Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

konzole do 10tis.

konzole do 10tis.

Příspěvekod DjSima » 07 srp 2012 12:13

Chci se zeptat na nějakou nejlepší konzoli do 10tis. hudba převážně house, potřebuju na domácí trénování či hraní na menších soukromích akcích a diskotékách.
Traktor Kontrol S2 and Reloop Rh-10
DjSima
 
Příspěvky: 73
Registrován: 21. 4. 2012

Re: konzole do 10tis.

Příspěvekod stereoman » 07 srp 2012 12:24

Chtelo by to trosku vice rozepsat. Jsi jiz vazan na nejaky soft? (V podpisu mas VDJ7) Staci dvoukanal? Jak moc to ma vydrzet? apod.

PS: Neshanel jsi onehda playery?
Uživatelský avatar
stereoman
 
Příspěvky: 1082
Registrován: 8. 3. 2007
Bydliště: Germany

Re: konzole do 10tis.

Příspěvekod DjSima » 07 srp 2012 12:58

stereoman píše:Chtelo by to trosku vice rozepsat. Jsi jiz vazan na nejaky soft? (V podpisu mas VDJ7) Staci dvoukanal? Jak moc to ma vydrzet? apod.

PS: Neshanel jsi onehda playery?


Na žádný soft vázán nejsem, dvoukanál stačí v pohodě, vydržet co nejvíc. Potřebuju aby to mělo co největší kvalitu zvuku. A ohrálo to menší sály.

PS: CDp sem sháněl ale jelikož teď moc nejsem při penězích tak sháním aspoň konzoli.
Traktor Kontrol S2 and Reloop Rh-10
DjSima
 
Příspěvky: 73
Registrován: 21. 4. 2012

Re: konzole do 10tis.

Příspěvekod Blast » 07 srp 2012 15:17

Na kvalitní zvuk si nekupuj konzoli :D
Reloop Mixage Interface edition, Reloop RHP-10
Blast
 
Příspěvky: 67
Registrován: 13. 11. 2010
Bydliště: Týn nad Vltavou

Re: konzole do 10tis.

Příspěvekod Stay.ONE » 07 srp 2012 20:11

NI S2ku, pokud ti stačí dvoukanál. Jestli chceš 4kanál, tak si trochu přitlač na Terminal Mix 4
2x Traktor Kontrol X1 / Traktor Audio 10 / Traktor Pro 2.6.8 || Fuckin' Hipster Techno
Stay.ONE
 
Příspěvky: 187
Registrován: 16. 1. 2012
Bydliště: Prague

Re: konzole do 10tis.

Příspěvekod konszpic » 08 srp 2012 11:10

Blast píše:Na kvalitní zvuk si nekupuj konzoli :D


Není zrovna rada na místě...

a) řekl člověk co má konzoli v popisu
b) na domácí hraní, čili nepotřebuje tooooop zvuk, který stejně většina lidí nepozná na slabších reprách

Jako základ bych poradil z té nejnižší kategorie asi Reloop Digital Jockey nebo Mixage
a doporučil bych Terminal Mix 2 (do 10 tis bych řekl dobrá volba se zvukovkou)
konszpic
 
Příspěvky: 450
Registrován: 28. 11. 2010
Bydliště: Kostelec u Kyjova

Re: konzole do 10tis.

Příspěvekod stereoman » 08 srp 2012 11:42

Pokud to chces ciste na nauceni hrani ve stulu cedecaku, tak je to jedno. Pokud vsak od toho cekas trochu vice, tak se nezapomen podivat jaky SW je pribalen a ktere SW tvou budouci konsoli podporuji. Pak chvili s danymi softy hrej, aby jsi zjistil, ktery ti bude nejvice vyhovovat...

Co se tyce zvuku, tak podle me je nejlepsi cesta konsole(bez zvukovky)+externi zvukovka. Krome zvukove kvality je casto problem take s instalaci zvukovky v konsoli. Blbnou ovladace, nerozumi si to obcas s nekterymi notasi apod. Nektere lidi jsem primo u nekterych typu MIDI kontroleru varoval. Bohuzel meli vlastni rozum a neposlechli, pak jim dalo strasne moc prace to zprovoznit. Proto je vzdy lepsi mit ciste konsoli a k tomu nejakou bezproblemovou zvukovku. Nejmene problemu byva se zvukovkami od NI,pak je bezproblemova napr. Maya 44 USB.

Pokud budes vybirat konsoli se zvukovkou (financni duvody,absence modelu bez zvukovky), tak si dej ten cas a trochu zagoogluj, zda s danym produktem nejsou problemy, ktere jsem popsal v predchozim odstavci.
Uživatelský avatar
stereoman
 
Příspěvky: 1082
Registrován: 8. 3. 2007
Bydliště: Germany

Re: konzole do 10tis.

Příspěvekod DjSima » 08 srp 2012 12:37

stereoman píše:Pokud to chces ciste na nauceni hrani ve stulu cedecaku, tak je to jedno. Pokud vsak od toho cekas trochu vice, tak se nezapomen podivat jaky SW je pribalen a ktere SW tvou budouci konsoli podporuji. Pak chvili s danymi softy hrej, aby jsi zjistil, ktery ti bude nejvice vyhovovat...

Co se tyce zvuku, tak podle me je nejlepsi cesta konsole(bez zvukovky)+externi zvukovka. Krome zvukove kvality je casto problem take s instalaci zvukovky v konsoli. Blbnou ovladace, nerozumi si to obcas s nekterymi notasi apod. Nektere lidi jsem primo u nekterych typu MIDI kontroleru varoval. Bohuzel meli vlastni rozum a neposlechli, pak jim dalo strasne moc prace to zprovoznit. Proto je vzdy lepsi mit ciste konsoli a k tomu nejakou bezproblemovou zvukovku. Nejmene problemu byva se zvukovkami od NI,pak je bezproblemova napr. Maya 44 USB.

Pokud budes vybirat konsoli se zvukovkou (financni duvody,absence modelu bez zvukovky), tak si dej ten cas a trochu zagoogluj, zda s danym produktem nejsou problemy, ktere jsem popsal v predchozim odstavci.


Díky za odpověď chci to hlavně nato naučení jak si napsal a taky to beru hlavně jako koníček zatím na víc nemám peníze. Takže se tě chci zeptat co říkáš na tohle Reloop Digital Jockey 2, je to tak na domácí hraní a soft je k tomu traktor pro 2 bude stím nějaký problém ?
Traktor Kontrol S2 and Reloop Rh-10
DjSima
 
Příspěvky: 73
Registrován: 21. 4. 2012

Re: konzole do 10tis.

Příspěvekod Stay.ONE » 08 srp 2012 18:51

U té Digital Jockey 2 pozor, tam je dodávaná jen LE verze Traktora, což je dost osekaná verze. Někdo říká, že na naučení stačí i LE. Mě to teda přišlo hodně osekaný a když jsem si pořídil DJ 2, tak jsem LE zkusil jednou a hned jsem ji zase odinstaloval a sehnal jsem si full verzi.
Pak u tohoto kontroleru ještě pozor, co máš za procesor. Zvukovky u Reloopu občas nechtějí spolupracovat s AMD procákama. Sám jsem tenhle problém řešil, mám taky AMDéčko.
Potom byl ještě problém s tlačítkama (Play, Cue, Cup), že brzo odcházeli a nereagovali přesně. Já mám ale už tu novější verzi (teď si nejsem jistej, jestli to označují taky jako MK2) a i po 3/4 roce mi tlačítka fungují přesně. Taky se k tomu ale nechovám jako prase :D
Jinak kontroler je to super. Taková klasika mezi midinama. Na naučení to stačí bohatě. Hrál jsem s tím i na pár na akcích v menších klubech a naprosto bez problémů. Jen už mi nestačí, takže ho budu posílat do světa, ať poslouží zase někomu jinýmu :)
2x Traktor Kontrol X1 / Traktor Audio 10 / Traktor Pro 2.6.8 || Fuckin' Hipster Techno
Stay.ONE
 
Příspěvky: 187
Registrován: 16. 1. 2012
Bydliště: Prague

Re: konzole do 10tis.

Příspěvekod Ludek » 08 srp 2012 22:34

DjSima píše:..Potřebuju aby to mělo co největší kvalitu zvuku. A ohrálo to menší sály.


Jak souvisí typ konzole s velikostí sálu, který to "ohraje"? :shock:
Co vlastně tedy potřebuješ? Konzoli, nebo celý aparát? :P
Ludek
 
Příspěvky: 368
Registrován: 10. 9. 2007
Bydliště: Jižní Morava.

Re: konzole do 10tis.

Příspěvekod DjSima » 09 srp 2012 09:07

Xpfk píše:U té Digital Jockey 2 pozor, tam je dodávaná jen LE verze Traktora, což je dost osekaná verze. Někdo říká, že na naučení stačí i LE. Mě to teda přišlo hodně osekaný a když jsem si pořídil DJ 2, tak jsem LE zkusil jednou a hned jsem ji zase odinstaloval a sehnal jsem si full verzi.
Pak u tohoto kontroleru ještě pozor, co máš za procesor. Zvukovky u Reloopu občas nechtějí spolupracovat s AMD procákama. Sám jsem tenhle problém řešil, mám taky AMDéčko.
Potom byl ještě problém s tlačítkama (Play, Cue, Cup), že brzo odcházeli a nereagovali přesně. Já mám ale už tu novější verzi (teď si nejsem jistej, jestli to označují taky jako MK2) a i po 3/4 roce mi tlačítka fungují přesně. Taky se k tomu ale nechovám jako prase :D
Jinak kontroler je to super. Taková klasika mezi midinama. Na naučení to stačí bohatě. Hrál jsem s tím i na pár na akcích v menších klubech a naprosto bez problémů. Jen už mi nestačí, takže ho budu posílat do světa, ať poslouží zase někomu jinýmu :)


Díky, nu já mám procesor od amd. :( A když koupím full verzi traktora budu to muset mapovat nebo tak něco ?
Traktor Kontrol S2 and Reloop Rh-10
DjSima
 
Příspěvky: 73
Registrován: 21. 4. 2012

Re: konzole do 10tis.

Příspěvekod DjSima » 09 srp 2012 09:14

Ludek píše:
DjSima píše:..Potřebuju aby to mělo co největší kvalitu zvuku. A ohrálo to menší sály.


Jak souvisí typ konzole s velikostí sálu, který to "ohraje"? :shock:
Co vlastně tedy potřebuješ? Konzoli, nebo celý aparát? :P


Konzoli, nu později tu budu asi řešit i aparát :)
Traktor Kontrol S2 and Reloop Rh-10
DjSima
 
Příspěvky: 73
Registrován: 21. 4. 2012

Re: konzole do 10tis.

Příspěvekod Stay.ONE » 09 srp 2012 09:50

DjSima píše:
Xpfk píše:U té Digital Jockey 2 pozor, tam je dodávaná jen LE verze Traktora, což je dost osekaná verze. Někdo říká, že na naučení stačí i LE. Mě to teda přišlo hodně osekaný a když jsem si pořídil DJ 2, tak jsem LE zkusil jednou a hned jsem ji zase odinstaloval a sehnal jsem si full verzi.
Pak u tohoto kontroleru ještě pozor, co máš za procesor. Zvukovky u Reloopu občas nechtějí spolupracovat s AMD procákama. Sám jsem tenhle problém řešil, mám taky AMDéčko.
Potom byl ještě problém s tlačítkama (Play, Cue, Cup), že brzo odcházeli a nereagovali přesně. Já mám ale už tu novější verzi (teď si nejsem jistej, jestli to označují taky jako MK2) a i po 3/4 roce mi tlačítka fungují přesně. Taky se k tomu ale nechovám jako prase :D
Jinak kontroler je to super. Taková klasika mezi midinama. Na naučení to stačí bohatě. Hrál jsem s tím i na pár na akcích v menších klubech a naprosto bez problémů. Jen už mi nestačí, takže ho budu posílat do světa, ať poslouží zase někomu jinýmu :)


Díky, nu já mám procesor od amd. :( A když koupím full verzi traktora budu to muset mapovat nebo tak něco ?



U těch AMDéček ja tok 50/50. Můžeš mít problém, ale taky nemusíš. Mě to třeba vyřešil USB AMD filter, ale je to sázka do loterie. Na oficiálním fóru Reloopu se tento problém řešil hodně a byli lidi, kteří to prostě na AMDéčku nerozchodili.

Mapovat to nemusíš, stači když si nainstaluješ Traktora, po instalaci si jen zadáš co máš za kontroler a mapping by měl být už přímo v Traktoru. Nebo není problém si mapping stáhnout z netu, je toho všude plno. Na Reloop fóru jich mraky i od uživatelů
2x Traktor Kontrol X1 / Traktor Audio 10 / Traktor Pro 2.6.8 || Fuckin' Hipster Techno
Stay.ONE
 
Příspěvky: 187
Registrován: 16. 1. 2012
Bydliště: Prague

Re: konzole do 10tis.

Příspěvekod DjSima » 09 srp 2012 10:55

Xpfk píše:
DjSima píše:
Xpfk píše:U té Digital Jockey 2 pozor, tam je dodávaná jen LE verze Traktora, což je dost osekaná verze. Někdo říká, že na naučení stačí i LE. Mě to teda přišlo hodně osekaný a když jsem si pořídil DJ 2, tak jsem LE zkusil jednou a hned jsem ji zase odinstaloval a sehnal jsem si full verzi.
Pak u tohoto kontroleru ještě pozor, co máš za procesor. Zvukovky u Reloopu občas nechtějí spolupracovat s AMD procákama. Sám jsem tenhle problém řešil, mám taky AMDéčko.
Potom byl ještě problém s tlačítkama (Play, Cue, Cup), že brzo odcházeli a nereagovali přesně. Já mám ale už tu novější verzi (teď si nejsem jistej, jestli to označují taky jako MK2) a i po 3/4 roce mi tlačítka fungují přesně. Taky se k tomu ale nechovám jako prase :D
Jinak kontroler je to super. Taková klasika mezi midinama. Na naučení to stačí bohatě. Hrál jsem s tím i na pár na akcích v menších klubech a naprosto bez problémů. Jen už mi nestačí, takže ho budu posílat do světa, ať poslouží zase někomu jinýmu :)


Díky, nu já mám procesor od amd. :( A když koupím full verzi traktora budu to muset mapovat nebo tak něco ?



U těch AMDéček ja tok 50/50. Můžeš mít problém, ale taky nemusíš. Mě to třeba vyřešil USB AMD filter, ale je to sázka do loterie. Na oficiálním fóru Reloopu se tento problém řešil hodně a byli lidi, kteří to prostě na AMDéčku nerozchodili.

Mapovat to nemusíš, stači když si nainstaluješ Traktora, po instalaci si jen zadáš co máš za kontroler a mapping by měl být už přímo v Traktoru. Nebo není problém si mapping stáhnout z netu, je toho všude plno. Na Reloop fóru jich mraky i od uživatelů


Asi to risknu, dižtak tu budu zasíc otravovat :D
Traktor Kontrol S2 and Reloop Rh-10
DjSima
 
Příspěvky: 73
Registrován: 21. 4. 2012


Zpět na Nákupová poradna


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], MSNbot Media

reklama
Facebook  Twitter  Google+