Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Virtual dj 7 nastavení

Virtual dj 7 nastavení

Příspěvekod Prott » 29 bře 2013 00:55

Zdravím a doufám, že jsem to správně zařadil. Mám trochu problém a potřeboval bych poradit s Virtual dj programem.
Koupil jsem ho legálně a také konzoli denon MC-6000 a podle různých návodů(youtube atd.) i sprovoznil, ale bohužel anglicky neumím a počítačový expert taky nejsem. Dost jsem toho okoukal a sám pochopil, ale chtěl bych tomu porozumět více. Proto vás prosím o rady a teď konkrétně: co je třeba ta latence a jak ji mám nastavit, abych dostal z programu a denonu maximum a kvalitu? Jak přemapovat, protože některá tlačítka nedělají co mají. Netuším jak to mapování funguje. V podstatě bych moc prosil o radu jak celý systém nakonfigurovat pro moje potřeby.
Zapojeno mám na external mixer, protože používám i cd playery.
Děkuji moc za rady.
Prott
 
Příspěvky: 21
Registrován: 29. 3. 2013

Re: Virtual dj 7 nastavení

Příspěvekod Ludek » 31 bře 2013 03:47

Latence je v podstatě doba nebo zpoždění, než je audio signál zpracován systémem a dostane se na výstup. U DJ programů se snažíme dosáhnout latence co nejnižší, protože program pak rychleji reaguje např. při scratchování apod. Udává se v milisekundách. Pro dosažení nízké latence mívají lepší zvukové karty i tzv. ASIO ovladače, které umožňují dosáhnout latence i v jednotkách ms.
Nejlepší je tedy tento ASIO ovladač použít (pokud je k dispozici) a pak se snažit postupně zkoušet najít nejnižší hodnotu v ms, kdy se přehrávaný zvuk ještě nebude nijak zadrhávat ani v něm nebude lupat. A to ani při minimalizovaní nebo maximalizování oken, scratchování, natahování nových skladeb do VDJ, změně BPM atd..
Je samozřejmě vhodné pro dosažení co nejnižší latence i vhodně optimalizovat nastavení počítače. Pěkně je to popsáno např. tady: http://dj.nech.me/dj_optimalizace.pdf

Při mapování si v Settings -> Mappers zobrazíš nastavení svého kontroléru a tam jsou spárované pro jednotlivé tlačítka na kontroléru (Key) odpovídající akce (Actions). Najdeš si tlačítko, které chceš změnit a změníš mu akci na to, co by mělo podle tebe dělat. Těch akcí umí VDJ docela dost ( http://www.virtualdj.com/wiki/VDJscript_verbs.html ) ( nad tím vším je ještě jejich vlastní programovací jazyk, tzv. VDJscript ( http://www.virtualdj.com/wiki/VDJscript.html ) , který umožňuje ty akce různě kombinovat, podmiňovat, používat proměnné, ale ten zatím nepotřebuješ, to až se s VDJ blíže seznámíš. 8) )
Ludek
 
Příspěvky: 368
Registrován: 10. 9. 2007
Bydliště: Jižní Morava.

Re: Virtual dj 7 nastavení

Příspěvekod Prott » 01 dub 2013 00:46

Pro Ludek.
Děkuju moc za přístup a za super rady včetně naprosto perfektních odkazů. Moc mi to pomohlo a začínám tomu víc rozumět.
Ale je to určitě běh na dlouhou trať, důležité je začít a chtít se zdokonalit. Tak jsem se v tom začal trochu hrabat dle návodu a výsledky se dostavily. Akorát na měření latence jsem použil (DPC Latency Checker) a měl jsem tam pár červených a pár žlutých sloupců, což se mi podařilo vypnutím a eliminací určitých akcí,ovladačů, atd.. odstranit.
Ale stále v tom vyrovnaném zeleném poli do cca 250 mi v pravidelných intervalech vystřeluje jeden sloupec ač zelený někam těsně pod hranici 1000 a nemůžu přijít na to co to dělá.
Otázka zní mám to vůbec řešit, když je to v zeleném?
Dál s tím spojená otázka je, jestli by šlo speciálně toto nastavení pro Dj-ing nějakým způsobem uložit na speciální účet a ntb používat standardně (uživatelsky) na účtu jiném nebo je lepší nechat ho jen na Dj-ing a nezasírat ho běžným používáním.
Ještě jedna věc ve Virtualu tu latency mám na DJ Asio driver - ultra latency on a v samotném (Performance) na 512(11ms).
Jinak v té tabulce je ještě spousta dalších parametrů s kterými si nevím rady mohl by jsi mi napsat jak je to optimálně nastaveno?
Vím že jsem toho vysypal najednou dost a asi i nesrozumitelně, ale přechod z cd na pc je pro mě dost náročný, protože to co dnes mlaďasům připadá jako sranda je pro mě vyšší dívčí.

I tak děkuji.
Prott
 
Příspěvky: 21
Registrován: 29. 3. 2013

Re: Virtual dj 7 nastavení

Příspěvekod Ludek » 03 dub 2013 01:21

Já používám také DPC Latency Checker. Ukazuje mi to Absolute maximum pouze 24 mikrosekund. Ani jsem nemusel notebook nijak zvlášt optimalizovat, stačilo mi jenom zakázat zařízení "Microsoft ACPI compliant control method battery", které mi způsobovalo zhruba jednou za deset sekund špičku kolem 2000 mikrosekund. Teď sice nevidím, když jedu na baterky, kolik mi tam zbývá, ale při hraní se jede stejně na adaptér.
Zkus to ještě jednou projít, ale pokud to občas vystřelí k těm 1000 a nemůžeš nikde najít co to dělá, tak to tak nechej. Důležité je, že neuslyšíš při hraní kvůli tomu žádné rušivé zvuky.
Jinak mně se podařilo snížit a nastavit latenci ve VDJ v Performances bez rušivých zvuků až na 2 milisekundy, ale to už je docela extrém. 8) Pokud ti těch 11 ms stačí a tlačítka i scratchování ti reaguje dostatečně rychle a vyhovuje ti to tak, tak to tak můžeš nechat.
Já mám také zapnuté v nastavení "Ultra latency ASIO" - údajně to má umožnit nižší latenci a vypínat se to má jenom na starších PC, kde by to dělalo problémy. Dále mám vypnuté v Performances safe mode, zapnuté optimize for latency, master tempo na advanced stretching, skin resizing na fast a 48 kHz resampling také na fast. Nikdy zatím nebyl s VDj problém a to dělám na tom notebooku během hraní často šílenosti, kdy mi současně s VDJ běží dalších x programů, včetně softu na DMX ovládání světel nebo prohlížeč a internet přes wi-fi. :)
Řada dalších nastavení VDJ je uložena v registru Windows a jsou přístupná přes nástroj registry tool: http://www.virtualdj.com/addons/2170/Registry_Tool.html
Tam se mi podařilo snížit latenci při scratchování ještě víc zmenšením hodnot defaultscratchlatency a jogscratchlatency. Můžeš si s tím pohrát a vyladit si VDJ tak, aby reagoval co nejrychleji, samořejmě bez vlivu na kvalitu zvuku. Při hodně malých hodnotách už je to slyšet. Vše radši doma před živým hraním pořádně otestuj, ať tě pak nic nepřekvapí.
Ideální je mít samozřejmě notebook jenom na samotné hraní a nezasírat si systém jinými programy. Když už je nutné používat notebook i někde jinde, tak bych doporučil rozdělit disk na dvě části (třeba C a D) a na každý disk nainstalovat systém samostatně. V jednom systému by byl pouze VDJ s potřebnými ovladači a povypínanými nepotřebnými zařízeními, v druhém systému může být libovolný bordel. Jenom vždycky po zapnutí notebooku vybereš, který Windows ti má naběhnout.
Naposledy upravil Ludek dne 06 dub 2013 20:01, celkově upraveno 1
Ludek
 
Příspěvky: 368
Registrován: 10. 9. 2007
Bydliště: Jižní Morava.

Re: Virtual dj 7 nastavení

Příspěvekod Prott » 06 dub 2013 00:13

Pro Ludek
Děkuji, že ses znovu ozval a tak ses rozepsal. To co si vypnul mi tam taky dělalo největší rotiku, ale jinak to co způsobuje ty špičky jsem nenašel a nebudu to řešit. To nastavení jsem provedl velice podobně a vše běží parádně. Akorát se na jednu stranu těším na VDJ8, ale trochu se obávám, aby nebylo vše zase trochu jinak no uvidíme, jestli se toho vůbec dočkáme(nemáš nějaké zprávy kdy se to konečně dostane ven?)
Takže ti moc děkuji za rady a ať se ti daří.
Prott
 
Příspěvky: 21
Registrován: 29. 3. 2013

Re: Virtual dj 7 nastavení

Příspěvekod Ludek » 06 dub 2013 21:21

Kdy vyjde VDJ 8 neví nikdo. Poslední informace byly, že by to mělo být někdy ve třetím čtvrtletí 2013, tedy snad někdy od července. Současně ale říkají, že aktuální VDj 7.4 je pravděpodobně už poslední z řady 7.x, takže to může být i o něco dřív. Nechme se překvapit. :)
Ludek
 
Příspěvky: 368
Registrován: 10. 9. 2007
Bydliště: Jižní Morava.

Re: Virtual dj 7 nastavení

Příspěvekod Prott » 13 dub 2013 23:40

Pro Ludek nebo i ostatní co chtějí poradit.
Mam jen dvě otázky za prvé ve Virtualu se mi u některých BPM ukazuje hvězdička a já nevím co to znamená.
A za druhé bych potřeboval poradit jak mám mít nastavený Virtual, aby mi nahrával jen výstup z master, protože jsem to zkoušel a nahrálo mi to i když jsem si připravoval další skladbu ve sluchátkách, takže hrůza a to jsem zkoušel takový hodinový setík.
Práce na nic, tak bych uvítal radu.
Dík
Prott
 
Příspěvky: 21
Registrován: 29. 3. 2013

Re: Virtual dj 7 nastavení

Příspěvekod Ludek » 16 dub 2013 23:36

Hvězdička u BPM znamená, že je ta skladba vhodná pro Beatlock a Tempo Automix, tj. má pravidelné tempo apod. Aspoň tak to píšou v návodu. Já jsem to ale zatím nikdy nepotřeboval a těch hvězdiček si tam nevšímám. Naopak vykřičník znamená, že je skladba (MP3) poškozená.
Co se týče toho nahrávání, tak to funguje správně, pokud používáš crossfader ve skinu. Jenom tak VDJ pozná, který přehrávač má právě nahrávat. Konzole prostě musí ovládat crossfaderem přes MIDI i crossfader ve skinu ve VDJ. Ty ale v prvním přispěvku píšeš, že používáš externí mix, crossfader ve skinu máš tedy zřejmě neustále uprostřed a proto ti VDJ náhrává oba přehrávače současně.
Pokud ale používáš externí mix, musíš to nahrávat až na výstupu z něho.
http://www.virtualdj.com/wiki/Recording ... mixer.html
Ludek
 
Příspěvky: 368
Registrován: 10. 9. 2007
Bydliště: Jižní Morava.

Re: Virtual dj 7 nastavení

Příspěvekod silvermusic » 12 čer 2013 21:54

http://dj.nech.me/dj_optimalizace.pdf
Pekne je to tu rozpísané,ale na 7ku windows ja mám XPčko neexistuje aj na to niečo?,ale mám ísť radšej do 7ky windowsu Vďaka.
silvermusic
 
Příspěvky: 16
Registrován: 17. 4. 2013

Re: Virtual dj 7 nastavení

Příspěvekod ctiteljan » 13 čer 2013 19:10

pokud ti ho utahne pc tak určitě, díky w7(64b) dosahuji daleko vyššího výkonu než na XP
ctiteljan
 
Příspěvky: 25
Registrován: 24. 3. 2013
Bydliště: Praha

Re: Virtual dj 7 nastavení

Příspěvekod silvermusic » 14 čer 2013 10:14

Vďaka mám acer extansa 5620 myslíš,že potiahne?
silvermusic
 
Příspěvky: 16
Registrován: 17. 4. 2013

Re: Virtual dj 7 nastavení

Příspěvekod silvermusic » 15 čer 2013 10:23

Upgredoval som si VDJ LE na PROFULL oficiálne,funguje s WEGOM v pohode ,ale na notebooku nemám tú istú konzolu s nastaveniami DJ WEGO,ale klasickú VIRTUÁL DJ,netreba to ešte nejako nastaviť? :ugeek2:
silvermusic
 
Příspěvky: 16
Registrován: 17. 4. 2013

Re: Virtual dj 7 nastavení

Příspěvekod ctiteljan » 17 čer 2013 07:20

tak stímhle NTB (acer extansa 5620)ti to spíš nepřinese vůbec nic já mám HP postarší tiká na 2,4 GHz Dual, přidaná Ram na 4GB,W7 ULTIMATE a ještě voholená o některé píč.... ny ,jen nejdůležitější ovladače, int. zvukovka vypnutá taktéž i webka,nepoužité usbčka a mám to tip top 12ms latence. virtual podporuje skiny tak myslím si že určitě ho najdeš v horším případě si ho naprogramuj není to až tak náročný, já hraju přez TRAKTORA řekl bych že má plnější zvuk,ale testoval jsem to na pirátských verzích takže to taky mohlo bej tím:-)
ctiteljan
 
Příspěvky: 25
Registrován: 24. 3. 2013
Bydliště: Praha

Re: Virtual dj 7 nastavení

Příspěvekod silvermusic » 17 čer 2013 13:26

Neviem asi som nepochopil mám vymeniť noťas a dať windows 7ku?
silvermusic
 
Příspěvky: 16
Registrován: 17. 4. 2013

Re: Virtual dj 7 nastavení

Příspěvekod ctiteljan » 17 čer 2013 22:31

Xp čko neumí načíst víc jak 3GB ram,a obecně ho máš dost slabej , W7 ti na tom pojedou ale dost utahaně, na hraní s myší to stačí ale na živější ovládání nic moc
ctiteljan
 
Příspěvky: 25
Registrován: 24. 3. 2013
Bydliště: Praha

Další

Zpět na DJ software


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+