Zatýkání DJs v italských klubech

Diskuze o DJingu a věcech kolem něj, které se do předchozích kategorií nehodí.
Odpovědět
Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Zatýkání DJs v italských klubech

Příspěvek od Azu »

zdroj http://www.cdr.cz

IFPI se pochlubila zatčením 11 lidí za porušování práv k veřejné produkci, což bylo výsledkem razie finanční policie v italském Bergamu, Florencii a alpském regionu. Prý je to významný milník v kampani proti majitelům nočních klubů, manažerům barů a dalším, kteří porušují práva spojená s veřejnou produkcí autorsky chráněného obsahu. My to ale vidíme jako milník, který nutně nakonec musí vést k všelidovému povstání, protože hrnec už už je očividně plný po okraj a jen málo zbývá, aby přetekl.

Sice je to v Itálii trestný čin (uvádí IFPI), ale stejně, zatýkat někoho za veřejnou produkci hudby, to už je trochu silná káva. Provozovatelé diskoték, klubů a jiných zařízení si časem zvykli, že platit musí, ovšem taková teatrální akce s policií, zatýkáním a náležitou medializací, to asi čekal málokdo. Ano, umíme si představit, že správce autorských práv (u nás třeba OSA) provozovateli předepíše úhradu jisté částky za veřejnou produkci, ten zaplatí nebo nezaplatí, případně se mohou i soudně dohadovat, což může k nějakému trestu při prokázané vině a dle zákona vést, ale toto je asi už hodně za hranicí rozumného jednání (bohužel IFPI více podrobností nevystavila). Policie zabavila tucty počítačů a našla více jak 50 000 souborů s hudbou. Mrkněte kolem sebe, jestli nemáte kamaráda, co o víkendech někde provozuje diskotéku, nebo rovnou v sobotu vašeho dýdžeje upozorněte, že ta razie, co minulý týden šla po opilých mladistvých, může klidně někdy příště směřovat na něj. A vůbec, měli byste při každé návštěvě diskotéky, zábavy ale třeba i supermarketu žádat osvědčení, že to mají s autorskými právy v pořádku. Přece nebudete tancovat nebo nakupovat za zvuků pirátské hudby!

Původní text zprávy najdete na:
http://www.ifpi.org/content/section_news/20050216.html
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

apin
Příspěvky: 36
Registrován: 24 lis 2007 23:41

Re: Zatýkání DJs v italských klubech

Příspěvek od apin »

všichni na osu nadávaj
ale když se to vezme z té druhé stránky, tak nevíte někdo, jak získat práci v OSA? :D :geek2:
lightnite.cz

Kenny
Příspěvky: 266
Registrován: 23 zář 2007 20:40

Re: Zatýkání DJs v italských klubech

Příspěvek od Kenny »

apin píše:všichni na osu nadávaj
ale když se to vezme z té druhé stránky, tak nevíte někdo, jak získat práci v OSA? :D :geek2:
Tak dostat se do vedení to pujde asi těžko, ale můžeš dělat kontrolora.
Dá se to dělat jako vedlejšák, budeš prostě jezdit po hospodách, restauracích, barech apod. a kontrolovat jestli maj papíry v pořádku. Samosebou jen pokud tam je tv, radio nebo nějaká aparatura a hraje..... :D
Neboj výpalný vybírat nebudeš :mrgreen:
Takle nějak mi to vysvětloval ten jeden z OSA ale to už je strašně dlouho už si to moc nepamatuju, to jsem byl ještě školák ale nedělal jsem to, protože to jako brigádu dělat nemůžeš a stejně jsem už v tý době OSU neměl rád tak bych se jim na to vyprd, jen mě zajímalo jak to funguje :)

hoolifan
Příspěvky: 761
Registrován: 05 čer 2007 00:14

Re: Zatýkání DJs v italských klubech

Příspěvek od hoolifan »

Tak mě napadlo.. jestli by to nešlo nějak zkloubit.. no prostě jestli je to s kontrolorem tak jak s těma lidma co jezdí od hospody k hospodě a nabízí jim pivo tak tam dostaneš region a ten je tvůj.. tak by možná bylo dobré vytipovat si nějakého beránka (nebo to dělat sám) mít vlastní region ve kterém hrajete a zároveň v něm děláte kontrolora pro OSU tím byste si mohli být jistí že na vaši akci kontrola OSY nedojde :!: protože když hrajete tak se zároveň nemůžete přijít zkontrolovat :wink: neví někdo jestli to tak funguje??
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

Kenny
Příspěvky: 266
Registrován: 23 zář 2007 20:40

Re: Zatýkání DJs v italských klubech

Příspěvek od Kenny »

hoolifan píše:Tak mě napadlo.. jestli by to nešlo nějak zkloubit.. no prostě jestli je to s kontrolorem tak jak s těma lidma co jezdí od hospody k hospodě a nabízí jim pivo tak tam dostaneš region a ten je tvůj.. tak by možná bylo dobré vytipovat si nějakého beránka (nebo to dělat sám) mít vlastní region ve kterém hrajete a zároveň v něm děláte kontrolora pro OSU tím byste si mohli být jistí že na vaši akci kontrola OSY nedojde :!: protože když hrajete tak se zároveň nemůžete přijít zkontrolovat :wink: neví někdo jestli to tak funguje??
Myslím že by to tak nešlo, fakt nevím uplně jaký maj zavedený systém ale zas tak blbý nebudou :lol:
Navíc, já bych tu práci přirovnal k práci revizora, to znamená že když načapáš někoho tak máš za to nějaký odměny a pokud se ti (teoreticky) nikoho za celej měsíc načapat nepodaří tak za to kontrolování dostaneš kulový :shock:

hoolifan
Příspěvky: 761
Registrován: 05 čer 2007 00:14

Re: Zatýkání DJs v italských klubech

Příspěvek od hoolifan »

mě by ani nevadilo že bych za to teoreticky nedostal ani halíř od osy ale zas by bylo fajn vědět že tě nikdo nepříjde zkontrolovat.. chtělo by to zjistit jak to vůbec funguje :wink2:
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

Uživatelský avatar
Bj_Carda
Příspěvky: 259
Registrován: 13 čer 2007 01:17
Vybavení

Re: Zatýkání DJs v italských klubech

Příspěvek od Bj_Carda »

Otázkou ovšem je, jestli by si oni drželi kontrolora, kterej jim nic nevydělá :)
Pio CDJ 400, Numark FX 5000, APC20, Senn.HD25/HD215, ART 310A,

Odpovědět