Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Virtual DJ 7

Re: Virtual DJ 7

Příspěvekod dj-johny4 » 22 lis 2010 17:07

dj-johny4 píše:nejde mi nastavit, respektive aplikovat midi mapování pomocí vložení souboru .xml respektive jsem v záložce mappers nikde nezjistil jak to tam přidat, ve starších verzích mi to šlo.... poradíte někdo?

dříve:
Obrázek
config -> remote control -> pravym tlačítkem myši General Midi -> config -> load..
a člověk si vybral vlastní .xml soubor s nastaveným midi


ale ted? nevim, je tam akorát záložka mappers a tam jsou již připravená nastavení pro většinu midikontrolerů... ovšem jak nahraju vlastní mi je záhadou, zkoušel jsem hledat tu složku v počítači se složkou virtual dj, ale nenašel jsem...




opět oživuji svůj dotaz... do složky mappers už jsem to kopírovat zkoušel, ale nic se tím nezměnilo. Prostě nikde jsem nezjistil, jak se dá ve v virtual7 vložit vlastní nastavení kontroleru pomocí XML souboru. Protože používám a&h xone3D a ten vlastní mapování ve virtualu nemá. Je ovšem ke stažení na stránkách virtualu
Kód: Vybrat vše
http://www.virtualdj.com/addons/9827/Allen___Heath_Xone_3D_Def___Mapper.html
v předchozích verzích virtualu jsem to nastavení uměl vložit, viz screen, ale v sedmičkách jsem to nikde nenašel, jakým způsobem vložit


další věc, která mi blbne je, že když si vyberu složku kde mám uložený svoje mp3 a kliknu pravym tlačítkem "set as favorite" tak se sice přidá mezi oblíbené složky, ale při dalším spuštění už tam není...


(upgrade na 7.01 nic nevyřešil)
dj-johny4
 
Příspěvky: 309
Registrován: 28. 11. 2007
Bydliště: Choceň, Vých.čechy

Re: Virtual DJ 7

Příspěvekod hoolifan » 23 lis 2010 11:18

problém je mozna v tom ze to je mapping pro 6ku..
treba delas neco spatne..
ja u xp5 musel nakopirovat xml soubor do mappers a jeste definicni soubor do kontrolers.. zkousel si forum vdjje?
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25
hoolifan
 
Příspěvky: 761
Registrován: 5. 6. 2007
Bydliště: Okres Uherské Hradiště

Re: Virtual DJ 7

Příspěvekod dj-johny4 » 23 lis 2010 12:03

myslim, že to, že to je mapping pro vdj6 je celkem detail, obzvlášt, když můj problém není v tom, že by mi ten xml soubor nefungoval, ale v tom, že se nikde nedostanu do nabídky jak ho vyvovat

forum jsem zatím jen četl, dotaz jsem ještě nepokládal... ale navečer, až přijde máma (která umí anglicky narozdíl ode mě velmi dobře), tak vložím dotaz tam :-)
dj-johny4
 
Příspěvky: 309
Registrován: 28. 11. 2007
Bydliště: Choceň, Vých.čechy

Re: Virtual DJ 7

Příspěvekod hoolifan » 23 lis 2010 13:28

pak dej vedet jak jsi dopadl.
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25
hoolifan
 
Příspěvky: 761
Registrován: 5. 6. 2007
Bydliště: Okres Uherské Hradiště

Re: Virtual DJ 7

Příspěvekod dj-johny4 » 25 lis 2010 06:06

You must copy the files to the following folders:

Mapping files: My Documents -> VirtualDJ -> Mappers

Definition files: My Documents -> VirtualDJ -> Devices

NOTE: MIDI mappings from VirtualDJ v5 or earlier are not compatible and will not work with VirtualDJ v7 or v6.



takže se mi dostala tato odpověď. takže mám smůlu no, budu si to muset namapovat sám
dj-johny4
 
Příspěvky: 309
Registrován: 28. 11. 2007
Bydliště: Choceň, Vých.čechy

Re: Virtual DJ 7

Příspěvekod dj-johny4 » 25 lis 2010 06:06

You must copy the files to the following folders:

Mapping files: My Documents -> VirtualDJ -> Mappers

Definition files: My Documents -> VirtualDJ -> Devices

NOTE: MIDI mappings from VirtualDJ v5 or earlier are not compatible and will not work with VirtualDJ v7 or v6.



takže se mi dostala tato odpověď. takže mám smůlu no, budu si to muset namapovat sám
dj-johny4
 
Příspěvky: 309
Registrován: 28. 11. 2007
Bydliště: Choceň, Vých.čechy

Re: Virtual DJ 7

Příspěvekod Bushido » 10 pro 2010 21:16

Zdravím chcem sa opýtať, som totálny amatér a mám taký problém:
Mam 2 dosky a keď mi v jednej hrá pesnička a do druhej nakopírujem ďalšiu pesničku, ktorú si chcem pripraviť ako ďalšiu ktorá mi bude hrať, tak ešte v tej prvej mi občas stlmí zvuk... Neviete ako spraviť aby bola výška zvuku stále rovnaka resp. aby som si ju nastavoval sám a nie automaticky ? Ďakujem :)
Bushido
 
Příspěvky: 9
Registrován: 10. 12. 2010

Re: Virtual DJ 7

Příspěvekod DJ Patrix » 10 pro 2010 22:43

Prvé, čo mi napadlo, bolo vypnúť auto gain, aj keď to moc nedáva zmysel, lebo auto gain upravuje hlasitosť loadovaného tracku, nie toho, čo už hrá. Skús:Settings>Options>Auto Gain>Disabled
DJ Patrix
 
Příspěvky: 228
Registrován: 26. 3. 2008

Re: Virtual DJ 7

Příspěvekod Bushido » 11 pro 2010 00:20

Skúsil som, nepomohlo, skúsim to ešte upresniť. Ono keď tam hodím ďalšiu pesničku na dosku, tak mi program prepne na tú dosku, potom si môžem zakliknúť druhú dosku a zvuk sa vráti do normálu, ale niekedy to o dosť zníži zvuk a vyzerá to blbo...
Bushido
 
Příspěvky: 9
Registrován: 10. 12. 2010

Re: Virtual DJ 7

Příspěvekod Azu » 11 pro 2010 00:22

Někteří lidé by se měli věnovat raději pexesu
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
Azu
 
Příspěvky: 2168
Registrován: 29. 3. 2007

Re: Virtual DJ 7

Příspěvekod Bushido » 11 pro 2010 00:34

A niektorý by mali prehodnotiť svoje správanie. Nie som jeden z tých čo sa z minúty na minútu rozhodnú, že chcú byť DJ-mi... Idem na jeden hotel s väčšou partiou a je tam nejaké ten sound system, tak si tam chcem v notebooku doniesť nejaké songy a púšťať ich tak aby to aj trochu vyzeralo (prechody)... Inak je to všetko fajn, ale robím v inej brandži, takže na to inak nemám čas... Je to taký problém že žiadam o radu ? Ani nevytváram nový topic, ani nespamujem, tak čo ťa trápi ?
Bushido
 
Příspěvky: 9
Registrován: 10. 12. 2010

Re: Virtual DJ 7

Příspěvekod DJ Patrix » 11 pro 2010 01:03

Po upresnení asi takto - tracky majú rozdielne hlasitosti a na vyrovnanie hlasitostí treba používať gain. A možno máš len zle nastavený sound setup. Popíš tvje nastavenie. Je jasné, že pokiaľ si do oboch mušlí púšťaš (striedavo) len jeden track, tak počuješ tak ako to popisuješ. Ale je faktom, že vysvetliť by si to mohol aj lepšie. :)
DJ Patrix
 
Příspěvky: 228
Registrován: 26. 3. 2008

Re: Virtual DJ 7

Příspěvekod Bushido » 11 pro 2010 01:16

Je mi ľúto, že som laik, ale neviem to o moc lepšie vysvetliť a ten gain som vypol a stále to robí... Polopate, hrá mi pesnička na tej platni alebo ako to nazvať, teraz kliknem myšou na druhú pesničku a natiahnem ju na tú druhú platňu a tým že ju tam nakopírujem mi to automaticky prepne na tú dosku a stíši zvuk. Zrejme sa tá prvá pesnička čo mi práve hrá prispôsobí zvukovej hladine tej druhej... neviem či to dobre vysvetlujem ale snažím sa... myslel som že keď s tým robíte, tak budete vedieť...
Bushido
 
Příspěvky: 9
Registrován: 10. 12. 2010

Re: Virtual DJ 7

Příspěvekod Azu » 11 pro 2010 02:16

Pokud chce být někdo dj, tak když nic jiného, tak musí umět pochopit jisté základy fungování a použití mixážního pultu a hlavně mně nepiš že si začátečník, že tomu nerozumíš, na tom totiž není čemu rozumět, tohle zvládnul bez jakéhokoliv vysvětlování a učení i kamarádův 7 letý synek s počítačem sám během necelé hodiny, jen metodou kliknu, hejbnu myší a uvidím co to dělá.
O tvých vyjadřovacích schopnostech se nemá smysl ani bavit, protože ty jsou na úrovni dítěte z mateřské školky, když nejsi ani srozumitelně a jednoduše popsat co s tím vůbec děláš, na co tam kde klikáš a kde se ti vůbec s tím zvukem něco děje jestli ve sluchátkách nebo v reprákách, protože jestli ve sluchátkách, tak to není chyba, ale vlastnost každého mixážního pultu tak jak to máš nastavené.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
Azu
 
Příspěvky: 2168
Registrován: 29. 3. 2007

Re: Virtual DJ 7

Příspěvekod Bushido » 11 pro 2010 02:50

Ja som nepísal že je to chyba mixážneho pultu... Keď je to všetko také easy, prečo vôbec netušíte o čom rozprávam, pretože ja si myslím že som to popísal dosť presne... Hodín pesničku na pult a zníži mi zvuk, čo na to nechápeš... lebo ja si myslím že to pochopí aj 7 ročný chlapec...
Bushido
 
Příspěvky: 9
Registrován: 10. 12. 2010

PředchozíDalší

Zpět na DJ software


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+