Virtual DJ - sample

Diskuze o programech pro DJ (TRAKTOR PRO, Virtual DJ, Serato DJ/Scratch apod.)
Odpovědět
Seraf
Příspěvky: 18
Registrován: 27 čer 2014 18:31

Virtual DJ - sample

Příspěvek od Seraf » 27 čer 2014 18:43

Ahoj všem,
Řekněme že jsem Dj Music GreenHorn, věci neznalí a dokonce ve středním věku, kterou se snažím zažehnat, místo balení mladých žabek, hudbou, konkrétně remixováním a samotnou tvorbou. Na tvorbu používám FL studio, tam problém nemám, ale na mixování používám Virtual DJ 8 a měl bych otázku ohledně samplů:
1. Existují nějaké free samply, nebo je potřeba zaplatit těch 19$ a stáhnout z Atomixu?
2. Jde nějakým způsobem namapovat hlasitost samplu například na klávesu, nebo na střední tlačítko mouse? Nebo rovnou na mixer? Ovládat hlasitost přes to detailní rozhraní je dost nepraktické...

Thx za odpověď a pokud už tady existuje podobné téma, omlouvám se za spam.

Thx and heavy nice day :)

longsleeper
Příspěvky: 106
Registrován: 10 bře 2012 16:59

Re: Virtual DJ - sample

Příspěvek od longsleeper » 28 čer 2014 09:28

Hromady samplů zadarmo jsou třeba tady http://www.musicradar.com/news/tech/sam ... s-217833/1
To mapování...nerozumím jak to myslíš, jako něčím spouštět samply ve fruity loops nebo ve virtual dj ?
Každopádně k tomuhle slouží midi kontrolery, pady nebo klávesy.Třeba zde http://www.akaipro.com/category/pad-controllers

Seraf
Příspěvky: 18
Registrován: 27 čer 2014 18:31

Re: Virtual DJ - sample

Příspěvek od Seraf » 29 čer 2014 08:06

Ahoj Longsleeper, předem děkuji za odpověď :) a za pomoc. Jelikož se zatím učím, nepoužívám HW pad ani kontroler, čistě jen FL studio a Virtul DJ prozatím softwarově...
To mapování jsem myslel tak, že pustíš sample klávesou, přesně jak mluvíš, ve virtual DJ. Pro názornost jsem to vyznačil na screenu šipkou.
A jeste jedna vec.. dokazu nejakym zpusobem do Virtual DJ 8 tyto sample naimportovat? Protoze co jsem koukal, tak Virtaul DJ 8 vyuziva na sve defaultni sample nejaky zvlastni format.

Seraf
Příspěvky: 18
Registrován: 27 čer 2014 18:31

Re: Virtual DJ - sample

Příspěvek od Seraf » 29 čer 2014 08:14

Promiň ještě ten screen - http://postimg.org/image/j8u5dsaax/


Seraf
Příspěvky: 18
Registrován: 27 čer 2014 18:31

Re: Virtual DJ - sample

Příspěvek od Seraf » 02 črc 2014 12:49

Děkuju, zkusím dle návodu a podám info o výsledku :)

Seraf
Příspěvky: 18
Registrován: 27 čer 2014 18:31

Re: Virtual DJ - sample

Příspěvek od Seraf » 18 črc 2014 18:21

Ahoj,
Takže jsem se trochu s tím pohrál a kdybych věděl, že je to tak jednoduché, v zásadě Drag & Drop, tak bych Vás tady s tím ani neobtěžoval. Moc děkuji za trpělivost a rady longsleepere... Holt jsem začátečník... :)

Odpovědět