Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Jaký MacBook

Jaký MacBook

Příspěvekod LIsZ » 01 čer 2015 13:25

Zdravím, ohlížím se po novým notebooku, asi určitě po MBP. Ale teď jsem v rozpacích co vzít, něco bazarového tak kolem 25k. A teď nevím jestli 13" X 15", i5 X i7 nebo Retina X non Retina. Noťas bude hlavně na Ableton (projekty tak kolem 30 - 40 stop, hromada VST, nějaké kontrolery, a maximálně 4 vstupy na nahrávání a 4 výstupy a občas nějaký live set). Pak Traktor 3 timecode decky + Remix deck. A nakonec bude na ArchiCad, kancelářské věci. Díky za nějaké odpovědi.
LIsZ
 
Příspěvky: 90
Registrován: 24. 10. 2011

Re: Jaký MacBook

Příspěvekod honcka » 01 čer 2015 19:28

15" retina i7
vetsi display a rozliseni - vic se ti toho vejde na obrazovku
i7 - muze ti toho bezet vic v realtime
http://nbg.freetekno.cz
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS
honcka
 
Příspěvky: 1892
Registrován: 9. 4. 2009

Re: Jaký MacBook

Příspěvekod LIsZ » 01 čer 2015 20:34

No to by bylo nejlepší řešení, ale 15" retina s i7 stojí kolem 32k, to už je trochu přes rozpočet. Je ta retina až takový rozdíl za který má cenu dát skoro 10 tisíc.? Co jsem vyčetl, tak někdo říká že jo, někdo zase ne, je to tak půl napůl. A jak je to s tou i7, byl jsem názoru, že bych si ji do ntb nekoupil, kvůli toho že bude asi dost topit, je to pravda.?
LIsZ
 
Příspěvky: 90
Registrován: 24. 10. 2011

Re: Jaký MacBook

Příspěvekod honcka » 02 čer 2015 14:58

Záleží na stylu tvé práce, prostě na retinu se ti toho vejde na obrazovku 4x víc, jestli děláš hlavně doma, tak si stačí k tomu koupit nějaký externí monitor, jestli live a taháš to s sebou, tak ten rozdíl rozhodně poznáš. i7 topí víc, ale apple má chlazení pořešený dobře, jde o to, jestli ti i5 výkonově stačí nebo ne.
Konkrétně co si chceš koupit za modely, ať se nebavíme jeden o koze a druhý o voze, že nějaký i7 jsou jenom 2 jádrový.
http://nbg.freetekno.cz
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS
honcka
 
Příspěvky: 1892
Registrován: 9. 4. 2009

Re: Jaký MacBook

Příspěvekod LIsZ » 02 čer 2015 16:12

No konkretní model ještě vybraný nemám, ale buď to bude 2013 13" Retina i5 2,4 GHz, Nebo 2012 15" s i7 Ivy Bridge (Quad core). No tak primárně bude na stole, právě s dalším monitorem, docela jsem si zvykl na dvě obrazovky. Spíš mám trochu strach z akcí, teď mám celkem problém s rozlišením 1366x768 15,4" dostat v traktoru nějak rozumně 4 decky a browser na obrazovku. No pak Ableton co četl na zahraničních fórech tak větší část už doporučuje 4jádro, je fakt že teď když nasekám s 2,3GHz dualcore Athlonem na každý track 2-3VST tak už nestíhá. A na ten CAD moc požadavky nemám, nějaké náročné 3D rendery dělám občas takže myslím že i integrovaná grafika by stačila, a jinak mi jel v pohodě i na stávajícím ntb. A nebo jestli fakt doplatit a vzít 2013 15" Retina s 4jádrovou i7.
LIsZ
 
Příspěvky: 90
Registrován: 24. 10. 2011

Re: Jaký MacBook

Příspěvekod honcka » 03 čer 2015 13:53

BTW, co jsem se dival na ebay, tak samotna retina jako nahradni dil stoji cca 4000
http://www.ebay.com/itm/Original-15-LCD ... 419432d83a
zjisti si, jestli do non retina macbooku jde namontovat retina display a kdyz ti to nebude vyhovovat, tak ho muzes vymenit
http://nbg.freetekno.cz
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS
honcka
 
Příspěvky: 1892
Registrován: 9. 4. 2009

Re: Jaký MacBook

Příspěvekod LIsZ » 03 čer 2015 14:15

Pohledal jsem a celkem jasná odpověď že ne, prý trochu jiné konektory a hlavně by to nedala grafika. Má někdo zkušenost kde se toho vleze víc.? Jestli na 13" Retinu nebo na obyčejnou 15".?
LIsZ
 
Příspěvky: 90
Registrován: 24. 10. 2011

Re: Jaký MacBook

Příspěvekod honcka » 04 čer 2015 10:02

Vleze se toho vic tam, kde je vyssi rozliseni, akorat si to nekde prohlidni, jestli na ty !3" uz to nebudou moc blechy
http://nbg.freetekno.cz
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS
honcka
 
Příspěvky: 1892
Registrován: 9. 4. 2009


Zpět na Nákupová poradna


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+
cron