote]

Dík :-) Já koukam jen na Prodance maximálně. NEmám moc času seďet hodiny u pc

honcka
Příspěvky: 1910
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: 3 pásma pasiv...poraďte

Příspěvek od honcka » 05 črc 2011 19:51

jestli si chces postavit, tak bych vysel asi z tyhle konstrukce
http://valy.1ka.eu/DIY/soundsystem/pbau ... n.asp.html
osadil to
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=81788
+
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=82296
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=90814
pod tim by byla oddelena bassreflexova komora osazena
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=82363
ala
http://valy.1ka.eu/DIY/soundsystem/pbau ... n.asp.html
akorat prepocitat rozmery dle delici frekvence a primo na ten reprak
jeste se musis rozhodnout, jestli budes mit komplet 3pasmovou vyhybku, nebo 2 pasmovou a biamp hnat ten 15" basak
http://nbg.freetekno.cz
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

honcka
Příspěvky: 1910
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: 3 pásma pasiv...poraďte

Příspěvek od honcka » 05 črc 2011 19:53

jinak urcite to nech udelat z preklisky, kdyby to bylo z MDF, tak ta bedna bude vazit 100kg :)
http://nbg.freetekno.cz
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

clownn
Příspěvky: 9
Registrován: 04 črc 2011 17:11

Re: 3 pásma pasiv...poraďte

Příspěvek od clownn » 06 črc 2011 01:35

honcka píše:jinak urcite to nech udelat z preklisky, kdyby to bylo z MDF, tak ta bedna bude vazit 100kg :)

No vůbec to nevypadá zle....Myslim že jsi mi to vyřešil...zkontaktuju truhláře a tady místního zvukaře aby jsme to odladili a bude to :-) děkuji ti.
Věděl jsem že mi tu s tím helpnete :-) djforum forever

Odpovědět