Michael Burian - Vltava

Čím nakrmit Final Scratch nebo record bag...
zbynek
Příspěvky: 5
Registrován: 12 led 2011 21:09

Re: Michael Burian - Vltava

Příspěvek od zbynek »

RickySho píše:
zbynek píše:V tom případě je autor houslista Michal Hejc. On je ten, kdo tu skladbu odmakal.
Hejc neni ten kdo tu skladbu odmakal. vis neco o produkci hudby (obecne, vsechny styly, nahravani, technicka stranka, studio, ...to myslim bez urazky, treba vis)? on jen podle not zahral melodii z Vltavy. jak moc je pro nekoho kdo profesionalne hraje na nejaky hudebni nastroj tezky zahrat nejaky motiv podle not? Burian byl naopak ten co neco VYPRODUKOVAL (Hejc pouze HRAL), Burian VYMYSLEL ze udela remix Vltavy, VYMYSLEL a VYPRODUKOVAL zbytek skladby a dal to hudebne i technicky dohromady. jeho podil je tak 90%.
zbynek píše: Ty práva tak mrtvý nejsou...Oficiálně by měli mít aspoň souhlas držitele práv (většinou rodina nebo Český rozhlas..)
opet vedle. dle autorskeho zakona je to 70 let, bylo to zmeneno nedavno z 50ti. jinde v Evrope je to kolem 60-100.

zbynek píše:Tak kde je pak to umění? Těch pár zvuků, který se ti líbí? Sorry ale to by dal každej..O tom, že je to degradace klasické hudby už tu je napsáno dost..A Smetana tohle celý složil(=nemusí ovládat všechny nástroje), Burian zatim nedokázal nic srovnatelnýho, tak by se měl snažit udělat něco svýho. Pak by možná víc respektoval dílo jinejch.
Burian tvori i svoje vlastni originalni veci. patri mezi nejlepsi ceske DJe. myslim ze se nemusi stydet za to co dokazal. nerikam ze jeho tvorba je excelentni a nejsou tu lepsi producenti ale to prece nic nemeni.
ten zbytek o degradovani, nerespektu nekomentuju, k tomu sem se vyjadril uz jednou vys.
Já netvrdim, že nějaký práva porušuje..jen jsem řikal, že by mě to zajímalo..o těch 70 letech vim. Vltava nebyla nahraná v žádnym studiu (neboť v té době žádný nebylo), to znamená, že dneska si s ní každej může dělat co chce..:( Jen bacha na Verdiho- nedávno se v Itálii mluvilo o ochraně 300let, ale nevim jak to dopadlo. Pokud si Burian domluvil Hejce, tak neni co řešit s právama, ale o tom, kdo to víc odmakal si myslim, že to nebude tak jednoznačný. Já znam jen tu nahrávku pro rádio a tam se toho mixování moc neobjevuje. Jinak souhlasim s tim, že Hejc se taky nepředřel..myslim, že podíly maji min. 50% (aspoň v rádio verzi, tu delší si radši nebudu pouštět!)

DeeJay PiPi
Příspěvky: 247
Registrován: 24 lis 2009 08:50

Re: Michael Burian - Vltava

Příspěvek od DeeJay PiPi »

Nedá mi to nereagovat.

To zbynek:
Sorry, ale je vidět, že o produkci toho asi moc nevíš. Hejč nahrál pouze ty housle, potom už bylo na Michalovi, aby udělal beaty, sladil to dohromady, aby to sedělo atd. atd. atd. ...Nevím, kde si vzal to, že Michal na tom má podíl všehovšudy 50%. Možná se ti to tak zdá u radio verze. Tam slyšíš de facto jenom housle, to ano. Pokud by sis poslechl ale original mix nebo violin, tak už je to o něčem jiném. A i u té radiovky to není 50-50, tomu věř.

Btw. když by to zmáknul každý, jak píšeš, tak dej dohromady taky nějaký remix, který bude mít hlavu a patu a prosadí se (alespoň mezi těmi, kterým tenhle styl něco říká).

Jinak, jak psal atlon. Nejlepší by byl lock...tohle už je hodně off...Hawk


djfelixus
Příspěvky: 786
Registrován: 15 črc 2008 09:03

Re: Michael Burian - Vltava

Příspěvek od djfelixus »

zbynek píše:Kdyby to aspoň uměl záhrát na ty housle, aby mohl tvrdit, že je to "jeho" song. A jinak ta úcta se většinou neprojevuje kopírováním práce pravého umělce (houslisty) a "přilepením" několika nesmyslných dunivých zvuků. Aź budou mít tyhle zázraky naší taneční scény nějakou úroveň a kus práce autorů, pak se můžeme bavit o umění. Jinak jsou to jen trapný pokusy o slávu a prachy...
Takže hudební producent musí umět hrát na všechny hudební nástroje světa nebo musí umět výborně zpívat? :-)
www.djfelixus.cz |Official site
www.freedj.cz |Skutečně svobodní DJové

Odpovědět