Zostava na samotny zaciatok

Předtím než se blbě zeptáte, zkuste pohledat zde ...
Odpovědět
TECon
Příspěvky: 6
Registrován: 19 říj 2010 14:21

Zostava na samotny zaciatok

Příspěvek od TECon »

Zdravim vsetkych.. :-)
chcel by som zacat s DJingom a potreboval by som poradit, co kupit tak na zaciatok.. Rozmyslal som nad tymto:
http://www.numark.sk/katalog/sady/mixdeck.htm
No chcel by som skusat aj efekty ako napr. tento tipek.. Ked si pustite video od 06:27.. A neviem, ci to pojde aj na Mixdecku od Numarku.. Nemate niekto s tym skusenosti.. Chcel by som mixovat hlavne House, Dance,Techno a Trance..
Vopred dakujem za rady.. :-)

R4Zzy
Příspěvky: 9
Registrován: 13 říj 2010 16:47

Re: Zostava na samotny zaciatok

Příspěvek od R4Zzy »

Porovnávat DJM-800 a CDJ-1000 MK III s Numark Mixdeckem .. To porovnávat nemůžeš .. Nevím o tom, že mixážní část Mixdecku by měla tento effekt :) Jeslti chceš začít a nemáš žádné zkušenosti .. doporučil bych nějaký MIDI Kontroler a propojit s PC/NTB .. Např. Reloop Digital Jockey 2 Interface Edition nebo Controller Edition + Audio DJ-2 .. Program bych k tomu doporučil Traktor Pro .. Virtual DJ je na Digital Jockey nevhodný :roll: Alespoň podle mě :) .. Každopádně bych nekupoval nějaké takovéto komba ..

hoolifan
Příspěvky: 761
Registrován: 05 čer 2007 00:14

Re: Zostava na samotny zaciatok

Příspěvek od hoolifan »

v cem je vdj nevhodny?
ja ho pouzival uz s par midikontrolerama a problem sem nikde nemel..navic je venku verze vdj7 a ta by mela nativne podporovat vsechny prodavajici se midikontrolery a porad tu je moznost domapovat si to presne jak ti to vyhovuje..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

TECon
Příspěvky: 6
Registrován: 19 říj 2010 14:21

Re: Zostava na samotny zaciatok

Příspěvek od TECon »

Nejake skusenosti by sa nasli.. Chcel som nieco viac ako je MIDI kontroler, lebo ratam s tym aj trochu viac do buducna.. Ako zivit sa DJingom nechcem, preto nechcem do toho davat vela penazi, radsej kupit nieco lepsie na zaciatku a mat to dlhsi cas.. No a viem, ze porovnavat Numark Mixdeck s Pioneer DJM-800 a CDJ-1000 MK III sa neda. Len Pioneer je uz nieco ine aa aj drahsie.. Takze hladam taku strednu triedu..
Mam VDJ 6, zatial som s tym nemal problem, vela ludi chvali. Ale pocul som o Traktore a kazdy tiez len chvali.. Je to v podstate jedno si myslim, VDJ 7 alebo Traktor Pro..

R4Zzy
Příspěvky: 9
Registrován: 13 říj 2010 16:47

Re: Zostava na samotny zaciatok

Příspěvek od R4Zzy »

Tak ono to je asi o zvyku .. Já i po vlastním namapování VDJ sem nedokázal pomalu udělat ani přechod .. prostě mi ten program nevyhovuje .. ani ta Effektová sada ani Effekty které se tam dají dostahovat .. jen je ve VDJ lepší timecode a samplování :) Každopádně u mě vede Traktor :)
A co se týče MIDI kontrolerů .. je to na začátek nejlepší volba ..a když už nechceš to tak si sežeň nějakou starší sestavu CD Playerů a Mixpultu :) furt je to lepší než takovéto komba jako je Mixdeck :) Se mrkni po bazarech na netu a aukcích .. sehant např. staré Pio CDJ-100 + mixpult starší a máš to vklidku :)

microgenius
Příspěvky: 721
Registrován: 17 lis 2009 19:53

Re: Zostava na samotny zaciatok

Příspěvek od microgenius »

zrovna ten mix deck je na dobre urovni ,efekty mas na prehravacich (totzne s NDX800)
mixak 3 kanalovej myslim ze to ubec neni spatna sestava a za ty penize krasa a kvalitni taky bude .
tady je recenze z digital DJ online:


Numark Mixdeck je univerzální dj systém, který je díky koncepci „vše v jednom“ velmi snadno přenosný, což ocení především mobilní djs.
Numark Mixdeck je vizuálně rozdělen na tři části. Prostřední (stříbrná) část obsahuje tří kanálový mixážní pult s integrovaným dockem pro iPod/iPhone, po stranách pak najdete dva profesionální dj přehrávače.

V balení najdete také plnou verzi programu Traktor LE Numark Edition, napájecí trafo, USB kabel a dva RCA kabely.

Vstupy, výstupy a zpracování
Celý komplet je vsazen do plastového boxu, na jehož předním panelu se nachází vstupní konektory pro připojení sluchátek, vstup pro mikrofon (jack 6.3 mm) s dvou pásmovým ekvalizérem a nastavení úrovni hlasitosti. Dále zde najdete přepínače pro nastavení křivky průběhu cross faderu.
Na zadním panelu jsou umístěny výstupní konektory, master 1 (XLR), master 2 (RCA), výstupy pro připojení odposlechů a pro nahrávání. Pokud nechcete používat při hraní integrovaný mixážní pult, můžete připojit přehrávače přes RCA výstupy k libovolnému mixážnímu pultu. Pomocí vstupních konektorů můžete naopak připojit až dva přehrávače nebo gramofony. Dále zde najdete USB konektor na propojení s počítačem, napájecí konektor a hlavní vypínač. Veškerá tlačítka i knoby jsou z tvrdého plastu, knoby jsou pro lepší uchopení pogumovány.


Přehrávače
Jedná se o profesionální dj přehrávače (od Numark NDX800 se liší jen jiným rozložením ovládacích prvků a velikostí, NDX800 má větší jog kolo, funkčně jsou shodné) s štěrbinovým zakládáním CD, které Vám umožní přehrát jak klasické audio CD, tak i MP3 soubory uložené na externích USB zařízeních (Flash disk, externí HDD, …). Přehrávače lze též využít jako MIDI/HID ovladače, kterými lze ovládat některý z oblíbených dj programů (např. Traktor, Virtual DJ, Serato …).
Přehrávače mají velké jog kolo o průměru 15 cm, jehož horní plocha je citlivá na dotek. Prstenec pro změnu rychlosti skladby je plastový. Po aktivaci funkce „Scratch“, můžete pomocí jog kola scratchovat, nebo v režimu „Search“ jím můžete přetáčet skladbu. Celé jog kolo má velmi dobře nastavenou tuhost, díky které po otočení nevytváří dlouhou samovolnou setrvačnost jako jiné levné přehrávače.
Pitch fader o délce 100 mm jde velmi lehce a bez zarážky na nule. Rozsah pitche lze nastavit v rozsahu 6, 12, 25, 100 % a to včetně funkce keylock pro zmrazení tóniny.
CD mechanika s štěrbinovým zakládáním je velmi tichá a načítání CD je celkem rychlé.
Přehrávače obsahují efektovou jednotku s 6 efekty (chop, echo, filter, flanger, pan, phaser). Pro každý z efektů můžete nastavit parametry a zvolit jeho intenzitu (hlasitost). Efekty se volí páčkou, což možná není asi nejšťastnější a pohotové řešení. Mimo to, jsou přehrávače vybaveny efektem „Reverse“ a simulací rozjezdu/zastavení talíře gramofonu s nastavitelnou hodnotou délky trvání.
Na čele přehrávačů jsou tři velká tlačítka „Play“, „Pause“, „Cue“. Skladby volíte otočným knobem, který je umístěn v pravém rohu. Samozřejmostí jsou i tlačítka pro vytváření plynulých smyček. Při aktivní smyčce můžete páčkou měnit za chodu její délku. Hot Cue tlačítka lze využít i pro nastavení druhé smyčky, nebo jako sampler. Pomocí Hot Cue tlačítek lze odskočit ihned i na uložené místo ve zcela jiné skladbě na stejném nosiči než je právě přehrávaná skladba.
Displej přehrávače má modrý podklad s bílým textem a je velmi dobře čitelný. Škoda, že kryt displeje není stejně jako třeba u modelů NDX400 a NDX800 z čirého skla, díky kterému je na těchto přehrávačích displej nádherně jasný a ostrý. Krom časových údajů je na displeji zobrazováno aktuální BPM, hodnota pitch faderu, číslo skladby a na spodním řádku pak název přehrávané skladby, který je brán z CD text, nebo při přehrávání MP3 souborů z ID3 tagů. Pokud je název delší jak 12 znaků, je jeho název rolován.
Krom klasických audio CD můžete přehrávat MP3 soubory umístěné na externích USB zařízeních (Flash disk, externí HDD, …). Bohužel nelze sdílet MP3 soubory z jednoho USB zařízení na obou přehrávačích, ale musíte mít pro každý přehrávač samostatné USB zařízení. Po připojení externího zařízení si přehrávač proskenuje adresářovou strukturu a zobrazí skladby z prvního nalezeného adresáře, tato operace může chvíli trvat v závislosti na počtu souborů. Mezi adresáři můžete pohodlně přecházet otočným knobem, kterým též listujete ve skladbách.


MIDI
Jak již bylo zmíněno v úvodu, Numark Mixdeck je univerzální dj systém a krom přehrávání CD a MP3 jej můžete využít jako MIDI kontrolér pro ovládání DJ programů. Tato vlastnost je v dnešní době digitálního djingu velice výhodná. Numark Mixdeck má v sobě integrovánu vlastní 4 kanálovou zvukovou kartu (2x stereo vstup, 2x stereo výstup) s podporou ASIO 2.0, takže nebudete potřebovat nic jiného, než jej propojit s počítačem USB kabelem a ihned můžete začít hrát.
Na přiloženém CD najdete potřebné ovladače a instalaci programu Traktor LE včetně integrované podpory pro Mixdeck. Po instalaci ovladačů, propojíte Mixdeck USB konektorem na zadní straně s počítačem. K propojení použijte dodávaný USB kabel, s USB kabely některých výrobců nefungoval Mixdeck korektně. Jelikož mam v počítači již nainstalován program Traktor PRO, instalaci dodávané verze Traktor LE sem vynechal. Po spuštění programu Traktor PRO sem zvolil průvodce nastavením, kde je k volbě přímo Numark Mixdeck a to dokonce v HID režimu (program komunikuje s kontrolérem přímo přes USB protokol bez nutnosti používat MIDI instrukce, díky čemuž jsou veškeré odezvy okamžité a je možné využít všech technických možností zařízení včetně displejů). Po dokončení průvodce můžete ihned začít hrát. Program je automaticky nakonfigurován tak, aby vše co nejvíce k nerozeznání od používání přehrávače v běžném režimu CD/MP3. Díky tomu se Vám při hraní z počítače na displeji přehrávače zobrazují časové údaje, BPM, hodnota pich faderu, název přehrávané skladby, jsou podsvíceny aktivní tlačítka atd.
Numark Mixdeck můžete používat i s kterýmkoliv jiným dj programem s podporou MIDI. MIDI instrukce zasílají pouze přehrávače, mixážní pult není ovladatelný pomocí MIDI jelikož se jedná o klasický analogový mixážní pult. Proto je potřeba v nastavení programů volit režim používání s externím mixážním pultem.


Mixážní pult
Numark Mixdeck obsahuje analogový 3 kanálový mixážní pult. 2 kanály jsou přepínatelné a můžete je využít k mixování hudby z integrovaných přehrávačů (CD/MP3), nebo z integrované zvukové karty při použití s počítačem (PC), případně můžete mixovat hudbu z gramofonu nebo jiného externího zařízení, které připojíte na vstupní RCA konektory, které najdete na zadním panelu. Tyto dva kanály obsahují 3 pásmové korekce v rozsahu -28 db / +10 db, nastavení hlasitosti (Gain) a fadery (šavle). Fadery působí stejně jako vše trochu plastově, ale pracuje se s nimi velice příjemně, nejdou ani moc z tuha ani úplně lehce aby se sami vraceli po rychlejším záběru.
Třetí kanál má pouze fader a je určen výhradně pro přehrávání skladeb z iPod / iPhone zařízení, které lze vložit do kastlíku přímo na mixu. Pod tímto kastlíkem jsou tlačítka pro ovládání vloženého iPod zařízení (výběr sklady a její ovládání). Bohužel žádné jablečné zařízení nevlastním, takže sem tutu funkci nemohl vyzkoušet.
Samozřejmostí je i cross fader, který jde velmi lehce, ovládání výstupní hlasitosti (Master) a hlasitosti pro monitory (Booth), ovládání hlasitosti výstupu do sluchátek, fader pro volbu kanálu, který jde do sluchátek.


Závěr
S Numark Mixdeck sem si hrál jak doma, tak i v clubu a byl sem s tímto dj systémem velice spokojen. I kolegům, kteří si jej v rychlosti v clubu vyzkoušeli se zamlouval. Jeho snadný transport a univerzálnost použití kdy sem využíval USB flash disk, ale zejména MIDI režim s programem Traktor PRO, kde je Mixdeck plně nakonfigurován, mně velmi rychle dostalo.
Z počátku v režimu CD/MP3 mně dělalo problém dorovnávání skladem pomocí jog kola, protože bylo příliš citlivé. Tento problém se ovšem vyřešil nahráním aktualizované verze firmware.
Doporučuji si určitě přečíst manuál, protože některé ovládací prvky přehrávačů mají i další význam například při jejich delším podržení, ale získáte především informace jak se pracuje s nastavováním Hot Cue tlačítek, která mohou po přepnutí sloužit také jako druhá smyčka nebo sampler.
Kompletně plastové provedení na někoho může působit negativně, ale jelikož sem několik let vlastnil přehrávače Numark Axis 9, které mají velmi podobné plastové jog kolo a kryt, tak sem se toho příliš neobával, protože vím co tyto přehrávače v minulosti se mnou prožili a do dnes stále i po 9 letech bez servisu fungují.
Kvalita integrované zvukové karty určitě není na úrovni karet jako např. NI Audio 8 DJ, ale i v menším clubu to celkem obstálo, i když se přiznám, že sem spíš většinu času používal k tomu svou externí zvukovou kartu NI Audio 2 DJ, se kterou má zvuk lepší dynamiku. Kvalita mixážního pultu je srovnatelná s jinými dvou kanálovými pulty této značky, alespoň co sem mohl porovnat s mým stařičkým Numark DXM06 (dnešní Numark X6).
Výrobky značky Numark patří k těm kvalitním, v porovnání s cenově podobnými, nebo i lehce dražšími výrobky jiných firem.

Díky skvělé podpoře MIDI je ideální i pro výhradní používání jako MIDI kontrolér. Na domácí hraní a menší párty je to naprosto ideální systém, ale není potřeba se s tím bát jít hrát i kamkoliv jinam (znám dva lidi z rádia, kteří s tím hrají každý víkend po diskotékách a clubech) k naprosté spokojenosti.
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

TECon
Příspěvky: 6
Registrován: 19 říj 2010 14:21

Re: Zostava na samotny zaciatok

Příspěvek od TECon »

O_O
Diki za tuto recku.. Ma to viac priklonilo k tomu Mixdecku.. :)
Nekupujem veci z bazarov a z druhej ruky, nemam s tym dobre skusenosti. Radsej si priplatim a budem to mat dlhsie. Potrebujem to presne na to, co pisal ten tipek.. Male party, domov, bytovice.. Ziadne velke kluby a pod.

microgenius
Příspěvky: 721
Registrován: 17 lis 2009 19:53

Re: Zostava na samotny zaciatok

Příspěvek od microgenius »

TECon píše:O_O
Diki za tuto recku.. Ma to viac priklonilo k tomu Mixdecku.. :)
Nekupujem veci z bazarov a z druhej ruky, nemam s tym dobre skusenosti. Radsej si priplatim a budem to mat dlhsie. Potrebujem to presne na to, co pisal ten tipek.. Male party, domov, bytovice.. Ziadne velke kluby a pod.
u dj techniky se ten bazar da a somo zalezi taky co to je za urcitou vec ja treba jedu ozkouset ted v sobtu novej mix k jednomu cloveku tak sem zvedavej.jinak neni zac za info .
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

TECon
Příspěvky: 6
Registrován: 19 říj 2010 14:21

Re: Zostava na samotny zaciatok

Příspěvek od TECon »

Tak popozeram aj tie bazary, mam cas.. :)
A chcel som sa este opytat.. Ked zacinam doma skusat, potrebujem aj nejaku extra repro sustavu? Alebo mi stacia dobre sluchadla a obycajne repraky, co mam napr. k PC, ktore napojim do mixacu cez nejaku redukciu z RCA do klasickeho 3,5 mm jacku (ak taka redukcia vobec existuje)?

R4Zzy
Příspěvky: 9
Registrován: 13 říj 2010 16:47

Re: Zostava na samotny zaciatok

Příspěvek od R4Zzy »

Stačit by ti měly i ty klasické bedny .. stejně většinu pojedeš přes sluchátka :) btw. ta redukce je např. tady http://satelity.nej-ceny.cz/30333/kabel ... 0-20m.html .. z klasického Stereo Jacku 3.5lky na 2x Cinch (Levý a Pravý kanál) :) Já mám doma sice repro o výkonu 600W (malý pokoj v bytě) , ale normálně sem chvilku jel i přes klasické bedny Creative .. pokud dokážou ty bedny dát dobrou hlasitost a Basy (např. 2.1dničky) :)

TECon
Příspěvky: 6
Registrován: 19 říj 2010 14:21

Re: Zostava na samotny zaciatok

Příspěvek od TECon »

jop, diki moc.. :-)
no 2.1 mam, nejake Logitechy.. Naposledy co sme ich mali u kamosky na byte na party (som pustal len z ipodu), tak 2ja susedia sa boli stazovat.. To by nemal byt problem si myslim, hlasitost a bassy maju dobre.. :)

microgenius
Příspěvky: 721
Registrován: 17 lis 2009 19:53

Re: Zostava na samotny zaciatok

Příspěvek od microgenius »

TECon píše:jop, diki moc.. :-)
no 2.1 mam, nejake Logitechy.. Naposledy co sme ich mali u kamosky na byte na party (som pustal len z ipodu), tak 2ja susedia sa boli stazovat.. To by nemal byt problem si myslim, hlasitost a bassy maju dobre.. :)

myslim ze by to mohlo bejt bez problemu ja zezacatku valil na normal hifi vezi plus minus 10OW RMS
a stacilo to ,ted mam 3 pasma bedny ale stejne pouzivam jen jednu jako monitor .na tech 2.1 to bude v poho hodne lidi takle vali dom a jinak tu redukci prodavaj treba v OKelectru,datart atd
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

TECon
Příspěvky: 6
Registrován: 19 říj 2010 14:21

Re: Zostava na samotny zaciatok

Příspěvek od TECon »

To si zaobstaram ked viem, ze sa to vyraba.. Neskor dokupim nejaku poriadnu repro sustavu.. :)

Odpovědět