dotaz Virtual Dj-jak si nastavim na klavesnici killbass apod

Diskuze o programech pro DJ (TRAKTOR PRO, Virtual DJ, Serato DJ/Scratch apod.)
Odpovědět
Fonziii
Příspěvky: 5
Registrován: 30 lis 2009 20:42

dotaz Virtual Dj-jak si nastavim na klavesnici killbass apod

Příspěvek od Fonziii » 30 lis 2009 20:45

Zdravim,potreboval bych si ve virtualu nastavit abych klavesnici ovladal effekty atak.Kdyz si dam setting a keyboard shortcust a dam ADD a najdu si ten effekt tak mi nejde pridat nevim proc.Diky za pomoc :)

CrissC
Příspěvky: 262
Registrován: 29 črc 2009 20:27

Re: dotaz Virtual Dj-jak si nastavim na klavesnici killbass apod

Příspěvek od CrissC » 01 pro 2009 08:35

to je divný, mě to šlo úplně v pohodě... vybereš efekt a zmáčkneš nějakou klávesu a to by mělo stačit...

dj-johny4
Příspěvky: 309
Registrován: 28 lis 2007 12:39

Re: dotaz Virtual Dj-jak si nastavim na klavesnici killbass apod

Příspěvek od dj-johny4 » 01 pro 2009 14:59

V keybord shortcuts ne, tj klavesnice. Musis dat general midi > config

M@to
Příspěvky: 161
Registrován: 19 úno 2009 11:29

Re: dotaz Virtual Dj-jak si nastavim na klavesnici killbass apod

Příspěvek od M@to » 01 pro 2009 22:40

ale on to chce na klavesnicu :)

dj-johny4
Příspěvky: 309
Registrován: 28 lis 2007 12:39

Re: dotaz Virtual Dj-jak si nastavim na klavesnici killbass apod

Příspěvek od dj-johny4 » 01 pro 2009 22:51

nj já jsem trotl :lol:
já jsem nějak žil v najivní myšlence že má nějakej midi kontroler.. jsem na to odepisoval z mobilu, tak sem viděl mainký písmenka :D :D

CrissC
Příspěvky: 262
Registrován: 29 črc 2009 20:27

Re: dotaz Virtual Dj-jak si nastavim na klavesnici killbass apod

Příspěvek od CrissC » 02 pro 2009 11:20

Jakou máš verzi? já mám stahlou 6 a tam to je pod mappers a z dropdown menu si vybereš keyboard a pak dáš plusko dole v rohu, vybereš si efekt nebo prostě to co chceš aby tak zkratka dělala, vybereš jí a pak zmáčkneš nějakej čudl na klávesnici a je to hotovo... Easy as it looks.

Fonziii
Příspěvky: 5
Registrován: 30 lis 2009 20:42

Re: dotaz Virtual Dj-jak si nastavim na klavesnici killbass apod

Příspěvek od Fonziii » 02 pro 2009 12:44

ja mam virtuala 5.2 full...na tom mi to nejde.tak to zkusim na ty 6 verzi.diky moc

Fonziii
Příspěvky: 5
Registrován: 30 lis 2009 20:42

Re: dotaz Virtual Dj-jak si nastavim na klavesnici killbass apod

Příspěvek od Fonziii » 02 pro 2009 13:03

ok funguje to nastavim sem si kill bass na klavesnici,ale potrebuju abych si nastavil na klavesnici kill bass na kazdy pisnicke...na deck 1 a na deck 2...nevite jak ?protoze ted to funguje jen kdyz kliknu na urcitej deck tak pismenem na klavesnici killnu bassy.ale ja to chci na kazdym decku zvlast killnout,treba obe dohromady.Diky

crewy
Příspěvky: 617
Registrován: 30 dub 2007 20:16

Re: dotaz Virtual Dj-jak si nastavim na klavesnici killbass apod

Příspěvek od crewy » 02 pro 2009 13:07

funguje to vždy na aktivním decku,takže tabem vždycky přepnout deck a zmáčknout kill

M@to
Příspěvky: 161
Registrován: 19 úno 2009 11:29

Re: dotaz Virtual Dj-jak si nastavim na klavesnici killbass apod

Příspěvek od M@to » 02 pro 2009 17:16

ako to nastavis, tak to bude fungovat...bud si to mozes nastavit na aktivny deck a tak musis medzi nimi prepinat, alebo si osobitne nastavis na kazdy deck na tu funkciu inu klavesu

CrissC
Příspěvky: 262
Registrován: 29 črc 2009 20:27

Re: dotaz Virtual Dj-jak si nastavim na klavesnici killbass apod

Příspěvek od CrissC » 03 pro 2009 13:46

tak už sem na to přišel! dej si novej, zadej nějaký písmeno a do scriptu napiš: deck 1 kill_eq_low
pak na druhou akorát místo 1 dáš 2 a máš to! takovýhle bindování je trochu v 6 těžší... ale dám se tam udělat víc věcí, protože obsahuje atommix scripting language.

Fonziii
Příspěvky: 5
Registrován: 30 lis 2009 20:42

Re: dotaz Virtual Dj-jak si nastavim na klavesnici killbass apod

Příspěvek od Fonziii » 03 pro 2009 15:37

mazec!diky moc :) Funguje to

Ludek
Příspěvky: 368
Registrován: 10 zář 2007 04:04

Re: dotaz Virtual Dj-jak si nastavim na klavesnici killbass

Příspěvek od Ludek » 28 pro 2009 18:32

Jo jo, VDJscript je geniální nástroj a dají se s ním dělat i mnohem složitější věci. Tady je například script pro funkci tlačítek CUE a PLAY jako na CD přehrávačích Pioneer (opakovaným stiskem a podržením CUE se trefuješ do rytmu a až se ti to podaří, domáčkneš navíc play)

Pro tlačítko CUE: set 'cuedown' while_pressed & var 'playdown' ? set 'playdown' 0 : cue_stop

Pro tlačítko PLAY: var 'cuedown' ? play & set 'playdown' 1 : play_pause

Já to používám na externím kontroleru, ale můžeš si to namapovat i na klávesnici, funguje to.... :)

edit 02/2011: platí pro starší edice VDJ. Nové verze VDJ už se takto chovají automaticky, takže tento script pak ztrácí smysl..

Odpovědět